Šta je novo?

PlayStation - Akcije, promocije i PSN dopune

Bataliću, na USA mi je FC skuplji 5 dolara a nba 8. Da se ne cimam bolje.

Ako neko ima način za plaćanje na turskom nalogu neka javi ili pošalje PP.
Imam turski nalog sa Deluxe (premium) ps pretplatom koja ističe u januaru 2026 ali nudi mi sad da produzim godinu dana uz 33% što izađe manje od 60e.
Jedino što više nemam prijatelja turčina koji mi je prvobitno uplatio pretplatu 🙂

Da li može iz Srbije preko pay pala da se kupi ps pretplata I igre?

Uspeo sam preko eneba da uzmem gift card za Indiju, oko 65evrica, za 6000 rupija.

Da li mogu da igram online igre na USA nalogu, iako sam ih preuzeo sa PS + India? Nemam PS+ aktiviran na USA nalogu.

Sinoć sednem da vidim šta da radim sa produžetkom PS+ pretplate, trenutno imam Deluxe preko turske koji ističe krajem aprila, uđem na japanski nalog i vidim da je godišnji Premium do 5.12. na popustu od 55% i da izađe 36 €, što je fenomenalna cena. Imam povezan naš PayPal sa japanskim nalogom, taman da isprobam kako radi. Kupovina pretplate iz prve prošla bez ikakvih problema (na kartici mi je rezervisan manji iznos iz nekog razloga, oko 28 €, nemam pojma zašto, možda oduzet neki porez). Naravno, tu je ono ograničenje da na japanskom nalogu ne mogu da se preuzimaju igre sa njihovom oznakom CERO Z (18+), ako na nalog nije dodata japanska kreditna kartica. Sednem sinoć i malo i oko toga istražim i nađem odlično rešenje koje sam danas isprobao i radi (sinoć probao da skinem TLOU 2 i nije htelo, danas probao nakon dodavanja te kartice i prošlo bez ikakvih problema, čak i Streaming opcija radi na japanskom PS+). Evo ukratko procedure, ako se neko odluči da proba:

1. Potreban je aktivan japanski PSN nalog sa dodatim našim PayPal-om (opciono)
2. OVDE kupite japansku pripejd platnu karticu. Nakon kupovine dobijate sliku poleđine kupon-kartice koju koristite da biste aktivirali pravu platnu karticu.
3.
How to Redeem V-Preca Gift Cards:
1. Visit this link: "https://vpclogin.lifecard.co.jp/web/vpreca/vpreca_gift_inqui...
2. Click on "V-Preca Gift Terms of Use"
3. Check the box for "I agree to all of the above," then click "NEXT"
4. Enter the Gift Code
5. Enter the Last 4 Digits of the Card Number
6. You have successfully redeemed your card!

4. Nakon što aktivirate platnu karticu, dobijate njenu sliku na kojoj su svi potrebni podaci. Na japanskom PSN nalogu je dodate kao sredstvo plaćanja, gde na prvoj strani traži podatke o kartici i ime (ja sam stavio svoje ime, latinicom), a na drugoj strani traži adresu koja mora biti prava adresa u Japanu (neki hotel, takođe se unosi latinicom iako je sve ostalo na strani na japanskom). Kartica ima rok važenja od godinu dana.

Time praktično dobijate "otključan" japanski PSN nalog na kojem možete da plaćate našim PayPal-om i na kojem su inače odlične cene u odnosu na skupe regione. Kao što rekoh na početku, može da se koristi i PS+ pretplata sa bonusom u vidu dostupnog strimovanja igara (za razliku od npr. turskog i indijskog naloga).

Samo napomena da sam sve radnje unošenja podataka kartica i kupovine pretplate obavljao direktno na PS5. Takođe, obavezno morate pri ruci da imate neku aplikaciju na telefonu koja može uživo da prevodi sa slike pošto je dosta stvari tokom procesa na japanskom, bez opcije da se promeni jezik.

@psihodel - vidim da ta japanska kartica dolazi sa 3k ili 5k jena. Jesi li probao da preko nje kupiš neku igru? Ako može da se dopuni ili postoji opcija sa većim iznosom, možda bi mogla direktno da se plati pretplata, pa ne bi morao da koristiš PayPal.

EDIT: koliko sam mogao na brzaka da istrazim, izgleda su ovo fiksne gift kartice, nema tu dopune.

Nego, u momentu kad si kreirao tu platnu karticu, da li si mozda imao opciju da dodas jos gift kartica na nju ili je princip jedna gift kartica -> jedna platna kartica?

Poslednja izmena:
vidim da ta japanska kartica dolazi sa 3k ili 5k jena. Jesi li probao da preko nje kupiš neku igru? Ako može da se dopuni ili postoji opcija sa većim iznosom
Tako je, japanska platna kartica je pripejd Visa i dolazi sa 3 ili 5 hiljada jena i to je praktično kartica sa fiksnim iznosom koji možeš da potrošiš, ali bez opcije za naknadno dopunjavanje. Nisam probao ništa još da kupim iznosom sa kartice, ali svakako hoću da potrošim ta sredstva u jednom trenutku. Nema razloga da te kartice koristiš za kupovinu na japanskom PSN pored mogućnosti dodavanja našeg PayPal-a sa kojeg skida tačan iznos koji plaćaš, bez ikakvih provizija (osim možda neke razlike u kursu), jer ta pripejd Visa od 3000 jena košta 4300 jena, što je po meni solidna provizija za redovnu kupovinu.

Da li tog japanca ako uzmem, mogu normalno da igram igre sa svog naloga, a drugu dam da se on sa svoje konzole igra sa njega?

Da, možeš.

