Šta je novo?

platinet diskovi

• Začetnik teme Začetnik teme Joe05
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Joe05

Slavan
Učlanjen(a)
16.02.2005
Poena
304
Zna li neko kakvi su platinet CD-R diskovi? Vidim da kostaju oko 11-12 din po komadu (na stapu) za kolicinu od oko 50-ak diskova.

Navodno pravi ih ista fabrika koja pravi i verbatim - moserbear.

Jos jedna stvar, na koliko bi trebalo da ih rezem (i sa CD i sa DVD rezacem), a da posle budu citljivi na drugim plejerima/romovima? Moze li 24x, jer sve ispod toga mi oduzima dosta vremena (s obzirom na kolicinu)...

I jos nesto sa kojim CD-R diskom sigurno nema problema sa citanjem na drugim uredjajima, a pri brzini od 32x? Uslov je da nije mnogo skup...

Joe05 je napisao(la):
Zna li neko kakvi su platinet CD-R diskovi? Vidim da kostaju oko 11-12 din po komadu (na stapu) za kolicinu od oko 50-ak diskova.

Navodno pravi ih ista fabrika koja pravi i verbatim - moserbear.
Nisam imao iskustva sa platinetom, ali moser baer su sasvim korektni diskovi, kod nas mogu da se nađu kao Verb. DataLife i Memorex.

Joe05 je napisao(la):
Jos jedna stvar, na koliko bi trebalo da ih rezem (i sa CD i sa DVD rezacem), a da posle budu citljivi na drugim plejerima/romovima? Moze li 24x, jer sve ispod toga mi oduzima dosta vremena (s obzirom na kolicinu)...
Bez problema.

Joe05 je napisao(la):
I jos nesto sa kojim CD-R diskom sigurno nema problema sa citanjem na drugim uredjajima, a pri brzini od 32x? Uslov je da nije mnogo skup...
Na kolornim Verbatimima (Taiyo Yuden) garantovano nećeš imati problema, bilo gde i bilo kada, na svim brzinama (dobro, za 52x ne garantujem 🙂 ).

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Nisam imao iskustva sa platinetom, ali moser baer su sasvim korektni diskovi, kod nas mogu da se nađu kao Verb. DataLife i Memorex.

И још много чешће као TDK!!! Иначе је фирма једна од највећих у Индији за прављење празних медија...

Poslednja izmena:
hvala na komentaru,

ima li neko da ih je koristio ili zna nesto o njima konkretno?

Probao sam PLATINET CD-R i DVD-R diskove.

CD-R su stvarno OK, rezu na 52X bez ikakvih problema.

DVD-R su krs. Izbegavaj u sirokom luku. Pogledaj moj post u market/domace trziste.

Inace Moser pravi CD-R diskove za manje-vise sve A brendove (Verbatim, Memorex, Imation, TDK...)

Poslednja izmena:
nadam se samo da mi nece uleteti neka losa serija

To sto ih pravi ista fabrika koja pravi i Verbatim im je reklama.
Ko god me je pitao da li sam cuo za njih rekao je ovo.
Jos jedan koji tvrdi da su DVD-R krsh nad krshevima.

Nazad
Vrh Dno