Šta je novo?

Playstation Home

Boris Lozac

Uticajan
Učlanjen(a)
15.08.2004
Poena
1,505
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600x + Arctic Freezer 36 Black
Matična ploča
ASUS Prime B-450 Plus
RAM
32GB (2x16GB DDR4 3200mhz dual channel)
GPU
GIGABYTE AMD Radeon RX 7600 8GB 128bit GV-R76GAMING OC-8GD
Storage
Samsung SSD 860 EVO 500gb + 870 EVO 1tb
PSU
520W Seasonic MII Evo Bronze
Kućište
NZXT H500
Monitor
Gigabyte GS27F
Miš & tastatura
ROG STRIX Impact II wireless / Keychron V2
Ostale periferije
Driving Force GT
Mobilni telefon
Pixel 6
150px-Pshomelogo.png

Slike:
playstation_store.jpg
media2_redimensionar.jpg

Izaslo je 10-ak novih filmica iz Home bete, ovo izgleda poprilicno dobro, ali jos uvek mi nije jasan ceo koncept..

Koliko ja razumem, to je kao neko online skupljanje, chat-ovanje, blejanje? :)
Mogu da se igraju mini igre, bilijar, kuglanje... mozete da se dogovarate o nekoj igri pre nego sto svi zajedno udjete neki server, itd... Svako valjda ima svoju kucu, ali mi nije jasno gde se nalazite, u cijoj kuci, ima li jos neki vazniji segment Home-a koji sam propustio?
Secam se jos ranije, pricao sam sa drugarom koji radi u Ubisoft-u (u Sangaju), nije bio neki fan radjenja igara za PS3 :) ali mi je o Home-u pricao sa velikim entuzijazmom, kao bice to velika stvar kad izadje... ima li neko upuceniji u ovo, da malo vise razjasni sta i kako...

Link sa novim filmicima iz Home bete: http://www.evilgamerz.com/index.php...=Bergen-met-video's-van-PlayStation-Home-beta

trebalo bi da lici na Second Life... virtuelni svet...
samo da ne ispadne kao WoW, pojede ti zivot ;)

Konzolna advanced varijanta Facebook-a :p. Salim se, samo da se ne pretvori u isti...

Meni od svega ovoga jedino korisno deluje dogovaranje za MP. Ostalo sa mini-igrama, chatovanjem i "hang-out" mi deluje kao i sa FB-om, MyS-om i ostalim slicnim sajtovima - gubljenje vremena.

http://en.wikipedia.org/wiki/PlayStation_Home
http://forum.playstationhome.com/
http://www.homebetatrial.com/

Sony Confirms Novemeber for Home open beta
How to apply

Zatvorena beta je bila sve dosad, a od jula i avgusta su poceli da je "sire" i salju invite-ove na mail najaktivnijim clanovima na PSN i Store-u. U novembru ce biti skroz otvorena beta.

Poslednja izmena:
Ovo je neka teska zaraza ... bolje ne probati

Home nije ni namenjen da visish na njemu non stop bez ikakvog smisla. Fora je slichna IRCu buducnosti gde pored priche sa drushtvom mozesh da odigrash neki bilijar, kuglanje ili da ih pozovesh u svoju sobu i pokazesh fotke, clipove na cyber zurci. Takodje, svaka bitnija igra ce u Homeu imati svoju vrstu lobija i sve oni ce se razlikovati i nekada pomoci u samoj igri. Recimo Warhawk soba ce sadrzati mapu na stolu pa se svi tu okupe i dogovaraju taktike. Mogucnosti su neogranichene, a to je i poenta, i zato Home toliko kasni, krenuo je od jedne javne prostorije i stana do sveta velichine dela grada kao u GTA, i svuda postoje razne zabavne aktivnosti kao da si na odmoru u nekom hotelu :)

I sta mislite da ce ps Home biti dzabe?Sta sa onima koji nemaju net nemaju ni home.Ovi japanci stalno nesto filozofiraju.Ja sad da ukljucim ps3 da bi igaro bilijar u tom home modu bezveze ili da se dogovorim koju cu mapu da odigram i kako pa to mogu i preko friends opcije na ps3 zar ne?

I sta mislite da ce ps Home biti dzabe?Sta sa onima koji nemaju net nemaju ni home.Ovi japanci stalno nesto filozofiraju.Ja sad da ukljucim ps3 da bi igaro bilijar u tom home modu bezveze ili da se dogovorim koju cu mapu da odigram i kako pa to mogu i preko friends opcije na ps3 zar ne?

Bice besplatno naravno, i bice do kraja ove godine, a kako ce sve to ispasti, videcemo..

