Šta je novo?

PlayStation - Diskusija o igrama

500e minimum. I to uopste nece biti puno ako moze da gura 4k60fps, rtx2080 nema za te novce.

Pri cemu ovih 10.7 tflopsa koje zele da prebace se odnosi na onaj gaming sistem/konzolu od Gugla, sto je zaista impresivno i nadam se tacno ako im je "bare minimum" koji zele da prebace...

Ako se ispostavi da je tacno za PS5 (hw spec) + dolazi uz backwards compatibility (i ne bude kao mlaznjak bucna), meni nova gaming masina i ne treba, 100% prelazim na konzolu kao main gaming station... (PC samo za RTS i cRPG naslove, sta bude iskocilo)

Iskreno ne moram ni odmah da uzmem, mogu da sacekam neku slim reviziju, PS4 pro ce taman dotle da mi potraje dok stignem da odigram planirano iz backloga... :)

HW za konzole nece ni biti relevantan (bice milina za cross-platform naslove), najbolje sacekati ko nudi bolje ekskluzive... :)

Poslednja izmena:
Na PC samo FPS, ostalo konzole. Posle 20godina igranja na PC-u shvatiš da je Sony zna šta radi.

Ja samo žalim što PS4 nisam ranije uzeo. Imam opasan backlog a malo vremena :(

Kupili su par interesantnih studija.
Neće sigurno moći da pariraju Soniju (samo očekivani nastavci iz ove generacije Sonija će biti brutalni) ali mislim da mogu da izbace dovoljno dobrih naslova da "down the road" uzmem I Xbox kada cena bude povoljnija...

Eh posto sam ja manje od godine pri ps4, dajte neku preporuku igre, odigrao sam last of Us, Heavy Rain, AC ezio (crkam opet popust iduci dijelova), gta v

Sad gledam da uzmem detroit ili ovaj Uncharted serijal, pa mi nije jasno od kojeg dijela da krenem, da li sta preskociti?
Ili ako po vama ima neka must play igra, od izlaska ps4 do danas recite :D

Uncharted imas kolekciju prva tri dela sto su remastered, imas 4. deo i lost legacy. Detroit mozes, nema povezanosti, imas Heavy Rain i Beyond Two Souls od tog studia, isti princim igara, i dobre su.

E kad ste već uncharted pomenuli, jel must have odigrati prva tri dela, ili može odmah četvrti? Nemam dovoljno vremena da odigram sve što hoću [emoji16]

Jeste, zbog priče i likova pre svega.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

I prva tri dela su kratka, mislim da za tipa 6h predjes jedan lagano. Ja sam zapoceo prvi skoro. :D

E to, da znam da ne pomišljam na preskakanje xD
Onda samo čekam popust da ih kupim :)

Nisu baš toliko kratke igre, pre će biti nekih 8-10h.

Prve tri igre (posebno druga) ce dugo biti definicija tog nekog TPS adventure zanra. Vredi ih definitivino odigrati, psoebno sto koliko sam video, HD kolekcija je jako dobro odradjena i sredjuje mnoge probleme sa njima (prvi deo je drasticno unapredjen i doveden do nivoa druge dve igre u vecini stvari).
Uncharted 4 je ambiciozniji od prethodne tri i vidi se da su hteli da uvedu novine i prosire corridor shooting koncept, ali su prve tri igre i dalje vrhunske.

Nedavno sam zaređao sva 4 Uncharted dela po prvi put (još mi samo Lost Legacy ostaje). Definitivno su vredni igranja svi, i treba ih redom odigrati. Meni su odlično legli, i baš mi je krivo bilo kad završih. :)

^
Prica, worldbuilding, likovi (i razvoj istih) su odlicni u TloU. Malo nervira "kljakav" gameplay koji se svodi na mini arene, repetativno sunjanje i zabijanje shivova zguza...

A sto se tice LGBT promocije, slazem se da se forsira "down your throat" i totalno bez svrhe u vecini medija (poslednji primer ST: D gde nikakve poente nije bilo)... Ali hebga, progutas i ne dopustis da ti pokvari ugodjaj (ma koliko ovo weird zvucalo) ako je celokupna prica ok...

Doduse sudeci po trejleru za Tlou2 prica ce biti centrirana bas oko toga sto si naveo, nadam se uz badass Tarantinovske scene osvete a la Kill Bill... :D

I meni smeta to forsiranje na sve strane, postaće uskoro to normalno, verujem da se ka tome i teži. Al dobro ovo su teme za neko drugo mesto, odosmo u off :)

@sympathy chan
hahahahah Star Trek Discovery serija
Tamo su ga smorili više sa tim..

