Šta je novo?

PLEXTOR CD Writer IDE 48/16/48 ... VS ... LiteOn

Dzoksan

Čuven
Učlanjen(a)
03.02.2003
Poena
601
Da li je neko kupio / probao ovaj uredjaj?
Plex IDE RW 40x je pokupio neke silne nagrade, ali posle iskustva sa TEAC-om... :confused: ne znam ni sam sta da ocekujemod novog modela...

Koliko sam video maloprodajna cena mu je 90E. LiteOn je 60E. Uredjaj mi treba za heavy-duty kopiranje pa me zanima da li Plex opravdava +30e u ceni?

Ima li nekoga ko je LiteOn-a probao (ili ko ga koristi) 24/7, i kako se pokazao?

cheers

Dzoksan je napisao(la):
Da li je neko kupio / probao ovaj uredjaj?
Plex IDE RW 40x je pokupio neke silne nagrade, ali posle iskustva sa TEAC-om... :confused: ne znam ni sam sta da ocekujemod novog modela...

Koliko sam video maloprodajna cena mu je 90E. LiteOn je 60E. Uredjaj mi treba za heavy-duty kopiranje pa me zanima da li Plex opravdava +30e u ceni?

Ima li nekoga ko je LiteOn-a probao (ili ko ga koristi) 24/7, i kako se pokazao?

cheers

Nemoj da razmisljas, jeste da je LiteOn odlican uredjaj, ali ako ti treba heavy duty onda izaberi Plextor. Ne postoje uredjaji koji imaju kvalitetniju mehaniku i optiku od njega.

Ja posedujem plexwriter 40/12/40 A sta reci kad se sve zna o plextoru,mada mi cena koju si video nije bas jasna cena 90 e previse je malo za taj uredjaj sad sam gledao cene i dosta su vece (na netu) ja sam moj platio 120 eura;)

Ma daj...

Isto zablude o Plextoru kao i o Teac-u. Imam u firmi gomilu SCSI Plextora koji su mrtvi. Na stranu cena. Mozes da kupis dva LiteOn-a za cenu jednog Plextora.
Prodao sam nekoliko LiteOn-a ljudima koji se zestoko bave stancovanjem CD-a. Izuzetno su zadovoljni njime. Dvojica su odustala od Teac-a posle probe i nimalo se ne kaju, a isprva sam morao da ih ubedjujem koji je bolji.

Ma.. i meni je Plex bolje zvucao iako je 30e skuplji. A onda sam okrenuo doticnu firmu (oglas sam video na newsu) da pitam kakva su iskustva (mada znam da ce da hvale, ali reko' sve jedno da okrenem). I kaze lik "Pa znas sta ne znam nisam jos uvek prodao ni jedan, tacnije nije mi jos uvek stigao ni jedan. Znas. meni je dobavljac rekao da ce uskoro stici PLEX pa sam ga stavio u ponudu".

Strasno, ali u Srbiji... nista me ne iznenadjuje.
Hvala na savetima, sutra uzimam 2x Sony (tj LiteOn), a za par dana i jednog plexa da probam kakav je, pa cu vec javiti :)

pozdrav!
cheers

Dzoksan je napisao(la):
...Hvala na savetima, sutra uzimam 2x Sony (tj LiteOn), a za par dana i jednog plexa da probam kakav je, pa cu vec javiti :)
pozdrav!
cheers

Trazi ti original LiteOn. Ima nesto kod Sonija sto me malo odbija. Jeste da se isflesuje LO-vim fw-om, ali mi nekako nije isto(subjektivan osecaj). Obrati se Ashley za doticne.

Sto se tice plextora, treba da stigne za par dana u ADACOM, po 103-104e...
Znam da ovo spada u Domacu scenu, ali morao sam da se nadovezem na temu....

