Šta je novo?

Player za HTPC?

S.V.E.T.A.

Slavan
Učlanjen(a)
08.07.2007
Poena
319
Interesuje me koji je trenutno najbolji player za reprodukovanje aktuelnih HD formata (MKV, AVCHD...) na HTPC-u?

Hvala

Najbolje da izaberes onaj koji ti najvise odgovara po rasporedu kontrola, nacinu na koji ucitava titlove i slicno. Neki koji su meni OK su Gom, BS, KM player ima ih jos ali su ovi meni najsimpaticniji.

GOM je mozda najbolja stvar u kommbinaciji sa MP clasic jer mp clasic ce ti pustati 1080p bez problema i na low performance racunaru (ne bas jadnom nekom nego nesto sto se bori sa 720p ce pustiti i 1080 :))

Negde sam procitao da moze XBMC da se namesti da pusta filmove preko BS player-a, ne znam kako radi ta kombinacija ako radi uopste?

A zasto bi pustao filmove iz BS-player-a preko XBMC-a kad XBMC sam po sebi odlicno radi? (nema opcije kao MPC HC ,ali reprodukcija,titlovi,sve korektno radi)

koji player je najbolji za reprodukciju hd materijala na slabijim mašinama? meni se nekako najviše sviđa vlc, jer se samo instalira player, bez ikakvih kodeka pre toga. ima li neke nade da se pusti 1080p na athlon 64 3200+, 1gb rama i 6800gt?

Bilo koji player koji podrzava directshow decoder i stavis onda Coreavc ili DiAVC ili DivxH264 decoder.. to su najbrzi (najzatevniji ) decoderi
Mada zahtevnije 1080p na tom procesuru ne ocekuj da ces da pustis

Poslednja izmena:
hvala za odgovor. hoće li raditi vlc out of the box, samo da se instalira? ja ne znam šta sve dolazi uz vlc, da li su to najbolji kodeci ili je bolje instalirati k- lite pa koristiti media player classic. u principu ja nemam filmove veće od 8gb, oni valjda spadaju u one "nezahtevnije"

Klite je samo pack koji sadrzi tudje programe (player,decoder,spliter i slicno - ko da si uzeo rarovao 3-4 dobra programa i dao ime edhunter lite...
U njemu je ffdshow decoder
U vlcu ne znam sta je nikad nisam koristio ali verovatno su i oni uzeli neciji najverovantije ffdshow...
FFdshow je odlican ali veoma cpu zahtevan zato je bolje da instaliras MPCHC i Coreavc i namestis da ti preko Coreavc-a psuta H264 ( otpions-exteranl filter add coreavac, prefer)

Pored COreavc-a moze i diAVC i Divx h264 decoder oba su dosta brza ( malo procesorski zahtevna)

Da imas pci-e lako bi resio sve probleme sa 20 evra DXVA grafickom ali agp kameno doba ;(
ALi te filmove do 8GB sa 3200+ i nekim brzim decoderom trebalo bi vecinu da pustas bez znacajno frame-dropa

Poslednja izmena:
Najbolji player za HD sadrzaj je "Splash PRO".
Kod:
http://www.mirillis.com/en/products/splashpro.html

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno