Šta je novo?

Ploča za Sempron

stefan

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2001
Poena
609
Koju ploču uzeti za jednu low-budget konfiguraciju sa Sempronom? Nude se Nforce2 (Abit NF7 i neki Epox) i VIA KT600 varijante (GA7VT600-RZ).

Da li samo te imas u ponudi?
Ako ne, ja bih ti preporucio MSI K7N2 Delta(ako nisam pogresio u oznaci), prijatelje je nedavno kupio uz Semprona 2500+ i iznenadio sam se kako radi-stabilna veoma, a procesor uopste nije los cak nisam primetio razliku naspram mog Bartona- mislim na svakodnevni rad.
Nekazem da NF7(koju ja imam) ili Epox nisu bolje od nje ali sa njima nemam iskustva sto se Semprona tice.
Pozdrav

soni je napisao(la):
Da li samo te imas u ponudi?
Ako ne, ja bih ti preporucio MSI K7N2 Delta(ako nisam pogresio u oznaci), prijatelje je nedavno kupio uz Semprona 2500+ i iznenadio sam se kako radi-stabilna veoma, a procesor uopste nije los cak nisam primetio razliku naspram mog Bartona- mislim na svakodnevni rad.
Nekazem da NF7(koju ja imam) ili Epox nisu bolje od nje ali sa njima nemam iskustva sto se Semprona tice.
Pozdrav

Možda ima još nešto, ali prva dilema je Nforce ili VIA :)

stefan je napisao(la):
Možda ima još nešto, ali prva dilema je Nforce ili VIA :)
Tu apsolutno nema mesta dilemi - nForce2, ofcourse!!!

nForce2 kao sto rece Nedjo, o VIA i nerazmisljaj

evo ja nemam problema sa via kt600 chipsetom
pa ako hoces jeftino da prodjes uzmi msi kt6v
ima sata raid,ac97,integrisanu mrzenu

c3 je napisao(la):
evo ja nemam problema sa via kt600 chipsetom
pa ako hoces jeftino da prodjes uzmi msi kt6v
ima sata raid,ac97,integrisanu mrzenu

Via KT600 nisu lose ploce ali za slicne pare uzme nForce2 koji je po meni bolji.

Ser_Zile je napisao(la):
ma kakav crni MSI, samo ABIT i nista drugo!!!

Mozda je Abit najbolji, mozda je MSI krs, ali mogu reci da su masine koje su imale u sebi MSI plocu bile veoma stabilne govorim i za Intel i AMD(gore je pomenuo kt600, po meni jedna od boljih a jeftinih ploca je KT4v kt400,....). Stabilnost mi je na prvom mestu pa tek onda ostalo-brzina je relativna u pitanju je par procenata kao ova ima 1000 a ova 1021 ponen u tamo nekom testu - kao mnogo je brza, a skuplja 20%....

Ali i za NF7 mogu da kazem sve najbolje, prikaceno je na nju gomila uredjaja i sve radi bez problema.

Zakljucak uzmi ABIT ;)

Poslednja izmena:
nije MSI krs nikako ali je abit bolji, a kosta tu negde jer MSI uvek ima i neke tripove koje dodaje uz plocu pa to kosta. vise volim da kupim jeftinog abit-a i da u PCI ubacim sve sto mi treba...

Glas za Abit pa Epox> GA ali sigurno Nforce2,
ja imam Ga ( Gigabyte KT 400) stabilno radi,ali
planiram da uzmem abita i Barton 2500 + ( Otkljucanog).

Zato uzmi po meni Abita dosta je dobar.

Epox 8RDAEI (nForce2) - na 100+ komada reklamacije 0, stabilnost 100%, Sempron 2500+ radi na 200 MHz FSB sa default naponom.
Što se performansi tiče, imaš detaljan prikaz u Digitalu! br. 33, pa odluči...

Uzmi Epoxa,najbolje pravi lowcost plochice,mada nije losh ni mercury.

Nazad
Vrh Dno