Šta je novo?

Playstation Phone

• Začetnik teme Začetnik teme kimi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

kimi

Čuven
Učlanjen(a)
28.08.2000
Poena
770
It's hard to believe that what we're looking at is real -- but we assure you, the picture above is in fact the PlayStation Phone you've long been waiting for. As we reported back in August, the device you see is headed into the market soon, likely boasting Android 3.0 (aka Gingerbread), along with a custom Sony Marketplace which will allow you to purchase and download games designed for the new platform. The device snapped up top (and in our gallery below) is sporting a 1GHz Qualcomm MSM8655 (a chip similar to the one found in the G2, but 200MHz faster), 512MB of RAM, 1GB of ROM, and the screen is in the range of 3.7 to 4.1 inches. Looking almost identical to the mockup we hit you with this summer, the handset does indeed have a long touchpad in the center which is apparently multitouch, and you can see in the photos that it's still bearing those familiar PlayStation shoulder buttons. For Sony buffs, you'll be interested to know that there's no Memory Stick slot here, but there is support for microSD cards.

engadgetpspphone7-1288145212.jpg

engadget

Zanimljivo je bog dzojped tastature ali po hardveru gore navedenom i nije nesto spektakularno...

ovo je psp + telefon? cemu? ipak bih pre uzeo psp i neki touch screen tel

Ovo se ocekivalo, Sony je to odavno najavio, nego su napravili pauzu do izlaska androida 3.0. Sada ce i tu biti igara , za one kojima je to jedini reper za poredjenje operativnih sistema 😉 😀

Ovo ako nije fejk onda je najgluplji potez u istoriji Sony (Ericssona).

Why iz det stupido? :d

Zato što izgleda kao kombinacija Xperia telefona (fail) i PSP Go (fail). Nešto što liči na dva neuspešna proizvoda ljudi neće hteti da kupuju. Takođe, Android se nikako ne uklapa u Sonijevu poslovnu filozofiju koja je najsličnija Apple-ovoj. Ipak Android razvija Google i teško da bi Sony imao potpunu kontrolu nad platformom što im ne bi išlo u prilog.

Da, pa ok, moze i tako mada znam da sam citao jos ranije neke Sonijeve najave da hoce da naprave ovako nesto..e sad da li su to samo bile price ili ne, videcemo 🙂

Ako spoje PSP sa Androidom to ce verovatno biti spoj dve razlicite sprave koje dele zajednicki ekran. Verovatno ce Android deo biti potpuno nezavistan od PSP dela.
Ili...
Sony i Google se zajednicki spremaju da udju na Game market i ponude ekosistem (hw + OS + telefon + app store + game store)

Sve zavisi od cene. Ako bude prihvatljiva, što da ne. PSP ima gotivne igrice.

Za ovo se priča da će biti sledeći google phone. Baš zbog te priče o igrama. A i ovo je prvi uređaj o kome se bilo šta zna, a da će imati 3.0 (bio to gingerbread ili honeycomb).
A igre će izgleda biti deo platforme (sa posebnim markeom), pa se može desiti da se i mi ostali malo omrsimo. 😀
Ja ovo uopšte ne vidim kao fail, google-u treba, sony-ju treba (jer je pspgo bio fail), samo da ga SE ne ukaki sa ogromnom cenom (mislim na ostatak sveta, u US će biti 200$ u svakom slučaju).

Ja i dalje ne verujem. Google + Sony kombinacija mi je nepojmljiva. Spravica je ružna (meni lično) i ne vidim mini analog palicu. Jedino ako je onaj središnji deo nekakav tačpad. Mada ako bi se pojavilo ovako nešto iPhone 3D igre bi u momentu ispale smešne. Jedan portabl MGS je dovoljan da obesmisli sve 3D igre do sada izašle za iPhone, da ne pričamo o ostalim ip-voima koje Sony poseduje. Pritom nisam uzimao u obzir daleko udobnije kontrole.

Pa vidim da Sony saradjuje sa Google-om oko ovog novog Google TV-a i ugradjuje ga u neke svoje TVove 🙂

Vec sam ranije pisao da je touch screen zgodan samo za casual igrice.. bez hw tastera i joystika jednostavno se nemogu igrati iole ozbiljnije igrice. Bas ako sto su tastatura i mis nezamenljivi za FPS igre. Pojavom FPS igara na konzolama gde se upravlja pomocu joypada, FPS igre su postale previse lake ako se igraju na misu i tastaturi. Pojavice se identicni problemi u tranziciji igara sa joypada na touch.

Al' čemu sve to kad je iPhone 4 bolji. :d

Al' čemu sve to kad je iPhone 4 bolji. :d

Ne pocinjite i ovde. 🙂

Ne vidim zasto bi ovo bio fail. Problem je samo to sto ako bude baziran na Androidu, igre ce biti moguce portovati za druge Android sisteme. Sto nikako ne ide u prilog SE-u, a ni ovom telefonu. Inace, uopste nije losa ideja. 🙂

Zasto ne ide u prilog ako ce te igre pre svega traziti hardverske kontrole kojih nema na drugim telefonima, pa ce biti ekskluziva za ovaj fon. 🙂

Ne pocinjite i ovde. 🙂

Ne vidim zasto bi ovo bio fail. Problem je samo to sto ako bude baziran na Androidu, igre ce biti moguce portovati za druge Android sisteme. Sto nikako ne ide u prilog SE-u, a ni ovom telefonu. Inace, uopste nije losa ideja. 🙂

Da ne pocinje sta ? 🙂

A sto se tice androida, bolje da ostanu na starom sistemu🙂

^
101!

Priceless!

:d:d:d

Nazad
Vrh Dno