Šta je novo?

Plavi ekran pri instaliranju Windows XP

djole34j4

Slavan
Učlanjen(a)
27.02.2007
Poena
319
Pretpostavljam da mi je pao sistem jer ne ulazi u Windows vec nudi opcije za Safe Mode, za normalno pokretanje, poslednju ispravnu konfiguraciju itd...sta god da izaberem komp se samo restartuje nakon pokusaja ulaska u windows...

Kada sam resio da ponovo instaliram windows ili pokusam sa repair nakon butovanja instalacionog diska i ulaska u Windows setup, u toku ucitavanja potrebnih fajlova za instalaciju, pojavi se plavi ekran sa sledecom porukom

A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer. The problem seems to be caused by the following file acpi.sys

itd...

poruka uvek bude ista jedino ime fajla zna da bude razlicito, npr ntfs.sys

Zna li neko sta je u pitanju i kako resiti? hvala

Hardverski problem, najverovatnije. Testiraj memoriju za pocetak.

99% pokusavas da instaliras Windows XP na S-ATA disk za koji ne postoje drajveri na tom instalacionom disku od windows-a. Najlaksa opcija je ako imas u biosu da promenis nacin rada S-ATA diska (compatible mode) ili vec nesto slicno, ne znam koja je ploca u pitanju. Drugi nacin je da ako imas flopi (sto vecina danas nema) na jednu disketu snimis drajver sa sajta za tvoju plocu i kada krene instalacija i napise press F2 to install aditional drivers....poslusas to i pratis dalje uputstvo. Treca opcija je da se pomocu programa Nlite integrise drajver koji si vec skinuo sa sajta za flopi u samu instalaciju windowsa i takvu ponovo narezes na disk ili prebacis na flash i onda pokrenes instalaciju. Kreni od prve opcije pa vidi sta imas u biosu, trebalo bi da ti to resi problem.

Ja sam imao te simptome kada mi je zveknuo južni most na ploči

Hvala svima na odgovorima. Kako je napisao garson (Hvala!), u pitanju je bila memorija tj slotovi za memoriju...izgleda su dva slota riknula...prebacio sam jedan modul na treci i poslednji slot i sada sve normalno funkcionise...dakle radi sve samo kada je modul na tom trecem slotu...ostao sam bez giga memorije al sta je, tu je...bitno da radi i da nisam izgubio podatke posto sam posumnjao i na hard disk itd...poz!

Memorija ili graficka karta.

Nazad
Vrh Dno