Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Kontroler. Dualsense. Jeste ispod cene, ali često uhvatim nešto tako jeftino. Čak i za manje para. Nalog prodavca fantastičan. Privatan nalog star godinama sa pregršt ocena i kao kupca i kao prodavca.

Ozbiljna je to prevara. Potrebno je doći do naloga pa zatim do bankarskog računa sa koga mogu nesmetano da podignu novac. Ozbiljnan rad stoji iza ovakve prevare.

Too good to be true. I ove za 5000 sam išao lično da vidim...

P.S šta su ti poslali?

@Yung88 imaju teme u drugom podforumu za pokude i izbegavanja, pa napisi tamo sa kime je negativno iskustvo da se i neko drugi ne prevari.

To se jutros desilo. Nalog je blokiran od administracije sa obrazloženjem da mu je neovlašćeno pristupljeno. Do kraja dana su vratili vlasniku nalog. Haker je posedovao i bankarski račun na isto ime kao što je i ime vlasnika naloga. Samo je prezime promenio. Tehnički veoma savršeno izvedena prevara. Prijavljeno je visokotehnološkom pa nek deluju po službenoj dužnosti.

Dakle, nije prodavac prevarant. Već je neko hakovao više naloga. Mozda čak i bazu ukrao ili kupio. Pritom još upravlja i bankarskim računima. U svemu mi nije jasno kako im se isplati toliki trud za tako male pare. Radili su barem desetak sati...

Imaš onaj "display" koji izgleda kao pie chart sa % roze, ljubičasto, plavo. E tu tacno vidis da gore glavi i da mu nedostaje da dodje do ivice. Uzmeš i pogledaš vrednosti sa "zdravog" analoga ako nisi menjao desni npr. ako jesi ubodi drugi pa upiši. Onda ručno mu ukucaš vrednosti. Tada će da prebaci žestoko preko granice ali će onda i gornji deo da prebaci. Posle calibriraš ponovo. Ja sam jedno 7-8 puta sigurno morao. Ako ne ide javi se pa ćemo negde na kafu sa laptopom da ga utegnemo.
Nosio sam na kraju gamepad kod drugog servisera, otvorio kaže jeste zamenjen u hall ali nije predhodni majstor zalemio kako treba i kako se pomera pečurka tako krene da radi po ploči i da divlja. Neverovatno da taj dečko što je menjao prvo nije dobro uradio, drugo da je barem vezao na komp da proveri i kalibriše, verovatno bi video da nešto nije u redu...
Tačno sam provalio da nije do kalibracije jer je nenormalno ponašanje bilo. Sada vezao i lepo radi, nadam se da ću biti miran.

Ko je taj drugi? Piši u PM kontakt. 😀
Moram i ja na jednom kotroleru to da odradim.

Nosio sam na kraju gamepad kod drugog servisera, otvorio kaže jeste zamenjen u hall ali nije predhodni majstor zalemio kako treba i kako se pomera pečurka tako krene da radi po ploči i da divlja. Neverovatno da taj dečko što je menjao prvo nije dobro uradio, drugo da je barem vezao na komp da proveri i kalibriše, verovatno bi video da nešto nije u redu...
Tačno sam provalio da nije do kalibracije jer je nenormalno ponašanje bilo. Sada vezao i lepo radi, nadam se da ću biti miran.
Piši ko je šta radio, čisto da znamo kod koga ići a koga zaobići. :)

Piši ko je šta radio, čisto da znamo kod koga ići a koga zaobići. :)
Pisao sam već ali ću ponoviti 🙂
Na KP sam našao oglas za drift, dečko je na Craku. Tamo odradio ali nije bilo dobro. Dečko je korektan, zvao me da dođem opet ali sam odbio jer, em što mi nije blizu i nemam vremena, em što je trebao sve da proveri, a ne da mi daje linkove da sam radim kalibraciju (iako nije komplikovano, a ispostavilo se da nije do toga problem).
Juče sam odneo kod drugog dečka na NBG 61 blok. Otvorio gamepad i zaključio šta je problem. Sve radi sada kako treba i nadam se da je to kraj mojih muka sa driftom 😁
Oglase neću postavljati zbog pravila foruma, ko bude hteo, neka piše privatno.