Čitam ove poslednje postove i ne mogu da verujem da je ovolika razlika u ceni. PS+ Extra US koji sada imam je preko $100, a japanski bi bio ispod $40. Jedino što bih izgubio igre koje imam u biblioteci, pa se ozbiljno razmišljam da li da promenim regon. Pretplata mi ističe 4.12.

Имам Јапаски налог, узео сам га пре скоро две године кад је Spiderman 2 био на неком попусту за 6€, тада је доста нас узело налог и игрицу.
Сад се не сећам да ли сам игрицу платио директно картицом или ваучером.

Могуће, заборавио сам како беше.

Али да ли беше за Јапан на тим сајтовима и то за 6€.

Poslednja izmena:
Заборавих.
Да ли има сад нешто тако јефтино?

Sinoć sednem da vidim šta da radim sa produžetkom PS+ pretplate, trenutno imam Deluxe preko turske koji ističe krajem aprila, uđem na japanski nalog i vidim da je godišnji Premium do 5.12. na popustu od 55% i da izađe 36 €, što je fenomenalna cena. Imam povezan naš PayPal sa japanskim nalogom, taman da isprobam kako radi. Kupovina pretplate iz prve prošla bez ikakvih problema (na kartici mi je rezervisan manji iznos iz nekog razloga, oko 28 €, nemam pojma zašto, možda oduzet neki porez). Naravno, tu je ono ograničenje da na japanskom nalogu ne mogu da se preuzimaju igre sa njihovom oznakom CERO Z (18+), ako na nalog nije dodata japanska kreditna kartica. Sednem sinoć i malo i oko toga istražim i nađem odlično rešenje koje sam danas isprobao i radi (sinoć probao da skinem TLOU 2 i nije htelo, danas probao nakon dodavanja te kartice i prošlo bez ikakvih problema, čak i Streaming opcija radi na japanskom PS+). Evo ukratko procedure, ako se neko odluči da proba:

1. Potreban je aktivan japanski PSN nalog sa dodatim našim PayPal-om (opciono)
2. OVDE kupite japansku pripejd platnu karticu. Nakon kupovine dobijate sliku poleđine kupon-kartice koju koristite da biste aktivirali pravu platnu karticu.
3.
How to Redeem V-Preca Gift Cards:
1. Visit this link: "https://vpclogin.lifecard.co.jp/web/vpreca/vpreca_gift_inqui...
2. Click on "V-Preca Gift Terms of Use"
3. Check the box for "I agree to all of the above," then click "NEXT"
4. Enter the Gift Code
5. Enter the Last 4 Digits of the Card Number
6. You have successfully redeemed your card!

4. Nakon što aktivirate platnu karticu, dobijate njenu sliku na kojoj su svi potrebni podaci. Na japanskom PSN nalogu je dodate kao sredstvo plaćanja, gde na prvoj strani traži podatke o kartici i ime (ja sam stavio svoje ime, latinicom), a na drugoj strani traži adresu koja mora biti prava adresa u Japanu (neki hotel, takođe se unosi latinicom iako je sve ostalo na strani na japanskom). Kartica ima rok važenja od godinu dana.

Time praktično dobijate "otključan" japanski PSN nalog na kojem možete da plaćate našim PayPal-om i na kojem su inače odlične cene u odnosu na skupe regione. Kao što rekoh na početku, može da se koristi i PS+ pretplata sa bonusom u vidu dostupnog strimovanja igara (za razliku od npr. turskog i indijskog naloga).

Samo napomena da sam sve radnje unošenja podataka kartica i kupovine pretplate obavljao direktno na PS5. Takođe, obavezno morate pri ruci da imate neku aplikaciju na telefonu koja može uživo da prevodi sa slike pošto je dosta stvari tokom procesa na japanskom, bez opcije da se promeni jezik.
Hvala lepo, ističe mi u februru taman.

Prilozi

• image-52.png
    image-52.png
    1.2 MB · Pregleda: 74
Probaću ja ovih dana da produžim, ovako mi izlazi za sada:
Screenshot 2025-11-24 at 15.17.32.pngScreenshot 2025-11-24 at 15.17.41.png

Ostala je vezana Ininal kartica za nalog, a probaću preko walleta da uzmem kada mi već nudi da produžim ovo po BF ceni, a imam do februara aktivnu pretplatu. Ako bacim pare, barem znamo da ne može i kupiće se neke igre 🙂

Ja sam probao na vise nacina i nisam uspeo, doduse imao sam jos neke opcije za probu, ali onda ulete ova japanska prica, pa cu se najverovatnije i ja seliti ovih dana.

Ne znam da li je ovo poznato ili ne, ali upravo sam na indijski PS nalog bez problema dodao Intesa Visa Inspire karticu. Nisam probao da kupim još uvek ništa.

Edit: na turski ne može 😂

Edit 2: na indijskom uz našu karticu ide kupovina.

Poslednja izmena:
Kolege, zanima me kako otvarate japanski PS nalog — preko konzole ili preko sajta? Isto pitanje i za PayPal: dodajete ga preko konzole ili preko sajta?

Što se Pay Pala tiče, ja sam ga dodao preko PS App aplikacije, ta metoda je proverena.

Nije poznato👀
Isprobao i ja na indijskom nalogu, izbaci grešku i ne prihvata Visa karticu Raiffeisen banke, to sam bio probao i nekada ranije, pa prešao na Amazon dopune. Evo sad sam uspešno dodao Visa karticu NLB Komercijalne banke. Izgleda da zavisi od banke. Hvala! 👍

Poslednja izmena:
Uspesno just now Intesa internet kartica,India PSN
USA moze PayPal ali indija ima bolje cene
PayPal imam balance pa mi best opcija,nema konverzija

Arc Raiders 2100 rupija,mora se kupiti 3000

Nazad
Vrh Dno