Šta je novo?

Plextor Px-800a

Pre par godina kupio sam DVDRW Plextor 112 kostao je oko 2,5 puta vise od drugih pisaca tada, vec skoro godinu dana radi kao cdrw odnosno ne prepoznaje DVD. Radio je u normalnoj kucnoj upotrebi (znaci nikakva piraterija i tome slicno).
Znam da ovo mozda i nije odgovor na tvoje pitanje ali ovo je za mene bio prvi i zadnji Plextor .
Po meni se ne isplati i mislim da je bezobrazno skup.

Posle dosta testiranja Plextora prosle godine...APSOLUTNO NEEE! U pocetku me fascinirao 755SA ali je posle nekoliko losih DVD-a iz iste serije bio momentalno izbacen iz masine, plextor nikad vise. Ne vredi tih para, Pioneer 112 je zakon.

Moje iskustvo sa Plextorom je ok. Imam model 716 A (SA 8 Mb kesha), koj vec par godina radi odlicno. Rezanje DVD-a je perfektno, jedino sto zameram je lose citanje dikova.

Imam već drugi Plextor (prvo CD, a sada DVD rezač) i moj utisak je da je danas to ipak pomalo prevaziđen proizvod (uz rizik da sada pokrenem lavinu komentara). Dok je još bila era CD-ova, Plextor je bio definitivno najbolji uređaj te vrste, ali je pojavom DVD standarda, nekako pomalo izgubio korak sa konkurencijom (+ što i dalje naplaćuje svoje proizvode pakleno skupo).
Ono što sam primetio kod svog, ali i rezača mog prijatelja, je da je uređaj (716A) dosta osetljiv na kvalitet samog medija (nemam nameru da reklamiram proizvođače), recimo - Verbatim (ako to jeste original uopšte na našem tržištu), radi OK, Sony - puca svaki treći (?????), Maxwell - isto, Noname - OK...

To me jako nervira, a takođe ume da bude izbirljiv i sa oštećenim ili teško čitljivim diskovima.

Ovo nikako nije pravilo, možda se ipak samo radi o ova dva primerka koja imam, ali ipak sam rešio da ubuduđe ne uzimam Plextora - sasvim je dovoljno kvalitetnih modela na našem tržištu, da bih davao i do 20% više novca.

Za rezanje cd-a sam pre koristio lg koji i dan danas radi besprekorno u drugom kompu. Sad koristim iskljuchivo pioneer i nikad nisam imao nikakav problem sa istim. Plextor je precenjen uredjaj [da ne kazem nekvalitetan].

Evo da se malo i ja javim, prvo da pozdravim sve na ovom forumu s obzirom da sam novi clan mada pratim dosta dugo ovaj forum.
Sto se tice Plextora ja imam PX760A i stvarno je fantastican uredaj mada se slazem da nevrijedi te pare koliko kosta, ali snimio sam kamion dvd-ova svaki bez greske tako da ga nemislim mjenjati dok se ne zapali.
Drugi uredaj mi se stalno mjenja sada je Sony ranije je bio Asus,Pioneer,Nec itd. on mi sluzi samo kao citac tako da ga mjenjam svakih 3-4 mjeseca, imao sam donedavno 112ku meduti dobro me je zezala pa sam je zamjenio za ovga Sonyja koji odlicno cita sad zasad.
U vezi ovoga PX800A taj model nevrijedi ni 30 eura jer je to prepakovani NEC i nema veze sa pravim Plextorom sa Sanyo cipsetom, znaci kupis NEC i ostane ti guta love.

Mudro zboris druze :)

:D Neke SCSI Yamahe kupljene davne 1997. godine jos uvek rade savrseno na 4x :D a sa druge strane ja jos nisam uspeo da cujem bolju kucnu playback karticu od Gravis Ultrasound-a, Gravis Max-a i Gravis PNP Pro varijante, to samo govori koliko je taj segment "napredovao" u poslednjih 15 godina. :D

Nadji ti meni bilo koji komad novoga hardwera koji ce da radi do 2017, i ne samo hardwera nego bilo koji novi proizvod.
Prosla su ta vremena kada se radilo kvalitetno, recimo ja slusam muziku na Technics CD-u starom 15 godina a imam jos jedan novi Sony koji je smece u odnosu na Technicsa.
Tako ti je sve Ves masine, televizori is. nema vise kvalitete neisplati se bolje ovako par godina pa kupis novo tako da proizvodaci zaraduju a nas ko j***e.

Nadji ti meni bilo koji komad novoga hardwera koji ce da radi do 2017, i ne samo hardwera nego bilo koji novi proizvod.
Prosla su ta vremena kada se radilo kvalitetno, recimo ja slusam muziku na Technics CD-u starom 15 godina a imam jos jedan novi Sony koji je smece u odnosu na Technicsa.
Tako ti je sve Ves masine, televizori is. nema vise kvalitete neisplati se bolje ovako par godina pa kupis novo tako da proizvodaci zaraduju a nas ko j***e.

E a ti stvarno mislis da oni bas toliko zaradjuju? Sto se tice Sony-ja pa ja ne bi vise nista od njih uzeo ni da je besplatno...Sony sa sredine 80' i sredine 90' je vec velika razlika a sredina 90' i sredina 00' :D nebo i zemlja.

Slazem se da je sony vecim dijelom smece, ali dobio sam cd na ime nekoga duga i radi skroz ok zato sto mi sluzi samo kao transport spojen na Marantz SR4600.
Ali cinjenica je da vise nista nije kvalitetno kao sto je bilo ranije sve je postalo hiperprodukcija i Kina.

Mah plextor je bio majka.
ne setjam se koji je model bio jedan scsi 2x na faxu jest da je bio spor al smo rezali od jutra do sutra i preterao je oko 10.000 cdova bez problema. danas stoji u kutiji i cheka neka bolja vremena.

Dobro bre ljudi jel ima neko taj plextor Px-800 A i kako mu radi,znamo svi da ova nova tehnika ne vredi tih para ali dajte nesto iz iskustva pozdrav.

I sta bi sa ovim rezacem? Definitivno da je NEC AD7170A. Interesuje me kako se pokazao jer crkao mi je 755A koji je bio pravi Plextor, pa su mi na reklamaciji vratili PX-800A. Koji firmware da stavim?

Nazad
Vrh Dno