Šta je novo?

Playstation 3 US verzija

plavkic

Slavan
Učlanjen(a)
23.05.2008
Poena
309
Postovani imam pitanje za sve koji znaju 100%.
Uzecu iz amerike ps3 konkretno Model: 98006 | SKU: 8588584 sa 40gb. ili verziju sa MG4. zanima me da li neko zna da li je menjan PSU u konzoli i da li je 110-230v i 50-60Hz?
Ima li nekoga ko je skoro kupio konzolu koja se prodaje na bestbuy.com i ukljucio je na balkanu?
Koji bi monitor sa HDCP mogao biti preporucen za ps3 do 250evra?

Uzecu iz amerike ps3 konkretno Model: 98006 | SKU: 8588584 sa 40gb. ili verziju sa MG4. zanima me da li neko zna da li je menjan PSU u konzoli i da li je 110-230v i 50-60Hz?
Ima li nekoga ko je skoro kupio konzolu koja se prodaje na bestbuy.com i ukljucio je na balkanu?
Moj ortak je skoro dobio konzolu iz USA,ne znam tacno model,nije smeo da je ukljuci,iako na netu kazu da moze,pa je otisao u Virtual Master(valjda se tako zovu),tamo su mu navodno otvorili konzolu i rekli da mora da kupi transformator,koji je ako sam ga dobro razumeo narucio negde za 70Eura,e sad sta je na kraju uradio nemam informaciju,ali cu ga pitati cim bude dostupan na mob!;)

Poslednja izmena:
Hvala prijatelju za info, zovi ortaka pa mi saznaj
Pozdrav

Hardwerashi

Ima li neko da je otvorio svoj ps3 i da je slikao PSU od nasih ljudi (srba) ?

Koji su pajdomani ti u virtualu...kakav bre transformator? Imam SONY PSP, SONY digitalnu od pre god dana...PS2....sve kupljeno u USA i radi najnormalnije. 99% njihovih proizvoda je univerzalno i rade i na nashoj i njihovoj struji bez ikakvog chachkanja. PS3 2000% radi na nashoj struji...samo kupish utikachnicu koja ima americki ulaz a evropski izlaz...imas na buvljaku za 40din:

318DZCBRGBL._AA280_.jpg

Poslednja izmena:
os jednostavnije resenje je da uzmes najobivniji kabl za napajanje za PC, ustekas ga u trojku i uticnicu i vozi misko. Nije potreban nikakav transormator, konvertor i slicne gluposti. RADI PROVERENO.

Koji su pajdomani ti u virtualu...kakav bre transformator? Imam SONY PSP, SONY digitalnu od pre god dana...PS2....sve kupljeno u USA i radi najnormalnije. 99% njihovih proizvoda je univerzalno i rade i na nashoj i njihovoj struji bez ikakvog chachkanja. PS3 2000% radi na nashoj struji...samo kupish utikachnicu koja ima americki ulaz a evropski izlaz...imas na buvljaku za 40din:

318DZCBRGBL._AA280_.jpg

Vidi, sve sam ja to rekao ortaku i da mu resava kabl od PC-a,ali je odluka na njemu bila,nije hteo da rizikuje!

Poslednja izmena:
Nisi ti razumeo. Ja sam mislio na adapter sa slike, koji samo kontakte adaptira. :)

Znam sta si mislio,nego se ortak razmisljao da li da kupi transformator 220V/110v ili da prikaci PS3 direktno preko kabla za PC na 220v,ovaj adapter sa slike mu nije ni trebao,e sad nije hteo da kaci PS3 direktno,bez transformatora, jer nije bio siguran da li je napajanje univerzalno 110v/220v!

Poslednja izmena:
Ps3 Psu

Posto sam video na 99% odgovora na drugim forumima kazu da je univesal,samo 1% kaze da su zapalili konzolu tj to su price prazne je je samo evropska konzola ogranicena. Posto sam promenio uzecu PS3 bundled with MG4 a dobijam je 17 ili 18 :), verovatno cu otvoriti i sam pogledati na PSU sta pise.
Jedna velika stvar sto me interesuje da li ti iz Virtuala znaju gde se to gleda, ja mislim da ne znaju!
Cak mi je i admin PS3hax (oni sto traze nacin da krekuju ps3) odgovorio da samo nadjem kabal ili dodatak i resena stvar i rekao radice u Srbiji!
Ako licno ja otvorim konzolu bice fotkica online :)
Hvala na odgovorima

Evo da ti ja razjasnim sve oko ove konzole.
Ja posjedujem americku verziju onu staru od 60GB! Na samoj konzoli sto se napajanja tice, ono pise 110V 60Hz ali pazi nemoj da te to obmane a i ne preplasi. Slobodno utakni bilo koji Euro kabl (onaj obicni racunarski) i uzivaj!
Oni koji malo vise znaju sta je DC-DC pretvarac bice im jasno da svi ti pretvaraci daju izlazne napune konstantne pri ulaznim naponima od 90-310V!
Znaci samo navali.
Jedino moras da znas i sledece stvari sto se tice te konzole a vezano je za pustanje filmova.
Znaj da ti je konzola zakljucana na regiju "A" za BD filmove i na regiju "1" za DVD filmove a takodje je i iskljucivo NTSC konzola pa nece ni da pusta one nase ripove DVD filmova jer je vecina i PAL sistemu radjena.
I to ti je to. Mani se pretvaraca (pogotovo transformatorskih jer ne mogu da daju dovoljno jake izlazne snage) ili nekih konvertora i tih budalastina.