Evo najnovijih informacija od producenta Home-a:

GC 2008: Home Update
Don't worry: we're almost home.
by Ryan Clements

August 22, 2008 - Home. We've been waiting for it for quite some time now and some gamers were beginning to think it would never arrive at all. But here at the German Games Convention, Home did in fact make an appearance at the top of a stylish, multi-tiered patio structure built into Sony's booth. I had the pleasure of sitting down with Martijn Van Der Meulen, a Producer on Home, to talk about what's going on with the free software that promises to revolutionize the way PS3 owners interact with one another online.

First and foremost, Meulen told me (without hesitation) that it is a 100 percent guarantee that Home will be released by the end of this calendar year. He has absolutely no doubt that this will be the case, so it looks like the long wait to come Home is finally reaching its conclusion. Meulen also assured me, quite adamantly, that Home will always be a free service -- only premium content will need to be purchased. I know some gamers were concerned that once Home reached a certain user base, a fee might be applied to the service, but this is not the case. Meulen says that there are no plans to charge for Home, even in the far future.

With that out of the way, Meulen walked me through the basics of Home and showed off the most recent build that's running the extended private Beta. Everything looks extremely polished and well designed. We started off in an apartment space, where Meulen explained that everyone will get a free Harbor studio apartment when they first get into Home and better apartments can be acquired down the line. However, it's hard for me to imagine an apartment better than that one, as the highly pleasing aesthetics of the building, coupled with the incredibly gorgeous view, make me want that apartment in real life. One can dream.

Meulen also walked me through the Wardrobe tool which allows you to create and customize your character in a variety of ways, including simple things like clothing all the way down to the finest details. I was amazed at the level of control you have over character creation, because you can actually adjust sliders for things such as facial structure, skull width and other highly subtle attributes. Although several presets are including just in case you want to get right into the swing of things, gamers will have a lot of control over what sort of character they wish to create.

Meulen said that items like clothing, furniture and other knickknacks can be unlocked and also rewarded through other external games. Games can communicate with Home, so if you beat, for example, God of War 3, maybe you'll unlock a Kratos t-shirt in Home to wear. These sorts of possibilities are definitely exciting because this gives developers another avenue to not only promote their products but give gamers a little bonus for playing their games.

Our next stop was the Home Square, a beautiful central area with trees, an open sky and several entertainment hotspots. From the Square, users will be able to access a bowling alley, theater, shopping mall and a monorail station. Again, everything in Home is looking really nice, especially for a totally free, downloadable service. I think my favorite aspect of the visuals is how everything is designed and meshes together into such a sleekly modern yet gentle space.

We also tried our hand at some pool and a few of the arcade machines. These worked really well and the arcade games are especially fun. Meulen mentioned that players will be able to take arcade machines back into their private apartment so friends can play them without waiting around in line at the public venues. With so many spaces to worry about, some gamers were concerned that walking/running around through the world would take too much time, but you can warp anywhere you'd like using your virtual PSP, just by selecting the visual chip from the World Map. Just like the rest of the software, this interface is sharp and aesthetically pleasing.

The last area that Meulen mentioned was the PlayStation Event Space, which some of you may have heard of before. In this space, Home users can watch live conference streams with other PS3 owners and even use the space as a way of communicating with developers. This, along with all the other spaces planned, should definitely add to Home's flavor.

I know some people are skeptical about the service, but I think Home has a lot of potential and could really personalize Sony's online service. I look forward to really getting into Home sometime this year.

source: http://ps3.ign.com/articles/902/902322p1.html

Da, a Crysis je logichka sa oruzjima :d

The Sims sa zivim igracima koliko vidim.

Ne bas, u SIMS-ima simuliras zivot, hranis lika, vodis ga u WC, saljes ga na posao, dok je ovo samo virtuelno skupljanje ljudi, imas drustvene igre s kojima mozes ubiti slobodno vreme, dogovarati se o strategijama, uci direktno iz Home-a u neku igru sa nekim, itd...

kuda ide ovo sve?
zamena normalne socijalizacije za virtuelnu?
ne sivdja mi se ni malo,
ne mislim sad samo na pomenuti Home,
nego i na second life, WoW, LOTR-o, face book, my space....
gde cemo biti za nekih 10-20 god.
bice ajde loguj se pa dodji kod mene na slavu, preslavu, rodjendan....

kuda ide ovo sve?
zamena normalne socijalizacije za virtuelnu?
ne sivdja mi se ni malo,
ne mislim sad samo na pomenuti Home,
nego i na second life, WoW, LOTR-o, face book, my space....
gde cemo biti za nekih 10-20 god.
bice ajde loguj se pa dodji kod mene na slavu, preslavu, rodjendan....

IRC postoji 15 godina pa vidish da smo zivi josh uvek :)

IRC postoji 15 godina pa vidish da smo zivi josh uvek :)

ma bicemo mi zivi ali sa VR kacigama :) .
cinjenica to za IRC ali moras priznati da je kuckanje teksta manje zabavno
od onoga sto se danas nudi,
pa mom ortaku, doborom, je bitnije da zavrsi instancu ili rush ili kako vec nego da izbleji sa nama, nisam ga video ima jedno metar dana i vise,
prvo je poceo sa arch lordom tada je i izlazio, ali LOTR-o ga je s**bao.

