Šta je novo?

PlayStation 4 - Šta treba znati o prvom uključivanju, korišćenju i održavanju

Ne može. Pročitaj poruku iznad svoje.
 
Pozdrav
Morao sam reset ps4 pro da uradim, e sad, imam dzojstik ovaj sa slike, nemam vise original. Problem sledeci, kako kaze ps4 pri pokretanju da controller ukljuci/spojim kabelom sa ps4 i pritisnem Taster PS da bih isao dalje na prijavu itd itd... Iz nekog razloga, PS Taster ne reaguje, nista se ne desava, ista stvar i sa volan, PS Taster ne reaguje, ne mogu dalje?
Ima li neko ideju?
Ili bas tvarno mora original dzojstik da bih mogao dalje?
 

Prilozi

  • Screenshot_20220506-231950_Chrome.jpg
    Screenshot_20220506-231950_Chrome.jpg
    95.5 KB · Pregleda: 44
Ja sam se ranije raspitivao ovde za PS4 i PS5. Nisam ga ipak tad uzimao, al se burazer opet počeo interesovati...

E sad, imam još jedno pitanje, nešto mi je nejasno. Već ste mi rekli da za svaku igru koja radi na PS3, radiće i na PS4, pa i na PS5, i isto tako svaka sa PS4 da će raditi i na PS5. Ako sam dobro zapamtio! Drugim rečima, na PlayStationu imamo kompatibilnost unazad.

E sad, gledao sam neke igre u njihovoj online prodavnici, i vidim da uz poneku igru ima dve opcije da se kupe: PS4, i PS4 & PS5. I ta gde je napisano samo PS4, ta košta recimo 50 evra, ona gde piše PS4 & PS5, ta košta 60 evra. Jel treba oko tih stvari obraćati pažnju kad se kupuje digitalna verzija igre? Zašto je ovo različita cena, jel onda taj gde piše samo PS4 ipak ne bi radio i na PS5? O čemu se tu radi?🙂
 
Hvala na odgovoru, jasno.

Izvini sad zbog glupog podpitanja, ne bih da budem naporan, ali da budem siguran, to je konkretno burazu bitno.😁 Red Dead Redemption (kec!) je napravljen za PS3. To znači da bi njega mogao igrati samo na PS3, i ni na kojem novijem?

A to što negde piše PS4 i PS5, a negde samo PS4, iako je ista igra? To bi trebalo da je igra identična, teško da to "PS4 i PS5" znači da je ta verzija bolje optimizovana.🙄
 
S obzirom na cene igara, a pogotovo i to sa streamovanjem, ta pretplata deluje skroz prihvatljivo. (Ako dobru cenu vidim.) Hvala ti za sve odgovore!😎
 
Imate predlog gde bi bilo najbolje kupiti gift card za PlayStation, region SAD? Znam da je uobičajeno kod nas to da se bira region Velika Britanija, al ovo je brat sebi napravio jos ranije nalog za SAD, i sad mu je tu sačuvan progres za neke igre... Naravno, može i da napravi novi nalog, pa naizmenično dva naloga da koristi, ali to o tom po tom. Sad gledam kako mu uzeti taj gift card jer bi da oproba PlayStation Plus.

Edit: do sad sam na Redditu video da je neko pominjao OffGamers i PCGameSupply...
 
Poslednja izmena:
Hvala! Probao sam na G2A sad, ali nešto me kod njih zeza, odbio je uplate.

Na CDKey je prošlo super, dobio sam kod, ali još nisam uspeo da ga redeemujem. Tu nema potrebe za VPN-om, bitno je samo da je nalog USA?
 
Nema potrebe VPN, samo da se poklapa region koda sa tvojim regionom naloga
 
To je to, hvala društvo! Radi bez problema, uzeo na CDKeys 10 dolara gift card, i kod ukucan direktno na konzoli bez problema! Nešto je na kompu zezalo kad sam hteo preko browsera da redeemujem gift card, ali je to valjda nešto privremeno, mada nije ni bitno.
 
sigurno je zezalo nešto preko browsera, ja tako skoro stalno radim, samo prekopiram kod u drugom tabu..

a možeš da redeemuješ i preko PS aplikacije na mobilnom..
 
Da, tačno se sećam kako mi je to izgledalo prvi put kad sam se ulogovao preko browsera, i tada je moglo. Sigurno bi radilo da sam se samo izlogovao pa ulogovao. Al pošto je ovo burazova konzola, onda ću ubuduće samo da mu prosledim kod kad mu treba, pa neka on ukucava.

Moram reći ipak, malo mi na prvu loptu deluju oni iz Sonyja kao banditosi kako traže PlayStation Plus da bi mogao Red Dead Redemption 2 da igraš online. Tj. to onda nije samo za RDR2, već i generalno za sve igre: da bi igrao online, mora PS Plus. Ja sam mislio da je dovoljno imati RDR2 Online, i da je onda to to. S druge strane, to kad se uzme za godinu dana unapred, onda je i podnošljivo - 5$ mesečno. I ako im serveri rade ko podmazani, to je milina. A buraz se ne buni, pa bi rekao da je to sve za svaku preporuku. On ima kratak fitilj, brzo bi znao da nešto zeza.😆

EDIT: A vidim još i da može PS Plus da se uzme na 12 meseci za 30-40 dolara. To je tek onda 3 evra mesečno.
 
