Wolfman je napisao(la):
Koristi MemTest, mozes ga skinuti sa milion mesta.
Inace problem moze biti i pregrevanje procesora, ili sikljanje napajanja.Pokusaj da pratis kada to radi.Da li je pri igranju, pri svakodnevnom radu, posle koliko vremena.Izmedju ostalog, moguc je i RAM.Koji je proizvodjac i kako je raspodeljen po slotovima?
Skinucu memtest i proveriti.
Procesor je tunderbird 900 kloknut na 1000 a memorija npc 256+128.
Desavalo mi se da se ekran pojavi i pri uobicajnom radu(redje),ali najvise pri igranju Morrowinda(za 10 minuta tri puta).
Procesor je inace dolazio do temperature 54-55 stepeni,sto kontam nije previse,jedino ako nije negde u biosu,na ploci ili sta vec podeseno da se komp restartuje,medjutim ovo nije restart nego ****** plavi ekran na kojem pise memory dump i odbrojavaju sekunde.
Medjutim uradio sam dvodnevni sistem restore i stavio detonatore 71.90,posle cega sam igrao morrowind jedno pola sata bez kraha,sada cu da uradim te testove sto sam skinuo sa S22-ovog linka pa cu videti sta kako.
Inace kad vec kukam do sada su mi u protekloj godini dva puta nestali(potpuno) podaci sa harda(80 i sa 120-ke),divan osecaj,ali bar sam sa 120ke uspeo da vratim fajlove koji su manji od 100 mb sa jedinim programom kojije radio activeundelete5.1 iako sam posle morao da uradim low powermax scan od 7,5 sati da bih uopste mogao na njega da instaliram windows,sta ovde moze biti problem,ploca(7aja2) mozda...
Prokleti komjuteri,vecito muke sa njima,a ne mozes bez njih.
pozdrav.