Ne znam za američku varijantu, pošto ja imam japansku 60-ku...

ali ista priča, radi i na 110 i 220V...

Doduše sećam se da su u Big Apple na launch-u imali američke 20-ke, i njih su kačili na neke home made transformatore od 10kila...

^ Pa kad pojma nemaju :)

Danas vecina consumer elektronike radi na bilo kojoj struji na svetu.

Na prvi deo pitanja si vec dobio dosta odgovora tako da necu o tome.

Sto se monitora tice, ako si postavio limit na 250 eura (a i ja sam bio u istoj poziciji pre mesec dana) preporucujem Samsung 2032BW - 20''. Monitor ima fenomenalan dizajn, velicina je sasvim zadovoljavajuca, kvalitet slike je odlican, brzina odziva je 2ms. Cena mu je u zavisnosti od nabavljaca od 235 do 260 eura.

http://www.itsvet.com/proizvod/samsung-2032bw/comp_comp_monitor/1/639

Na prvi deo pitanja si vec dobio dosta odgovora tako da necu o tome.

Sto se monitora tice, ako si postavio limit na 250 eura (a i ja sam bio u istoj poziciji pre mesec dana) preporucujem Samsung 2032BW - 20''. Monitor ima fenomenalan dizajn, velicina je sasvim zadovoljavajuca, kvalitet slike je odlican, brzina odziva je 2ms. Cena mu je u zavisnosti od nabavljaca od 235 do 260 eura.

http://www.itsvet.com/proizvod/samsung-2032bw/comp_comp_monitor/1/639

Isto tako moze da uzme samsung 2232bw za ~21800din ili asus 222U za ~19500din,a mozda i viewsonic VX2240w ~20100din
Minimalnu prednost,na osnovu detaljnog istrazivackog rada,dajem Samsung-u,ali opet, nisam ih video uzivo jedan pored drugog,mada mislim da je za igre svaki dobar!

http://www.pcberza.rs/komponente/detail.php?id=39288
http://www.pcberza.rs/komponente/detail.php?id=42112
http://www.bcgroup-online.com/index.php?art=5099

Poslednja izmena:
Ja sam se ogranicio na model 2032BW jer ga vec mesec dana koristim uz PS3, znaci vlastito iskustvo. Na zalost imam veoma losa iskustva sa predlozima sa foruma. Ljudi daju predloge koji su najcesce proizvod tudjih iskustava, najcesce procitanih na net-u. A svi znamo da ima gomila ljudi koji za interese drugih hvale odredjene proizvode.

Takodje, uobicajena stvar su predlozi koji obavezno prelaze neki postavljeni novcani limit. Kada kazem da jurim odredjeni deo hardvera do 250 eura, obicno stavljam to kao gornju granicu, a onda krene rasprava tipa - ma dodaj jos 100 ili 150 eura kada si vec lupio 250 pa kupi to i to. Tako su na moje pitanje o monitoru do 250 eura, stizali predlozi za kupovinu HDTV 32'' u vrednosti i do 800 eura. Ljudi su cudo...

Ja sam se ogranicio na model 2032BW jer ga vec mesec dana koristim uz PS3, znaci vlastito iskustvo. Na zalost imam veoma losa iskustva sa predlozima sa foruma. Ljudi daju predloge koji su najcesce proizvod tudjih iskustava, najcesce procitanih na net-u. A svi znamo da ima gomila ljudi koji za interese drugih hvale odredjene proizvode.

Takodje, uobicajena stvar su predlozi koji obavezno prelaze neki postavljeni novcani limit. Kada kazem da jurim odredjeni deo hardvera do 250 eura, obicno stavljam to kao gornju granicu, a onda krene rasprava tipa - ma dodaj jos 100 ili 150 eura kada si vec lupio 250 pa kupi to i to. Tako su na moje pitanje o monitoru do 250 eura, stizali predlozi za kupovinu HDTV 32'' u vrednosti i do 800 eura. Ljudi su cudo...
Isto tako se sa rezervom moze uzeti necije licno iskustvo,jer su zahtevnost i opazanja korisnika razlicita,ovo su predlozi,na njemu je da se raspita,ode vidi monitore,pa odluci na kraju!
2 monitora koje sam naveo su ispod 250Eura,Samsung je skuplji 10-15 eura!

Isto tako se sa rezervom moze uzeti necije licno iskustvo,jer su zahtevnost i opazanja korisnika razlicita,ovo su predlozi,na njemu je da se raspita,ode vidi monitore,pa odluci na kraju!
2 monitora koje sam naveo su ispod 250Eura,Samsung je skuplji 10-15 eura!

