Šta je novo?

player koji pusta mkv i ogm

Nikoldije

Slavan
Učlanjen(a)
02.05.2007
Poena
330
pozdrav svima ovo je moj prvis post na ovem forumu

kao sto naslov kaze potreban mi je divx player koji moze da pusta ogm i mkv fajlove koji obicno u sebi imaju integrisane titlove i neretko imaju dva audio tracka

eto kupio sam napamet xoro 2100 i on nece ni da cuje za te fajlove pa sad pokusavam da prvo saznam pa da kupim

u obzir dolaze i oni najgori tipa vivax neo fox i drugi samo da pustaju gore navedene fajlove

molim vas ko ima player i sigurno je probao da li pusta ogm i mkv da postuje

To i u windowsu jedva da radi, tako da ce se to tesko naci. Ako to Micro$oft ne podrzava, onda dzabe sto je dobro. Primer ti je avi, koji je standard iako je najlosiji (ima najvise limita).
Ako neko zna neka napise i mene interesuje, narocito matroska (mkv).

mp4 je najblizi "standardu" od svih novijih container fajlova...
a cak ni njega u h264 iliti avc varijanti verovatno ne pusta bas nista, nego eventualno samo ASP profile nesto moze da pusti (verovatno bi na uredjaju pisalo nero digital)

A zašto ne instaliraš na neki slabiji pc neki KnopMyth Linux ili LinuxMCE i dobiješ home theatre pc koji će ti puštati sve formate koje poželiš?

Postoje uredjaji koji su u stanju da puste ogm i mkv kontejnere sa h.264 i x.264 sadrzajem, medjutim, velike holivudske kompanije blokiraju primenu svih open free codeca.
Ako pazljivije pogledate xvid je provucen na mala vrata, bojkotovan je citavih 3 godine, i dan danas srecemo logo-e o kompatibilnosti sa divx standardom, i ako u biti ne merljivi po kvalitetu i rasprostranjenosti u odnosu na xvid, zadnje godine xvid transfer vodi sa 94,3% u odnosu na divx.

kao sto rekoh uredjaji tipa Sony VGP-MR100, Kiss 1600, tvx HD-m4100 i M-5000U, i Mvix MX-760HD su mocni uredjaji, vecina ih je bazirana na Sigma design chipu 8621, 8622 li najnovijem 8623,
8623 cita hw h.264 u MP4 i Avi kontejneru, H264/MPEG4 AVC. Proizvodjaci odbijaju da pruze podrsku za MKV kao free codec pirate oriented.
Niko se jos nije igrao sa podrskom za native mkv(samo jedan audio stream bez integrisanih subova i chap's-a).

Prica se o novom Xoro uredjaju baziranim na 8623 ili cak najnovijim 8634, uveliko se pregovara o nezavisnim firmwarima koji ce biti ne-zvanicno podrzani od proizvodjaca a koji ce imati podrsku za mkv.
http://www.sigmadesigns.com/public/Products/SMP8630/SMP8630_series.html

Nazad
Vrh Dno