Šta je novo?

Plexiglas

SuperStarr

Znamenit
Moderator
Učlanjen(a)
25.07.2002
Poena
1,105
Moja oprema  
CPU & Cooler
Xeon 5670 (6c/12t) @ 4.3Ghz
Matična ploča
ASUS P6T Deluxe v2
RAM
48Gb HyperX DDR3 @ 1666Mhz
GPU
Gigabyte 1060 6Gb
Storage
Kodak 512Gb + 16Tb RAID
Zvuk
Creative Audigy2 ZS
PSU
Zalman ZM600-HP (Heat-Pipe :) )
Kućište
Alexander Weiss (glass front + glass side)
Monitor
AOC 32" IPS
Miš & tastatura
G602 & Drevo 87 key (Red Switch)
Ostale periferije
MX Master 2 & K380
Mobilni telefon
Moto G9 Plus
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Gde ima da se kupi, i okvirno kakve su cene? Kako se meri, na metar2?

http://www.plexiglaspromet.co.yu/onama_s.htm

Ja sam kod njih kupovao pre skoro godinu dana, cini mi se da je 2mm bio oko 300din/m2.

Ako ti nesto znaci pokusacu da iskopam (trebalo bi da imam) njihov cenovnik.

Par puta sam uzimao u pasterovoj (posle su zatvorili tu prodavnicu i ostala je samo u zemunu blizu bolnice) ali nisam bio zadovljan uslugom i cenom pa sam otisao malo dalje do Zemun Polja i uzimao kod gorenavedenih.

Nadam se da ovo nece biti protumaceno kao neka reklama, jer znam koliko sam se ja mucio pre godinu dana da nadjem negde prodavnicu koja prodaje sve te zafrkancije od plastike :wave:

http://www.plexiglaspromet.co.yu/onama_s.htm

Ja sam kod njih kupovao pre skoro godinu dana, cini mi se da je 2mm bio oko 300din/m2.

Ako ti nesto znaci pokusacu da iskopam (trebalo bi da imam) njihov cenovnik.

Par puta sam uzimao u pasterovoj (posle su zatvorili tu prodavnicu i ostala je samo u zemunu blizu bolnice) ali nisam bio zadovljan uslugom i cenom pa sam otisao malo dalje do Zemun Polja i uzimao kod gorenavedenih.

Nadam se da ovo nece biti protumaceno kao neka reklama, jer znam koliko sam se ja mucio pre godinu dana da nadjem negde prodavnicu koja prodaje sve te zafrkancije od plastike :wave:

Nije reklama, ne brini :d, i ja se mučim da nađem neku prodavnicu već 2-3 meseca!
Našao sam 1 u Cvijićevoj ali nikada ne radi, na vratima nema broja telefona kao ni radnog vremena... (al` su profesionalni... :zgran: )
Nisam ni mogao pomisliti da je tako teško doći do plexi-ja. 😉

Puno hvala na info-u, ako neko zna za još neku prodavnicu, neka napiše...

Ima da se kupi tu kod mene u Pancevu cena je npr. za 40x40 600din
firma se zove Marko-Pan (nije reklama)

u galenici 3mm debljine ispadne 50x50 oko 700 din...

meni je samo frka ko ce da mi isece stanicu od chieftec-a

Pa skini skroz stranicu i stavi samo Plexi... Uzmes L profil od aluminijuma i usrafis ga u plexi i pozadi standardno u kuciste...

nece moci tako... chieftec ima drugacije stranice, rade na principu vrata.

mnogo mi je lakse da isecem stranicu, samo jos da nadjem nekoga ko moze da isece precizno celik od 1mm debljine. 🙂

Plexi odnosno Klirit imas da kupis u Zemunu tacnije Senjski Trg br.7. Pre 10 meseci sam kupio komad dimenzije 40x33 cm (3mm) i kostalo me je okruglo 495,00 din. Debljina od 2mm je naravno jeftinija, jel se cena racuna po kg, tako da bi me taj isti komad od 2mm kostao negde oko 280,00 din. Inace sam u to vreme vidjao da ga ima i u prodavnici Uradi sam.

Ja sam u SM trazio klirit iliti pleksiglas, i u jednoj staklorezackoj radnji sam pitao super finu cicu da li ima i posto je, i sa nekog papirica je procitala cifru od 4600 din. Kada umalo nisam pao u neosvest! Reko, pogresila je sto posto, ali ona je opet proverila, pa ja pitao koja je to debljina, kada ono 4mm i to 1mkvadratni. Dobro fala, dovidjenja da se ne vidimo vise...

I dalje mislim da pogresila...

nije, to mu je cena... ipak je 4 mm debljine

Ja sam u SM trazio klirit iliti pleksiglas, i u jednoj staklorezackoj radnji sam pitao super finu cicu da li ima i posto je, i sa nekog papirica je procitala cifru od 4600 din. Kada umalo nisam pao u neosvest! Reko, pogresila je sto posto, ali ona je opet proverila, pa ja pitao koja je to debljina, kada ono 4mm i to 1mkvadratni. Dobro fala, dovidjenja da se ne vidimo vise...

I dalje mislim da pogresila...

Kao sto sam napisao cena ide po kg tako da je to ta cena, mozda su malo jaci sa cenom ali to je to skup je Klirit. U kraju smo postavili kosarkasku tablu od klirita preko 1cm debljine, mozes da zamislis koliko to kosta... Nemoj nekome slucajno da padne napamet da se posluzi
da iskoristi ovu tablu za modovanje kucista.🙂 Gde cu bre da igram basket kad se prolepsa vreme. "Nemojte ljudi, ko boga vas molim".😀

Poslednja izmena:
..da opicimo basket sada dok je slobodan kos? 😉

mozda je offtopic pitanje: kako se ponasaju laserski misevi po plexiglasu?

pa vi ovde kazete da je cena 300-500 din. za 2mm po kvadratu, tako sam razumeo? a ovo je duplo deblje, valjda i treba da bude duplo skuplje a ne deset puta skuplje...
mada, sta ja znam, za kuciste je dovoljno i 2mm

kako se ponasa laserski mis na takvoj podlozi? i kakva uopste treba d aje podloga za laserskog misa?

nisi se dobro sracunao 300-500 din recimo 50x50 a metar kvadratni ti je 2000 din( za 2mm) znaci 4 x 50cmx50cm= 4*500 din = 2000 din.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno