Šta je novo?

Plazma pa pa....

Ne mora da znači, iako je Panasonic vodeći proizvođač plazma televizora. Ja iskreno ne bih voleo prerani smrt plazme, jer smatram da je kvalitet slike superioran u odnosu na ono što LED osvetljeni LCD-ovi imaju da ponude. Mada, LCD se prodaje u mnogo mnogo većem broju, što nikako ne znači da je bolji, ali tu je veća zarada... Problem je u tome što je OLED tu odmah iza ćoška, koji svakako neće u sledećih godinu dve zapretiti plazmi i LCD-u zbog svoje trenutno (pre)visoke cene, ali kada mu cena padne na nivo LCD-a i Plazme, obe tehnologije će postati bespotrebne i vremenom će polako nestajati sa tržišta. Videćemo, ništa se još ne zna.

Da video sam ovu vest pre neki dan i hteo da postavimu temu za Panasonic ST50 u fazonu kupite dok još ima 🙂. Ni mene ne raduje ovo uopšte, i sam imam Panasonic S30 42" i u nekom planu mi je bio da za 1-2 god uzmem veći TV ali po ovome izgleda da to neće biti Panasonic plazma. Definitivno mi se više sviđa kvalitet slike na plazmi (koja nije naravno bez mana), i ljudi koji ne znaju kakav panel gledaju komentarišu kako je dobra slika, i oni uglavnom imaju neke LCD, LED-ove.
A taj oled što će jednom doći nadam se da donosi ispravljene "bug" ove i plazma i LCD tehnologije, nadam se da neće više biti zamućivanja, preskakanja kod brzih pokreta, burn-in-a, plastičnog izgleda slike, nedovoljne crne crne 🙂 itd.

Nazad
Vrh Dno