Šta je novo?

Please Be My Configurator

sholim011

Slavan
Učlanjen(a)
20.04.2005
Poena
304
videh sad da u win winu moze da se uzima na 6+ rata cekovima, sto mi jako, odnosno jedino odgovara.

treba pomoc za sastaviti nesto do 50.000, moze i za manje naravno, (sto brze i tise) za 24/7, sve kombinacije dolaze u obzir (u win winu, naravno).
igre se nece igrati, znaci moze neka integrisana graficka, pod uslovom da moze da pusti full hd.

ja sam sastavio nesto, sto je meni delovalo kao best buy u trenutku, s'obzirom da podrzava ddr3 i ima 4 jezgra (sto bi trebalo da bude od pomoci u nekim programima vezanim za muzicku produkciju, ispravite me ako gresim), iako to nije uslov.

takodje bih molio da obratite paznju na kuciste (iako nameravam da ga modujem tj. utisam) i napajanje, jer mi tisina znaci.

napomena: hard mi ne dirajte :d (imam vec jedan koji ce biti sistemski)

evo moje conf:

Prilozi

• kompc.jpg
    kompc.jpg
    37.2 KB · Pregleda: 149
neznam dali imaju artic 550rc napajanje u winwinu ako ti je tisina najbitnija ovo je mnoogo bolje resenje, eh da i kuciste je malo klimavo ako ti je tisina bitna ja bih isao na neki masivniji chif ch05 naprimer

Poslednja izmena:
Ok je ploca,imao sam istu samo ddr2 varijantu. Ali bolje pogledaj 785 cipset, jeftinije su ploce bas dosta a nisu nista slabije,nemaju samo par sitnica tipa raid 5, imaju 2 usb manje...

Trebalo bi da radi , cak mislim da jedan clan na forumu ima slicnu kombinaciju, a za procesor se obavezno nategni poz

evo sta sam sastavio, samo mi treba potvrda da ce mi raditi pomenuta memorija:
Memorija DIMM DDR3 2x2GB 1600MHz Patriot Signature CL9, PSD34G1600KH

Prilozi

• kompf.jpg
    kompf.jpg
    39 KB · Pregleda: 80
Da ne otvaram novu temu, pisacu u ovoj.

Posto imam relativno slab komp, vreme je doslo da ga zamenim za mnogo jaci.

Mislio sam uzeti sledecu konfiguraciju:

maticna: GIGABYTE GA-P55A-UD3R
procesor: Intel Core i5-750, 2.66GHz, 8MB
graficka: Sapphire ATi 5850 1gb
ram: 2 x 2GB DDR3 Patriot Viper 2 Series CL7
hard: WD 6400AAKS 640gb, 16mb
kuciste: NZXT Guardian 921
napajanje: CHIEFTEC CFT-750-14CS 750W

Sta bi ste ovde izmenili, i sta bi bilo bolje da stavim, a da ne odstupa puno od ove cene. Hvala unapred.

Ovo ti nikako nije u toj ceni a na to obavezno dodaj neki krsten cooler za taj procesor

@ la.prestige

odlicno izbalansirano. Jedino mozes da uzmes 650w dovoljno ti je i vise nego dovoljno, sem ako ne planiras cf. Eventualno p55a-ud4, a i pre bih uzeo haf 922 kuciste nego to

pozdrav

@ sholim011,

Uzmi memoriju sa CL7, ima manje latencije pa samim tim i manju frekvenciju.

Napajanje sam stavio jace, jer planiram uzeti jos jednu graficku, odnosno CF pa cisto da se osiguram. :)

Plocu sam izabrao jer ima bolju naponsku. To pokozuje ovo R na kraju. Ovo kuciste sam video kod druga, i nenormalno dobro izgleda, pa sam se opredelio za njega. Veliko HVALA na predlozima...

Pozdrav!

Vrh Dno