Šta je novo?

Playlist u Winamp-u

Visente

Čuven
Učlanjen(a)
21.03.2002
Poena
620
Na koji način u Winamp-u napraviti playlistu (*.m3u) ali bez path-a do pesme.

Na pr:

"D:\My Documents\My Music\Domaca\Ambasadori - Ne Trazi Me.mp3"

bi bilo sa path-om, i tako Winamp napravi listu po default-u međutim:

"Ambasadori - Ne Trazi Me.mp3"

bi bilo bez path-a, a to se može vrlo praktično iskoristiti za snimanje liste na CD ili DVD zajedno sa muzikom...

Ako hoces da koristis samo za to onda idi u Misc > Misc > Generate HTML playlist i imaces samo nazive pesama bez Path-a.

Nisam bas siguran koja je svrha ovog posta, ali aj da dodam nesto sto krace i jasnije:

- Ako nekom pomenuta lista treba samo kao spisak za stampanje naziva pesama onda je Mixi napisao sve sto treba.

- Ukoliko se radi bas o "path"-u, radi se o tome da u winampu nakon sto su ucitane pesme > playlist treba spasiti u folder gde se nalaze pesme npr. sa nazivom PLAYLIST.
Ovaj folder sa svim mp3 i playlistom se snimi na cd. Nakon toga sa obicnim duplim klikom na playlist winamp ce ucitati pesme iz pomenutog foldera. Znaci nema path!

Evo kako izgleda jedan m3u playlist otvoren u Word-u (spasen negde na e:\temp):

#EXTM3U
#EXTINF:190,Ace Of Base - The Sign
Ace Of Base - The Sign.mp3
#EXTINF:232,Ace Of Base - Wheel Of Fortune
Ace Of Base - Wheel Of Fortune.mp3
#EXTINF:218,Adiemus - Adiemus
Adiemus - Adiemus.mp3
#EXTINF:207,187 - Jedna Od Onih
187 - Jedna Od Onih.mp3
#EXTINF:238,187 - Kazes Mi Da Ides
187 - Kazes Mi Da Ides.mp3
#EXTINF:247,187 - Pumpaj
187 - Pumpaj.mp3
#EXTINF:388,2 PHAT LADIES - Boppers (Club Mix)
2 PHAT LADIES - Boppers (Club Mix).mp3
#EXTINF:361,2 PHAT LADIES - Get Some
2 PHAT LADIES - Get Some.mp3
#EXTINF:437,4 Hero - Hold It Down (Bugs In The Attic Remix)
4 Hero - Hold It Down (Bugs In The Attic Remix).mp3
#EXTINF:382,A.T.B. - You're Not Alone (1st Clubb Mix)
A.T.B. - You're Not Alone (1st Clubb Mix) .mp3
#EXTINF:212,Ace Of Base - All That She Wants
Ace Of Base - All That She Wants.mp3
#EXTINF:196,Ace Of Base - Never Gonna Say Im Sorry
Ace Of Base - Never Gonna Say Im Sorry.mp3

NTC je napisao(la):
- Ukoliko se radi bas o "path"-u, radi se o tome da u winampu nakon sto su ucitane pesme > playlist treba spasiti u folder gde se nalaze pesme npr. sa nazivom PLAYLIST.
Ovaj folder sa svim mp3 i playlistom se snimi na cd. Nakon toga sa obicnim duplim klikom na playlist winamp ce ucitati pesme iz pomenutog foldera. Znaci nema path!
#EXTINF:196,Ace Of Base - Never Gonna Say Im Sorry
Ace Of Base - Never Gonna Say Im Sorry.mp3

To je uglavnom ono što mi je potrebno. Jedino još ostaje da se eliminišu oni upisi već preslušanih pesama a koji označavaju i dužinu pesme u sekundama (#EXTINF:196...), što uzrokuje da se pri duplom kliku na snimljenu playlistu učitaju i dužine od onih pesama koje su već bile preslušane u trenutku snimanja playlist-e - a ne samo blanko pesme kao bi bilo poželjno.

Cekaj Zoni zar ti ne koristis onaj Foobar...Rece da ti je bolji od Winampa 🙂 🙂 🙂

Ko zna mozda potajno surfujes Netom preko Opere, a ovde javno furas MyIE2 fazon 🙂

ZoNi je napisao(la):
NTC je odgovorio... a moze i drugacije: otvoris listu u Notepadu (ili slicno) i onda Search & Replace, gde "searchujes D:\My Documents\My Music\Domaca\ i "replacujes" to sa "praznim znakom" 🙂

To sam i radio, ali je malo komplikovano, pa sam mislio da mora biti neki prostiji način.
Kad radiš to na search-replace i copy-paste stvari se komplikuju. Kod copy-paste ako si imao (a ja imam) u naslovima pesama slova čćđšž onda se pri kopiranju u clipboard ona menjaju u druge znake :d ... pa moraš raditi importovanje u Word a bome i u Excel 😀 jer *.m3u fajl sadrži duple nazive za svaku pesmu koje je već preslušavana pa ti treba neki filter da ih razdvojiš da bi mogao pobrisati one koji ti ne trebaju (one sa path-om).

Izgleda da je najkraće i najjednostavnije da se kako je NTC napisao sačuva lista u direktorijum gde su pesme, a potom se malo doradi i to je to.

Kad je vec Zoni pomenuo foobar moram da dam svoj glas za isti.Opak programcic,pogotovu zbog pune aac podrske,ali posle nekog vremena sam se smorio sa tolikim advanced featurima pa sam presao na itune koji je odlican,ali i dalje koristim winamp kad slusam samo po jednu-dve pesme.

Jedno pitanje: Kada kako da sacuvam Playlists (znaci sve odjednom, ne da ucitavam jenu po jednu) koje sam napravio u Media library, jer prilikom instalcije novije verzije winamp-a, sve je obrisao?

Zasto novije verzije WinAmp-a (2.9,5...) nemaju "enqueue" (stavljanje pesme na listu cekanja tj. biranje sledece pesme koju ce da pusti)?
Da li postoji jos neki player koji ima to?

Kako bre nemaju?????Deni klik na file i izaberes enqueue in winamp i to je to

Nazad
Vrh Dno