Šta je novo?

Plazma Panasonic vs Samsung

gvlada

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2006
Poena
605
Da ima kod nas izbor bi bio Panasonic 50ST50. Kao poslednji ovog modela nema.....
Sta uzeti za slican novac? Panasonic 50UT50 ili Samsung 51E550?
Ili ako neko zna gde ima 50ST50......

I ja se dvoumim izmedju 42ST50 i nekog Samsunga ES6xxx. 50ST50 ces tesko naci.Imas recenzije na HDportalu u vezi plazmi. Mozda ti to pomogne.

Aj da ne otvaram novu temu.Imam jedno pitanje u vezi panasonic plazme.Drugar je kupio panasonic plazmu model TX-P42UT50E i danas mu stigla iz subotice od ljudi koji donose iz madjarske.Mislim da ga je kostala 600 jura.Moje pitanje ljudima koji su upoznati oko plazme koliko treba i da li uopste treba da se formira panel na ovoj plazmi?Mislim na ono tipa podesavanja kontrasta,svetlosti i ostrine.Da li treba drzati podesavanja na 50 % jedno odredjeno vreme ili nema potrebe.I sta konkretno mislite o ovom modelu panasonika?Da li je ovo ok kupovina ili za 600 eura na kupujem prodajem ima nesto bolje da se nadje?Ako moze neki odgovor.Mozda u skorije vreme pojurim neki tv za sebe pa da upitam za savet.Sada trenutno koristim samsung LE40F86BDX koji je star 4,5 godine pa mozda ga dam caletu a sebi uzmem nesto drugo.

Samsung nema sta da trazi pored Panasonicovih plazmi !

@omnik
Sa koje udaljenosti najčešće gledaš TV od 50"? I kakav ti je utisak?
Znam da se još formira panel ali da li si gledao neki 3D sadržaj i koliko si bio udaljen za gledanje 3D-a bez problema?

^Hvala!
Ako te ne bude mrzelo, a hoćeš da mi učiniš uslugu, probaj sa između 2 i 2.5 m kako ti izgleda par minuta. Tvoj savet mi dođe kao "real life" iskustvo. Ono sve u prodavnicama je nešto sasvim drugo: veliki prostor, drugačije osvetljenje, HD ciljani program proizvođača.....

Hvala unapred šta god uradio.

Poslednja izmena:
Reći ću po 100ti put Samsung nema šta da traži pored Panasonic'a ako razgovaramo o plazmama :)

Reći ću po 100ti put Samsung nema šta da traži pored Panasonic'a ako razgovaramo o plazmama :)

Pa sada znamo da je Panasonic plasma best ali iz mog iskustva mogu reci da Samsung uopste ne zaostaje cak mogu reci da su neki modeli usavrseniji (da izuzmemo crnu..) od pana da ne pricam o tome koliko ima mana ovaj 50st50 (v.linije burn in ...) i morate priznati da je ovo veliki minus za best buy tv

E sad treba gledati u pasulj da li ce meni upasti neki felerican model a dati preko 800e samo zbog crne i dubine

Zato i pitam da li je neko u realnom vremenu uporedio ova dva modela ako nije velika razlika ja bih ipak sigurnije uzeo Samsunga kojeg vec koristim 3god i nikakvih problema nemam a tv se ne gasi od jutra do mraka(sd kanali) a nocu najcesce HD filmovi a da ne pricam koliko vremena sin provede igrajuci Ps3 i Xbox na njemu :zgran: Ovakva tortura se sprema i Panasonicu pa nisam siguran kako ce tv izgledati za par god :)

Nazad
Vrh Dno