Poslednja izmena:
Sad je uzet PS Plus na 3 meseca, ali jel ima neko iskustva šta se dešava kad prođe tri meseca, a da se ne doplate pare za produženje pretplate? Logično bi mi bilo da, ako nema dovoljno novca na nalogu, da jednostavno prestane pretplata, bez da se automatski obnovi čim se uplate ponovo pare. Jer sad na njegovom nalogu ima nešto manje od 10 dolara, pa gledam da mu Sony to možda ne "zarobi" očekujući doplatu za produženje paketa. Jel ima neko to iskustvo? Ili je najbolje pred istek ta tri meseca "ručno" obustaviti pretplatu, pa da se bude čist.

Nakon ta tri meseca mi se čini da je najbolje uzeti za 30-40 evra gift card za 12 meseci PS Plusa, to je dosta povoljnije.
 
Menjao neko bateriju na DS4? Koliko drže te baterije koje imaju da se kupe na KP?
Menjao ja dva puta za DS4 V1, i žali bože denara.
Iako piše da su 2000mAh (dakle duplo više od orginala) drže sat i po, dva igranja u najboljem slučaju.
Orginalna, pogotovo na V2 drži sedam-osam sati igranja.

Sad taj džojstik koristim tako što je non-stop priključen USB na PC...

Gledao sam na Ali ima i na oko ozbiljnijih baterija, ali ih nisam kupovao i probavao (naravno ima i tih istih sa KP ali su krš).

Možda ti je najbolje da kupiš odgovarajuću orginalnu bateriju uz garanciju prodavca da ista nije na kraju životnog veka (ako je iko ovakvu garanciju spreman da da).

EDIT:
Da ne bude dileme ovako izgledaju ove koje su provereno krš:
1111111111.jpg
Stižu u tom paketu sa USB kablom.
 
Poslednja izmena:
Pozdrav svima. Imam jedno pitanje koliko se može naloga napraviti na ps4 tj u ukupnoj memoriji (da li je to100 naloga)i šta se dešava kad se popuni ta cifta. Đe se i kako provjerava koliko je naloga otvarano ?.jer sam uzeo polovan ps4.
 
Mozes imati 16 naloga... kada hoces novi da dodas, brises neki od postojecih ako si popunio maksimum i to je to. Ako neki obrises i hoces opet posle da dodas, samo dodas.
 
Mozes imati 16 naloga... kada hoces novi da dodas, brises neki od postojecih ako si popunio maksimum i to je to. Ako neki obrises i hoces opet posle da dodas, samo dodas.
I tako u nedogled..čuo sam da soni ps4 pamti i izbrisane naloge i da samo 100 može da registruje. A potom više nemože da se dodavaju nalozi.
 
Za fantoma (mada nisam siguran da može i dalje) bi trebalo da aktiviraš taj nalog, skineš igru i da onda ne pališ net sve dok ne završiš sa igranjem te igre.

Nikada nisam radio to, ispraviće me neko.
 
Te tako me zanima dali kad mi kažu ne ulazi na taj nalog znači da je igrica (fantom ) a kad igram sa tog naloga (guest)
I ako mi je puna memorija da li smijem brisati te igrice.tj.da li ih mogu kasnije povratiti tj preuzeti.
 
Oću da kupim digitalne igrice ali mi je nejasno ovo oko (fantoma i guesta).
Jer sigurno to i kupujemo ? Uvjek mi je upaljen internet kako da igram onda igricu ako sam kao (fantom)..jer koliko sam čitao odma se gasi

Ok fala puno!
Na fantoma zaboravi u današnje vreme kad tad ćeš se konektovati na net i doviđons, načistija ti je podela igre na dva dela, jedan nosilac i jedan gost i super...
 
Ako ti kažu da ne ulaziš na taj nalog, to znači da si nosilac - kada ubaciš nalog na konzolu, u njemu aktiviraš da ti je ta konzola primary aktivna, staviš da se skida igra i izlaziš sa naloga.

Posle toga, sve igraš sa svog naloga.
 
Ako ti kažu da ne ulaziš na taj nalog, to znači da si nosilac - kada ubaciš nalog na konzolu, u njemu aktiviraš da ti je ta konzola primary aktivna, staviš da se skida igra i izlaziš sa naloga.

Posle toga, sve igraš sa svog naloga.
Šta bi se desilo da uiđem u taj nalog ?
Znači mogu igricu da izbrišem..i kasnije je moram skinuti tj.uići na taj nalog .
 
Ako bi ušao u taj nalog, izbacio bi čoveka koji je gost ukoliko se igra u tom trenutku.
 
Nazad
Vrh Dno