Šta je novo?

Plextor Razocaranje

OVERTKILL

Slavan
Učlanjen(a)
14.06.2006
Poena
309
Navodno Plextor-i vaze za najbolje rezace na svetu (tako sam cuo):trust:. do sada sam kupio 3 grupe od po 2 plextora prva grupa su plextor px-760a koji su narezali 600 Memorex DVD+R DL bez problema :eyebrows:medjutim Plextor PX-870A je druga prica i veliko razocarenje:(. Druga grupa Plextor PX-870A je narezala samo 100 :mad: a treca grupa samo 50 DVD+R DL i posle toga su se jednostavno pokvarili za dvd+ i dvd+dl:mad::crash:. treca grupa plextora koji su napravljeni u "maju 2010" sad vise i ne cita dvd+ dvd+dl. Molim za preporuku za !kvalitetne! rezace oko 50$.
Pozdrav za sve molim vas za odgovor.

Bili nekad, sada je manje-vise sve to isto djubre. A secam se kada mi je pre 5-6 godina jedan lik govorio da su diskovi narezani Plextor-om kao lopatom rezani (u smislu bez greske, mada mu je poredjenje malo glupo - lopate i rezanje :)).
Ja se vise i ne secam koliko sam optickih medija promenio jer su se pokvarili...i to maltene uvek malo po isteku garantnog roka, k'o da su ih programirali, ***! :d
Gledaj da uzmes bilo koji rezac sa sto duzom garancijom. Uglavnom je godinu dana, ali za neke Samsung modele je 2, pa eto, razmotri to.

Definitivno, bilo nekad, još pre 3 -4 godine su to bili "plextor" a u stvari pionir, bar modeli koje sam tada video. I to po dosta većoj ceni od pionira:D
Prevaranti:D

Bolje kupi neki bluray rezac. Platis skuplje ali sam siguran da dobijas kvalitet kakav su imali dvd rezaci u vreme kad se prvi put pojavili. Ti rezaci su nekada mogli da narezu kamaru diskova...

Plextor vec 2-3 godine dila NEC-a pod svojim imenom i tri puta vecom cijenom.

Da su nekad bili medju najboljima na svetu bili su (CD rezaci), ali danas vise nisu... Kao sto je nekad i Teac CD rezaci bili medju najboljima (i dan danas imam 8x CD rezac marke Teac koji radi supeeer i Teac 40x CD Rom-isto radi (naravno na jednoj staroj masini koja mi sluzi kao neki mali file server) :) ), ali kada je izvrsena tranzicija na DVD preuzeo ih je LG i onda sve propade u vodu...

Hmmmmm

Upravo mi je palo napamet :trust: posle bacena 4 plextora i 2 LG-a da li losi dvd mediji mogu da pokvare rezace (recimo ako su losi da laseri vise isijavaju ili tako nesto):trust:

Da su nekad bili medju najboljima na svetu bili su (CD rezaci), ali danas vise nisu... Kao sto je nekad i Teac CD rezaci bili medju najboljima (i dan danas imam 8x CD rezac marke Teac koji radi supeeer i Teac 40x CD Rom-isto radi (naravno na jednoj staroj masini koja mi sluzi kao neki mali file server) :) ), ali kada je izvrsena tranzicija na DVD preuzeo ih je LG i onda sve propade u vodu...

Ovo se u potpunosti slazem...Dao sam ortaku jedan Teac,tzv. TIK kod nas,ja bih rekao da je 10ak godina star,mozda i vise,a i dalje moze da nareze disk,ah ta vremena...:)

A ovo sada LiteOn,"Pioneer",>Samsung<a pise Super WriteMaster na njemu...To se zove mala privreda...:wall:

Tako da nemoj mnogo da biras,uzimaj sa duzom garancijom ako postoji,jedino tako mozes da budes "siguran" bar dve godine...Neko je spomenuo gore da su obicno crkavali malo po isteku garancije.To se i meni desilo 2-3x vec...:wave:

Upravo mi je palo napamet :trust: posle bacena 4 plextora i 2 LG-a da li losi dvd mediji mogu da pokvare rezace (recimo ako su losi da laseri vise isijavaju ili tako nesto):trust:

Ja sam imao Plextora 716A koji je otisao sa greskom Power calibration error.
Posto je bio pod garancijom, zamenjen je sa Plextorom novije generacije koji je posle par desetina narezivanja otisao sa istom greskom.

Nakon toga sam kontaktirao Plextor direktno i da skratim pricu, rekli su mi da koristim cd/dvd koje je kao Plextor odobrio.

Malo bezveze, al tako je.

najbolja varijanta koja može da se desi meni npr je da rezač koji sam pre neki dan platio 1400 din u emmi-ju (samsung bez logo-a) traje duže nego neki Nec.
Jedan Nec mi je trajao 3 godine bez problema, kad je riknuo novi mi trajao nedelju dana

jednom sam imao Plextor,i to 716a koji je prestao da reze,a platio sam ga 120e po nabavnoj...vratili mi pare,kupio asus za 50e koji je rezao nekih 2 godine-puna kapa...sada je svaki rezac skoro isti,dovoljan i zavrsava posao,tako da ne treba pucati pare na nepotrebne stvari...

Vrh Dno