Sent from my LG G7 ThinQ using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nedavno sam zaređao sva 4 Uncharted dela po prvi put (još mi samo Lost Legacy ostaje). Definitivno su vredni igranja svi, i treba ih redom odigrati. Meni su odlično legli, i baš mi je krivo bilo kad završih. :)

Lost Legacy je bolji od svih igara u serijalu, osim od drugog dela.
Obavezno odigraj.

Planiram da odigram definitivno, samo se sad trenutno Sekiram, pa je sve ostalo otišlo na čekanje. :)

Mada, u tom delu nema ovih glavnih likova, jel? Verujem da će biti super igra svakako, al ne znam hoće li to biti to bez njih.

Što se tiče ostalih delova, stvarno ne znam koji mi je najbolji, svi su imali svoje momente. Prava akciona avantura, pa još sa likom baziranim na Malcolm Reynolds-u, po meni nije moglo bolje. :)

Pride i lepo izgledaju igre, naročito 4 (koja izgleda bolje od većine PC igara).

Jedino sam se malo smorio
pred kraj prve sa tim horor delom, al ništa strašno.

^
Javljaju se "sporedni" likovi iz 2/3/4, odlicno su ih uklopili i likovi su dobro napisani (Inace Claudia Black iz Farscape-a odlicno je odradila ulogu i nista losiji lik nije od Drake-a). LL je vise kao ekspanzija tako da je nesto kraca i bace te u 2/3 standardne Uncharted igre (maltene nema onog "uvoda" od par sati, tako da je ~8/9h igranja ako igras sa gustom) + semi-open world (jedna veca lokacija na kojoj proizvoljno biras mini hubove sa puzzle zagonetkama) tako da je bas pravo osvezenje u odnosu na prethodne. Nadam se da ce i 5-ica biti po nekoj formuli LL-a.

Inace ja sam licno voleo te natprirodne elemente jer su imali smek filmova Indijane Dzons (plus lik Filiona u glavnoj ulozi=win), ali su dobro postupili sa "prizemnom" 4orkom jer bi jos jedna igra sa formula iz 1/2/3 smorila. A realno u trojci su se skroz ispucali sa over-the-top stvarima... :)

@timemaster89

pazi gde "meces" oci dok gledas tv ;)

Poslednja izmena:
LL je zapocet kao dlc za 4ku, ali kad su videli da je koncept narastao resili da ga prodaju kao stand-alone igru :smash: Olaksavajuce je i nakon sto se pronadje svih 11 tokena na mapi otkljucava se rubin sa kojim se znacajno olaksava pronalazak svih treasure-a. Ko ipak voli da zaviri u svaki cosak, moze i da se iskljuci :)

Jel ima neko da prodaje U4 The Lost Legacy :) ?
Na engleskom jeziku.

Vidim na KP svuda nemacki na omotu.

Jel se u igri moze birati engleski jezik bez obzira na region (jezik) kome je primerak igre bilo namenjen.
Znaci svi zvuci i meniji na engleskom da budu.

Naravno

Meni su do sada sve PS4 igre kupljene u Austriji bile na jeziku konzole, engleskom. Na X360 to nije uvek bio slučaj, bilo je igrica koje su isključivo na nemačkom.

Trebalo bi da je taj Lost Legacy za nemački tržište ok, osim ako se u Nemačkoj ne prodaju drugačije verzije nego u Austriji.

Sve dolaze sa više jezika (čitaj na engleskom).
Za nemačko tržište su neke više cenzurisane I njih treba izbegavati - Wolfenstein recimo, dok za AT i Swiss nisu.
Ja recimo igram sve na engleskom (ježim se njihovih dubova/sinhronizacija) odnosno generalno preferiram izvorni jezik + eng prevod...

Za PC znam da su neke boxed verzije igara pre dolazile isključivo lokalizovane... (što je navedeno na kutiji)

Znaci ako vidim da je kutija/omot na nemackom, bice sigurno na engleskom kad pokrenem igru ?

Zanimljivo je sto je prednja strana omota kutije uvek na engleskom, to nikad ne prevode.
A unutra i pozadi stave recimo u ovom slucaju nemacki jezik.

Igre na KP od poznatih prodavaca stizu omoti na ceskom, poljskom, madjarskom a svaka igra normalno ima opciju za biranje jezika i engleski je default. Opusti se i kupuj.

Nazad
Vrh Dno