Šta je novo?

Plazma ili projektor?

voyager

Čuven
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
650
Šta biste pre uzeli za multimedijalnu učionicu: plazmu od 42" ili neki projektor? I koje modele konkretno?
To bi se intenzivno koristilo a i plašim se oko kasnijih nabavki lampi jer sumnjam da će se u startu nabavljati rezervna lampa!

Projektor je, po mom misljenju, losije resenje jer ucionica mora da bude zatamljena da bi se sve videlo kako treba ...

Obzirom da ucionica i nije bas velika mislim da bi i plazma mogla da odradi posao.

Sto se projektora tice sam si svestan prednosti (velicina projekcije) i mana (otezano nabavljanje lampi kasnije i donekle zatamljivanje prostora) tako da je tu najvise na tebi da odlucis.

Projektor. Dovoljno je vidljivo i bez zatamnjivanja. Veca dijagonala u svakom slucaju. A ko se plasi lampi neka kupi novi Samsungov "pocket" projektorcic koji kosta 890€ (MPC+PDV) u ERC-u.
Rec je o SAMSUNG POCKET PROJECTOR SP-P300
SP-P300.jpg

Lepo malo dzepno izdanje "za poneti" ima cak i sopstvenu bateriju za zlu netrebalo a sto je najbitnije ne koristi famoznu lampu od par stotina € nego belu Luxeon LE diodu kojoj je propisan radni vek na nekih (ako se ne varam) 10.000 radnih sati.

Evo i detaljnije o njemu
Specifikacija www
Domaci opis u PDF-u

Poslednja izmena:
Na FON-u u svakoj uchionici (ili skoro svakoj) ima montiran projektor na plafonu. Iskreno smatram da je to veoma elegantno reshenje. Sada chak ni ne vukljaju lapove nego su u svaku ubacili i po rachunar i gotovo. U uchionicama koje su na spratu su stavili celom duzinom prozora veki materijal i mehanizam tako da se taj materijal ["zavesa"] podize i spushta chitavom duzinom uchionice na prekidach. Nishta od ovoga nije teshko odraditi a za rad je po meni OK. Naravno trebao bi pored svega da stavish celu prichu i na papir pa da podvuchesh i vidish shta tebi najvishe odgovara.

Kolega, zaboravio si da kazes da su projektovane slike cesto dosta lose, jer su se neki pacijenti odlucili za vecu dijagonalu, pa su stavili projektere predaleko od platna :(

Nazad
Vrh Dno