Šta je novo?

Ploča ASUS TUF Gaming X870E-Plus WIFI7

Stef

Čuven
Učlanjen(a)
29.12.2001
Poena
620
Zna li neko da li ima da se kupi negde kod nas ploča...

ASUS TUF Gaming X870E-Plus WIFI7

...i ako nema, da ne zna neko možda hoće li stići uskoro? Kao deo neke nove nabavke hardvera za prodavnice ili tako nešto.

Jel si proverio KP? U smislu ako ih ni oni nemaju i nemaju info kad ce biti - onda ce kod nas jos kasnije.

MSI X870E Tomahawk je bolji izbor.

Rekoše mi danas da izgleda nikada nije ni bila uvežena, pa će me obavestiti da li je u planu da uskoro stigne.

Iznenadio sam se da sadašnje ploče generalno, škrtare sa brojem PCIe i SATA slotova, naročito ove skuplje. Pa je onda moralo da se pazi u odabiru. Naravno ne manjkaju u broju lampica i opštem osvetljenu jer je to, jeli, najvažnije... Pošto će osnova ove mašine koju budem sklopio (ploča, procesor, memorija) verovatno trajati dok joj bukvalno ne zafali nešto konkretno na nivou hardvera, u nekoj daljoj budućnosti (nekako sumnjam da će da ostane bez sirove snage, jer ni ova moja trenutna u principu nije, a već je 6 godina stara), onda gledam da sve komponente budu kvalitetne kako bi se rizik od otkazivanja sveo na minimum. ASUS važi za kvalitetnu marku i pride se dobro pokazao u mojoj trenutnoj mašini. Mada znam da je sve to tu negde i da u principu nije bitno, pa već imam i druge marke na umu ako ne nađem ovu.

sta ti vrede pcie slotovi kada procesori nemaju linije.
Zelis slotove osudjen si na xeon ili threadripper.
Kod intela su u consumer seriji i bifurkaciju ubili.

sta ti vrede pcie slotovi kada procesori nemaju linije.
Zelis slotove osudjen si na xeon ili threadripper.
Kod intela su u consumer seriji i bifurkaciju ubili.
Pretpostavljam da su ti PCIe slotovi dovoljno upotrebljivi za ono što meni treba. Svakako nemam nameru da imam više od jedne grafičke u kućištu, ali zato je jedan rezervisan za zvučnu, a jedan mi treba da bude uvek slobodan jer sam ranije naletao na razne (sitne) drangulije koje se kače preko PCIe. Npr. priključak za dodatne SATA slotove i slično. Pa je zato dobra ideja da uvek imam bar jedan slobodan za tako nešto što treba da se privremeno prikači.

Vidis paukovu sliku? E pa tih 36-44 pcie linije se zguravaju na 8. Cipset je sa cpu povezan sa 8 linijam

nije tema o konkretnoj ploči, alternativama za nju, kao i o sadašnjoj situaciji sa PCIe lanes, već gde je kupiti. o samoj ploči se može diskutovati u ovoj temi.
hvala na razumevanju

Vrh Dno