forsaken demon
Čuven
- Učlanjen(a)
- 03.07.2002
- Poena
- 690
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Intel 13600K
- Matična ploča
- DeepCool AK620 White
- RAM
- 64 GB Kingston Fury Renegade DDR4 3600 Mhz
- GPU
- Gigabyte RTX Windforce OC 5070 12 GB
- Storage
- KC3000 PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD 2 TB, Seagate Firecuda 530 M.2 SSD 2 TBCrucial® MX100 SSD 512 GB, Western Digital, Western Digital Caviar Green WD20EARX 2 TB
- PSU
- Be Quiet Pure Power 13M 850W
- Monitor
- Dell 24"
- Mobilni telefon
- Samsung A52S
- Pristup internetu
- Optički internet
Trenutno posedujem Athlon64 3000+ na 939 podnožju i hteo bih da ga zamenim za neki trenutni best buy...pod tim podrazumevam kombinaciju procesor + ploča koja bi koštala do 300 evra (mada je poželjno i manje) i čija bi brzina bilo znatno veća od ovoga što trenutno imam. Nemam naviku da često menjam procesor, jer to obično povlači i promenu ploče pa mi je potrebno neko trajnije rešenje, koje će moći da dobro raditi u kombinaciji sa nekom od GeForce 8600 ili jačih kartica.
Intel ili AMD sve mi je jedno zaista (ove Intelove sulude oznake za procesore uopšte ne razumem), najbitnija karakteristika mi je brzina u igrama (znam da je AMD stojao bolje po tom pitanju u poslednjih par godina) i best buy faktor.
Na ovo da dodam i dva pitanja:
Ima li smisla da zamenim samo postojeći procesor za neki jači koji bi odgovarao mojoj trenutnoj ploči (Gigabyte GA-K8NMF-9, nForce 4) ili je pametnije (isplatljivije) da menjam i ploču i procesor?
Trenutno imam Gainward 7600 GS GLH karticu - da li je postojeći procesor "guši"? Da li mi je možda pametnija investicija u jaču grafičku karticu (recimo 7900GS ili možda neki 8600 kada se pojavi) ili trenutni procesor nije dovoljno dobar za tako nešto?
Intel ili AMD sve mi je jedno zaista (ove Intelove sulude oznake za procesore uopšte ne razumem), najbitnija karakteristika mi je brzina u igrama (znam da je AMD stojao bolje po tom pitanju u poslednjih par godina) i best buy faktor.
Na ovo da dodam i dva pitanja:
Ima li smisla da zamenim samo postojeći procesor za neki jači koji bi odgovarao mojoj trenutnoj ploči (Gigabyte GA-K8NMF-9, nForce 4) ili je pametnije (isplatljivije) da menjam i ploču i procesor?
Trenutno imam Gainward 7600 GS GLH karticu - da li je postojeći procesor "guši"? Da li mi je možda pametnija investicija u jaču grafičku karticu (recimo 7900GS ili možda neki 8600 kada se pojavi) ili trenutni procesor nije dovoljno dobar za tako nešto?