Šta je novo?

Plate sistem administratora

Nego. Vincent sta ti uradi. Jesi se ogrebao za 1500e pa da castish :p

Imam pregovore zakazane 01.10. pa ću videti. Javiću naravno šta sam uradio ali sumnjam da ću biti čak i blizu 1500e :S:. U principu mislim da su male šanse da dobijem nešto preko 800 mada ko zna... :rupa:. Iskreno i 800 da dobijem bilo bi oko 25% više nego što sad imam tako da... videćemo...

Ako kažem da kao sistem administrator u opštini, sa 30% stimulacije, imam oko 23-24 hiljade dinara, a održavam mrežu od oko 70 računara, 5 servera, sajt, forum i još imam mali milion zaduženja + radim sve što mi nadređeni nalože (što je jedno vreme uključivalo zamenjivanje radnika u prijavnici, noćnog čuvara i vozača po potrebi, kao i fizikalisanje najgore vrste) mislim da sam sve rekao.

@DariusIII; najdobranamerniji savet:
Ako tu platu imaš u Bgd-u, krajnje je vreme da počneš OZBILJNO da tražiš novi posao...

Poslednja izmena:
Da se ubacim sa pitanjem vezano za sistem administratora: treba da se uradi wireless mreza za 30 racunara u 3 prostorije koje su na dva sprata, znaci ubacivanje i konfiguracija kartica u mashinama, podesavanje adsl wireless apn/rutera i pustanje u rad. nema servera, heavy administracije, samo podizanje i pustanje u rad. Kako i koliko naplatiti firmi za to? Hvala svima!

@DariusIII; najdobranamerniji savet:
Ako tu platu imaš u Bgd-u, krajnje je vreme da počneš OZBILJNO da tražiš novi posao...

Procitao si da radi u opstini....
Toliko o tome ;)

BLIC: Prosečna zarada u avgustu 436 evra

Koliko bi trebala onda biti prosecna zarada admiistratora?
Pod 'prosecna' pretpostavljam platu 'prosecnog' administratora...

I da... pre nego sto pocnete o tome sta je 'prosecna' zarada, racunajte da u to ne ulaze parice koje zaposleni dobijaju na crno, tj. da je pros. zarada realno veca ?!?

Da se ubacim sa pitanjem vezano za sistem administratora: treba da se uradi wireless mreza za 30 racunara u 3 prostorije koje su na dva sprata, znaci ubacivanje i konfiguracija kartica u mashinama, podesavanje adsl wireless apn/rutera i pustanje u rad. nema servera, heavy administracije, samo podizanje i pustanje u rad. Kako i koliko naplatiti firmi za to? Hvala svima!

Recimo ovako. Ako ces da uzmesh 2 obicna AP-a, stavish jedan gore jedan dole vezes ih kablom, na jednom dignesh DHCP, Stavish recimo najobicniju WEP enkripciju. To shto se tice ap-ova. Ubodesh 30 USB Wireless kartica (cena im je cinimi se ista ili 2-3 evra skuplja od klasicnih) i ukacis ih na mrezu. Ja bi im uzeo cirka 150e. ako se bakces sa ugradnjom svih kartica onda 200e. A ako oce neki Mikrotik recimo, pa neki internet da pustish, pa ogranicenje protoka ... onda 300+e zavisi od prohteva. Ovo je opet samo moje misljenje.

s' postovanjem JA:smoke:

Kad sam rekao zivot mislio sam na neke druge stavri.
Meso, jaja, mleko ... i te stvari koje kupujesh i trosis svaki dan su u manjim mestima daleko jeftinije. Nije isto otici i kupiti pola praseta na selu i otici u mesaru i uzeti isto to. Cene su ja mislim drasticno razlicite.
Cena povrca takodje. *********, paradajz, kupus, luk ... da ne nabrajam dalje, su daleko jeftiniji u provinciji a to su stvari koje kupujesh svaki dan.
Izadjem za viken u Kikindi i sa 1000 din castim celo drustvo nas 8. U beogradu za te pare mogu da kupim 4 pica ili 5 max. A to su stvari na koje trosis novac svaki dan.

U tom smislu mislim da je jeftinija provincija. Naravno da je tehnika jeftinija u gradu zbog konkurencije ali ne kupujesh laptop svaki dan, kao ni frizider, televizor ....

I josh jedna stvar. Metro, tempo, i svi ostali polako otvaraju megamarkete i van beograda ali seljak u pravom smislu te reci nece da dodje u BG i u sred kneza da protera prasice pa posle da prodaje pola praseta za 2.5k din. Primer jeste malo banalan ali kapirate shta sam hteo da kazem.

s' postovanjem JA:smoke:

Ne znam šta da ti kažem, ja sam iz Sombora koji je relativno mali gradić, ali moji kad se snabdevaju hranom (što mesom, što povćem) uvek idu u NS tako da priča o jeftinoći namernica u manjim sredinama baš ne pije vodu. Jedino što si u pravu da su izlasci svakako skuplji u većim gradovima, ali što se ostalih stvari tiče ne bih rekao.

:wave:

BLIC: Prosečna zarada u avgustu 436 evra

Koliko bi trebala onda biti prosecna zarada admiistratora?
Pod 'prosecna' pretpostavljam platu 'prosecnog' administratora...

I da... pre nego sto pocnete o tome sta je 'prosecna' zarada, racunajte da u to ne ulaze parice koje zaposleni dobijaju na crno, tj. da je pros. zarada realno veca ?!?

S obzirom da je ovo Srbija i Balkan, sa svim onim negativnim konotacijama, i obzirom da vecina sysadmina na kraju ispadnu "devojke za sve", "prosecna" plata "prosecnog za ove prostore" administratora bi trebalo da bude 2x "prosecna" zarada. ;)

... just my 2 cents ...

S obzirom da je ovo Srbija i Balkan, sa svim onim negativnim konotacijama, i obzirom da vecina sysadmina na kraju ispadnu "devojke za sve", "prosecna" plata "prosecnog za ove prostore" administratora bi trebalo da bude 2x "prosecna" zarada. ;)

... just my 2 cents ...

Nema goreg cemera nego da budes sysadmin a ustvari "devojka za sve" da namestas mreze,instaliras programe,posto ****** koji rade u firmi to nemaju pojma,menjas im tastature i miseve (kada crknu) a uz to i izigravas vozaca koji se vozika po gradu da bi popravljao raznorazne krsine od kompova,takav je obicno posao sysadmina u Srbiji. :S:

Poslednja izmena:
@cc13
za namestanje mreze i instalacije programa, to ne mo's da izbegnes, koja god firma da se zalomi :S:
ali tast/mishonje, voznja... i sl. cuda, to vec zavisi od samog coveka, koliko dopusti da ga j*bu u tom pravcu. Naravno da ce uvek biti ljudi (sem vlasnika/direktora) koji ce sysadmina posmatrati kao devojku za sve, ali se polako izmaknete, ili im u startu date do znanja da vi niste spremni da radite njihov deo posla.:trust:
Mislim, j*bace nase domace gazde nas svakako, samo da se mi jos opametimo i da ih usmerimo u kom pravcu da to rade, da nam sutra taj pravac bude od koristi kad budemo prelazili u neku novu firmu za xyz vecu platu :d

Sto me podseti da sam sebe iz prethodnog posta "...trebalo da bude najmanje 2x "prosecna" zarada." :-devil-:

Vrh Dno