Ja se samo nadam da se iza ovako ofanzivnog posta krije neko licno iskustvo, ili mozda mislis da covek koji ovo pita ne zna da surfuje po net-u pa da nadje i sam takve informacije. Uvek se vodim cinjenicom da onaj ko zna da se registruje na forumu i postavlja postove, zna i sam da nadje sajt nekog proizvodjaca hardvera ili odredjene test grupacije - koje, opet ponavljam, imaju najcesce odredjene obaveze prema nekim distributerima. Kada ja postavim pitanje, idem na ciljnu grupu ljudi koji imaju uredjaje kakve trazim, pa da daju neka licna iskustva. U svakom slucaju, pridruzujem se ovom predlogu da covek sam pogleda, samo nisam siguran da ce mu dati monitore da ih nakaci na PS3, proba, pa onda odluci. Ako to nadje, neka podeli takvo iskustvo sa nama.

Poslednja izmena:
Ja se samo nadam da se iza ovako ofanzivnog posta krije neko licno iskustvo, ili mozda mislis da covek koji ovo pita ne zna da surfuje po net-u pa da nadje i sam takve informacije. Uvek se vodim cinjenicom da onaj ko zna da se registruje na forumu i postavlja postove, zna i sam da nadje sajt nekog proizvodjaca hardvera ili odredjene test grupacije - koje, opet ponavljam, imaju najcesce odredjene obaveze prema nekim distributerima. Kada ja postavim pitanje, idem na ciljnu grupu ljudi koji imaju uredjaje kakve trazim, pa da daju neka licna iskustva. U svakom slucaju, pridruzujem se ovom predlogu da covek sam pogleda, samo nisam siguran da ce mu dati monitore da ih nakaci na PS3, proba, pa onda odluci. Ako to nadje, neka podeli takvo iskustvo sa nama.

Ja sam u potrazi za monitorom kao i kolega koji je postavio pitanje,izneo sam moj izbor,koji zadovoljava parametre koje je on naveo,posto je po meni 20" wide mali monitor za multimediju,ja predlazem 22" za iste pare i slicnog kvaliteta,posto sam naravno pretpostavio da covek ume da koristi search,on ce lako naci licna iskustva o doticnim monitorima,a ja sam mu samo suzio izbor,sem naravno ako ne smatras da je tvoje iskustvo jedino merodavno,ti onda nastavi sa trolovanjem!:wave:
Izvinjavam se sto nisam prilozio referenc listu licnih iskustava sa monitorima

Ja sam u potrazi za monitorom kao i kolega koji je postavio pitanje,izneo sam moj izbor,koji zadovoljava parametre koje je on naveo,posto je po meni 20" wide mali monitor za multimediju,ja predlazem 22" za iste pare i slicnog kvaliteta,posto sam naravno pretpostavio da covek ume da koristi search,on ce lako naci licna iskustva o doticnim monitorima,a ja sam mu samo suzio izbor,sem naravno ako ne smatras da je tvoje iskustvo jedino merodavno,ti onda nastavi sa trolovanjem!:wave:
Izvinjavam se sto nisam prilozio referenc listu licnih iskustava sa monitorima

Ocigledno se ne razumemo, pozdrav...

Zahvaljujem se svima na odgovorima, kao i svakoj kritici koju cenim kao pozitivan savet. Ne kaze se lepo na greskama se uci, kako svojim tako i dosta na tudjim.
Mene najvise zanima HDCP signal da prima i da radi u zavidnoj rezoluciji pa ako ima neki dobar za 1080 nije na odmet uzeti ga, mada posto sam vec video da ima samo par igara za PS3 u full HD rezoluciji razmislicu.
Video sam na internetu da taj monitor podrzava dvi-d bolje prima digitalni signal i ima HDCP ako se nevaram.
Zanimam me da li ima neko ko bas koristi taj monitor na PS3? bilo Samsung ili neki drugi.

Poslednja izmena:
Monitori

Prijatelji hvala na odgovorima, ako ima nekih novina :type:

Odgovor Sony tehnical support US

Sestra zvala sony u americi i pitala da li ce konzola raditi u evropi i ...
Zena iz soni-ja je rekla: "Mozete da uradite to, ali mi ne preporucujemo".
E sad sta je htele da kaze nisam siguran verovatno da radi a da ne smeju da kazu.
Neki prijateljski savet?

Pa naravno. Zašto uopšte prave različite verzije? Da postoji 1 verzija ceo svet bi kupovao tamo gde je najjeftinije. Ne bi se ljudi cimali inače da izmišljaju NTSC i PAL, volane na desnoj strani, 110/220V 50/60Hz i ostalo da spreče uvoz.

re

Pa naravno. Zašto uopšte prave različite verzije? Da postoji 1 verzija ceo svet bi kupovao tamo gde je najjeftinije. Ne bi se ljudi cimali inače da izmišljaju NTSC i PAL, volane na desnoj strani, 110/220V 50/60Hz i ostalo da spreče uvoz.

Lepo si odgovorio i time si mi rekao da ne podrzava nasu struju. Da li sam dobro razumeo?

Vrh Dno