Poslednja izmena:
u tom sluchaju daj rakiju za sve i nek virtuelni tamburashi zasviraju!

ma bicemo mi zivi ali sa VR kacigama :) .
cinjenica to za IRC ali moras priznati da je kuckanje teksta manje zabavno
od onoga sto se danas nudi,
pa mom ortaku, doborom, je bitnije da zavrsi instancu ili rush ili kako vec nego da izbleji sa nama, nisam ga video ima jedno metar dana i vise,
prvo je poceo sa arch lordom tada je i izlazio, ali LOTR-o ga je s**bao.

Ma drugo su online igre kao WOW, to je potpuno drugachija pricha, znam nekoliko njih koji to rade, ali oni ne komuniciraju ni sa kim osim sa ljudima iz igre :)

Ne koristim myspace ili facebook, ali to nikako nije zamena za neko uzivo zezanje, vec je extenzija za to. Sigurno necesh ici kod nekog sa "VHS kasetom" da bi mu pokazao neki klip, ili mu nositi odshtampane fotografije odmah posle nekog egzotichnog putovanja, ali to na facebooku recimo imash priliku da uradish, i to je obrnuto od WOW-a, on zblizava ljude, i namenjen je za mladju populaciju. "Stariji" ljudi vec imaju uspostavljena prijateljstva i nemaju uglavnom zelju i volju uopshte da se akaju sa novim poznanstvima.

Mislim da ce Home biti vrlo popularan, i da nece biti preterana navlaka, vec ce vishe sluziti konkretnim stvarima, ne da visish bezveze kada nema ljudi koje poznajesh, ali mozesh i to kada nemash druga posla :)

Oces moci u ps home da podignes neku vrstu kredita i kupis igrice na odlozeno?Dobro bi doslo posto se zna kako je kod nas to jeftino:) zamisli setas lika i tom home modu i odvedes ga da pisa i ispadne mu dzojpad u wc solju:) ili ga posaljes na posao pa zaboravis da iskljucis ps3 i on radi ceo dan :)

Iako sam protivnik Facebook-a i Myspace-a i nemam naloge na njima, opet priznajem da kad sam kuci, uglavnom visim na forumima i to je stvorilo neku vrstu zavisnosti kao i kod vecine ljudi, pa mi jos samo Facebook treba, ali dobro, uglavnom visim na netu u kasnim vecernjim satima kad sam kuci, ili dok sam na poslu (kao sad).
Home ce verovatno stvoriti "WoW" zavisnost kod klinaca rodjenih u Internet age-u :), niko vise ne igra klikere i zmurke *** ;) ali moze biti dobro ubijanje vremena kad ionako nemas nista pametnije da radis ili da nadjes neku ekipu za neko online igranje..

ali to na facebooku recimo imash priliku da uradish, i to je obrnuto od WOW-a, on zblizava ljude, i namenjen je za mladju populaciju. "Stariji" ljudi vec imaju uspostavljena prijateljstva i nemaju uglavnom zelju i volju uopshte da se akaju sa novim poznanstvima.

Gresis.
Eto recimo ja na FB-u imam preko 100 prijatelja. I nijednog nisamm upoznao preko istog, nego su mi i uzivo prijatelji. Ko nece ni ne mora da stice nova poznanstva. Ti si to objasnio kao da si prinudjen da imas i stces nova poznanstva :)

Mozda sam loshe rekao pa je ispalo da morash :) Ne morash, ali facebook je 'prespor' za moj ukus, navikao sam na IRC/MSN nachin komunikacije online :)

Poslednja izmena:
Blizi je second lifeu, ali to opet nije ta fora. Second life je bukvalno napravljen da korisnici prave pare :) Nije interfejs taj koji odredjuje cilj :)

Poslednja izmena:
TGS 08 u Home-u

http://www.gametrailers.com/player/41429.html?type=flv

Sudeci po onom liku sa HipHopGamer.com u Home-u ce biti moguce virtuelno obilaziti igracke sajmove i slicne dogadjaje.. Dodje vreme za E3, vi odete u Home i imate virtuelni E3, sa svim identicnim standovima i prezentacijama zajedno sa ostalim ljudima na serveru/sobi/"kuci" kako god ce to da se zove... Prilicno impresivna fora ako je tacna..

Kolko sam shvatio, mora da si aktivan mnogo na psnu, pa te oni kontaktiraju :)...

Pa aktivan sam kako nisam, skidam sve i svasta + kupujem igre cesto! Hocu svoj deo, necu da me prevare, sad cu da ih zovem :d

Valjda će neke žene da koriste PS Home u Beogradu (a-ha) :D:D

Vrh Dno