Evo jednog uporednog testa LiteOn-a i Plextor-a:

http://www.soundcardcentral.com/reviews/storage/plextor/page1.htm

I koga mrzi da cita, zakljucak:

There’s not much to say about this drive that hasn’t already been said. It delivers mediocre performance relative to similar offerings. With a suggested retail price of $139.99, I find it hard to justify spending that much for a drive that performs the same if not worse than a drive that costs only $55 online. I really have to hand it to Lite-On here. In the most important tests such as burning, ripping, and reading, the Lite-On comes out a clear winner. On the other hand, the PlexWriter’s strengths are CPU usage and seek times, which for some people may be important to them.

In conclusion, what it comes down to is that the PlexWriter is a good drive but costs too much. The Lite-On is also a good drive and it doesn’t cost a whole lot. You can do the math.

Ne kaze dzabe reklama na vrhu foruma: "Najbolji CDRW!" :)

Jedno pitanje... ako imam Sony u kome je napakovan LiteON, sa firmware-om Sonyja, sta konkretno dobijam ako ga fleshujem LiteOn-ovim firmware-om? Naravno osim sto ce Windoza da ga vidi kao LiteOn.

Sorry ako je ovo vec bilo po drugim forumima, video sam da se provlace uputstva KAKO to da se uradi, ali promaklo mi je ZASTO :))

pozdrav!
cheers

Dzoksan je napisao(la):
Jedno pitanje... ako imam Sony u kome je napakovan LiteON, sa firmware-om Sonyja, sta konkretno dobijam ako ga fleshujem LiteOn-ovim firmware-om? Naravno osim sto ce Windoza da ga vidi kao LiteOn.
...

Pa Sony menja startegiju rezanja za malo(promenom fw-a) i ubacuje onu glupu "Turbo funkciju" za eject taster. A ovde vazi da je original bolji.

Ashley je napisao(la):
Evo jednog uporednog testa LiteOn-a i Plextor-a:

Ne kaze dzabe reklama na vrhu foruma: "Najbolji CDRW!" :)

Pa i nije DZABE.Neko placa da tako pise:D :D :D

Plextor CD-RW PX - W4824TA 48x24x48 i ne zalim sto sam dao 95 eura za njega. Od ponedeljka pa do srede narezao sam oko 200 diskova ni jedan nije pukao. Rezem na no-name diskovima ni jedan do sada nije pukao, drugo brzina je super, ne pravi nikakve probleme oko diska ili tako nesto slicno, reze super bez ikakvih problema sve najbolje o plextor-u.
Uz njega se sve dobije OEM pakovanje. (audio kabal,upustvo, cd sa softverom,)

Oko podesavanja dzampera nije bilo problema imate da prebacite direktno na njemu za DMA mod.

Moja iskustva za sada su super.

bSecurity je napisao(la):
Plextor CD-RW PX - W4824TA 48x24x48 i ne zalim sto sam dao 95 eura za njega. Od ponedeljka pa do srede narezao sam oko 200 diskova ni jedan nije pukao....

Moja musterija je na LiteOn-ima narezao 2000 diskova.
Jedino sto se dva komada na istoj ide grani ne vole. Tj, jedan zavrsi za normalno vreme, a drugi za duplo duze. Doduse, BX chipset, moguce da na novijim ne postoji taj problem.

Ipak je Plextor ostao ono sto je bio za razliku od Teac-a (barem ovog koji se kod nas prodaje)

Re: Ma daj...

BokiPK je napisao(la):
Isto zablude o Plextoru kao i o Teac-u. Imam u firmi gomilu SCSI Plextora koji su mrtvi. Na stranu cena. Mozes da kupis dva LiteOn-a za cenu jednog Plextora.
Prodao sam nekoliko LiteOn-a ljudima koji se zestoko bave stancovanjem CD-a. Izuzetno su zadovoljni njime. Dvojica su odustala od Teac-a posle probe i nimalo se ne kaju, a isprva sam morao da ih ubedjujem koji je bolji.

Reci im Boki!
Jos jedan glas za Sony i LiteOn!

bSecurity je napisao(la):
Plextor CD-RW PX - W4824TA 48x24x48 i ne zalim sto sam dao 95 eura za njega.

Moja iskustva za sada su super.
Gde si ga uzeo?

Nazad
Vrh Dno