Šta je novo?

Pljuckavac

Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
619
Jednostavno: Koji kupiti, za neke ne bas preterano velike pare?

Gedza preporucuje Lexmarke prvenstveno zbog mnogo veceg tonera od HP-a...a to opet znaci...cene su im do 9x €, toliko kosta najjaci Z65.

Lexmark Z65 zaista ima tonere većeg kapaciteta od HP /5550/,ali se oni jako teško ili nikako recikliraju za razliku od tonera za HP.Novi toneri Za Lexmarka Z65 su poprilično skuplji od tonera za HP 5550.Osim toga ,za HP 5550 postoji i foto kertridž,tako da je fotografija štampana njime na foto papiru zaista fotografija / 6 boja /.Na Lexmarku ,koji je robusniji štampač,tu realnost ne možeš postići.To je što se tiče štampača od cca 90-100 eura.
Inače,ako se ne baviš fotografijom,a opet želiš dobru štampu,moja preporuka je Lexmarka Z52/stari model/ili Lexmark Z53 .I polovni su dobri ,naravno sa novim kertridžima,jer imaju mogućnost štsmpe u 6 boja/foto kertridž,a crni otisak je ravan laserskom.Kertridži su mnogo većeg kapaciteta,jeftiniji su,a i lakše se recikliraju.Koštaju od 30-50 eura u zavisnosti da li su sa praznim ili novim kertridžima.
Sve ovo ti savetujem na osnovu sopstvenog iskustva,jer radim na svim pomenutim štampačima.

Mozda najbolje da pazari HP 3820 zbog velicine tonera a i isprobano kao, i nije toliko skupo. Mada treba razmisliti i o Canonu (i) serije recimo I350 pa na vece modele. Licno sam gledao stariji model I320 i bio je mnogo precizniji od HP 3820 recimo da nisam mogao videti razliku izmedju lasera i I320, dok na HP3820 vec ve primetilo da malo krza ivice texta.

nastran3d je napisao(la):
Jednostavno: Koji kupiti, za neke ne bas preterano velike pare?

HP5150 Prvi HP-ov stampac koji stampa na celom papiru bez margina. Fantasticno brz. u draft modu c/b 17 a color 14 strana u minuti !
Ketridzi jesu manji nego kod starijih HP-ovih modela ali se zato lako pune. I crni ima sundjer u sebi tako da je resen problem curenja prilikom punjenja. Ja ga imam i prezadovoljan sam. Crni tekst je prosto fantastican a color na foto papiru cak i sa standardnim ketridzima gotovo savrsen.

Dakle, za ~60€ hp3820
za ~90€ hp5550 (ili noviji 5150 )

novi hp modeli

neću nabrajati starije modele (kao što je 3820 i 5550) ali cene idu otprilike ovako
hp 3550 ~56€
hp 3650 ~74€
hp 5150 ~89€
i ima ih... ctp;

Kada ce da stigne 5650?

Nazad
Vrh Dno