Ja sam odradio na Ceraku isto. Radi bez greške za sad. Očigledno je dečko jednom pogrešio i naučio iz svoje greške da ne žuri. Sa moje strane ipak preporuka za Crak 🙂, ići ću kad prodriftuje ponovo.

Kolika je cena bila kod dečka u 61.?

To je dzabe ja sam 2000 ili 2500 placao matorom iz Žarkova za jednu pecurku tj hall analog. Pošto sam ga prepakivao posle video sam mu lemove i ono je neka mašina, nema šanse ono rucno onako da lemi mada ko zna...

Ja sam za sestrića kupio polovan gamepad sa hall senzorima za 4500. Radi super. Servis je u Novom Sada. Rade i zamenu analoga, oba za 2700. Moja dva su još uvek dobra. Planiram da ih šaljem kod njih kad budu za zamenu.

Cerak vec sljaka kod mene ima sigurno godinu dana… A pre toga sam mislim ukupno 7 dzojpeda promenii. Debeli PS5, sljaka perfektno.

Mislim i kad PS6 izadje da cu odmah da kupim u prvoj seriji.

Fino,a ste pitali experte koje analoge zamenili,vecina servisa ubacuje jeftine prve kanta verzije od 2$

Najbolje kupiti licno na Aliexpresu TMR Hallpi(isto kao i Gulkit),rasklopis,platis nekom da zameni i imas pravu stvar

Imam sve verzije i prva u odnosu na tmr je mnogo meksi stick,meni je to ok za bo6 ranked ali je tmr mnogo bolji,precizniji,kalibrise se perfekt
Trazim neki driftovan gamepad da probam stikove u realnom radu,moj za inat nikako da dobije cuveni drift

Poslednja izmena:
^ :D

giphy.gif

Meni je posle 4 godine levi analog postao preosetljiv. Nekad i na najblaži dodir povuče skroz levo.
Još ja, dok još ovo nisam skontao, igrao F1 24 i par puta na kočenju bolid sam od sebe ode levo i spuca se u zid, a ja psujem Codemasters i EA i bagovitu igru 🤣

Top prica za 8.62e na Aliexpress-u :)

Edit: i soni taman postane stalak za sluske 😂

Prilozi

• 20250625_105114.jpg
    20250625_105114.jpg
    150.6 KB · Pregleda: 52
  • 20250625_105122.jpg
    20250625_105122.jpg
    141.2 KB · Pregleda: 72
  • 20250625_140204.jpg
    20250625_140204.jpg
    109.2 KB · Pregleda: 68
  • 20250625_140708.jpg
    20250625_140708.jpg
    133.4 KB · Pregleda: 58
Mislim da zbog oblika kako god da ga uslikas deluje da je ukrivo :D

auuu diablo 4, vrh

Ja sam prvo resio da necu nista iznad 20$ da kupujem, a sada mislim da necu nista da kupujem... sve se pojavi na kraju na ps+... Samo treba sacekati, a posto iam gomilu igara koju nisam jos odigrao, imam sta da radim dok cekam :)

Sto je upravo potvrdio i Diablo4

Za razliku od početka generacije, trenutna politika je da Sony dodaje 1st party naslove u katalog oko manje više 3 godine nakon izlaska, kao sad sa TLOUP1 i GoW Ragnarok. Horizon WF su dodali u katalog godinu dana nakon objavljivanja, i prodaja je naglo opala, pa su je prošle godine povukli iz kataloga. Što se tiče 3rd party naslova, nema pravila ali verujem da i oni negde prate sličnu politiku.

Vrh Dno