Šta je novo?

Plasma vs LCD

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Samo još da dodam da moj fen za kosu, aparat za brijanje i veš mašina sa grejačem od 2000w zajedno troše 2088w! :d
@ljubanve i Gizmor
A430 za 50k a plazmu bih prodao za oko 32k. Naravno za nešto preko 50k trenutno nemam mogućnosti jer pare idu na razne strane, ne samo na tv ;)

Pozzz

Samsung B650 ima manuelnu kontrolu ICFM-a (100Hz algoritma) pa prilikom brzih scena ne stvara video efekat, u tom slučaju ima oko 600 linja pokretne rezolucije, eto to je nešto najbliže za sad što su odradili Samsungovi inžinjeri da naprave što prirodniju sliku na LCD-u u odnosu na plasmu.

Nani da li ti je X10 još uvek na testu? Zanima me oko onih krzavih ivica kod HD materijala nešto.
Ono što smo primetili da na X10 HD izgleda kao da je "neko isključio AA" interesuje me da li isto izgleda kada se preko HDMI-a sa PC-a na TV dovede 1080p i kada se pošalje npr. 1366x768?
Možda bi u ovom slučaju ta krzavost bila manja...

Završavam test, ostao još input lag i da sredim videa.
MKV izgleda veličanstveno!
Testiran je sa Gladiatorom i Star Wars.

MKV smo gledali u 1920x1080@24Hz (da bi izbjegli black barove) i iskreno ostali smo zapanjeni kvalitetom slike.

Odlicno je da X10 prima sve moguce signale i bez problema ih prikazuje, naravno u desktop okruzenju posto se ne radi o 1:1 pixel mappingu to izgleda krzavo (osim 1280x720) rezolucije koja se moze koristiti i za surfanje jer u dobroj mjeri "pegla" nazubljenost.

Poslednja izmena:
Novosti s` moje strane. Kupio jedan manji lcd 26R81BX, za drugu sobu i i i i neću menjati ovu plazmu, bar ne za 40A430. Prvo, i ovaj lcd se greje, srazmerno svojoj veličini a pošto je meni grejanje (ne potrošnja) bio glavni problem, to mi više nije problem jer sam shvatio da duplo veći lcd bar za 1/3 greje više od ovog 26" :D
Drugo, slika...hm... "dobar" je i ovaj lcd... :S: :-devil-:

Koliko znam 680 model je 650 model ali sa 3 godine garancije. Ispravi me ako grijesim i ti modeli su do sad bili namjenjeni za njemacko trziste.

U pregovorima smo sa Europatrade-om, generalnim za Samsung.

Darko ce recenzirat preko Ronisa taj model ako ja ne stignem.

Pa vidis Nani, kako izgleda B650 se proizvodi samo u 50" a serija B680 ide na 58" i 63" . U tome je razlika a cena je vise nego interesantna tako da je jako zanimljiv. Kladim se da bi Panasonic u toj velicini kostao pa bar 800e skuplje u istoj klasi, zbog toga favorizujem Samsung. A i citao sam tvoje prepricavanje Dark Knight-a na 58" tako da mi je velicina najbitniji faktor. Sta ti mislis uopste o Samsung neoPDP panelima, sigurno da si citao neki strani review gde se poredi sa G10 plocom? Potajno se nadam da ce se cak Samsung pokazati i kao bolji po performansama :) .

Poslednja izmena:
Ne vjerujem kume da če biti bolji po performansama (sinteticki tesotvi), okom se nece vidjeti razlike vjerovatno pogotovo jer je Panasonic kupio Fuga tehnologiju od Pioneera prije izbacivanja G12 modela i svjestan je da je lider na trzistu.
Postoji taj model i u 50" verziji oznake 679. Kao sto je 859 verzija sa vecom garancijom 850-ke.
Sta ce od toga biti kod nas na trzistu ostaje da se vidi.

Performansama to su isti modeli kao b650 i b850.

Sve je to lepo Nani ali i sam si rekao da se full HD benefit oseti na modelima 58"+ tako da ovaj G10 jeste superioran tehnicki ali i dalje ima samo 42"(nema svrhu taj rez na panelu te velicine) :( . A varijanta od 58" ko zna koliko kosta?

Poslednja izmena:
Kako mislis ima samo 42", pa dolazi on i u 50 i 58" verzijama.
50" verzija je oko 1600e a 58" ce doc nakon ljeta.

Pany jes skuplji ali to je sad brend koji je zauzeo mjesto Pioneera i ako razmislis to je jedini brand koji nema loseg tv-a :)

Taj Pana 58" nece biti ispod 2700-800e sigurno a Samsung racunam bar 500e nize ako ne i vise.

Poslednja izmena:
moze pomoc
treba da uzmem lcd
nasla sam ponudu(akcija) samsung le40 a45o,sta kazete na ovaj model?
sada je 520 eura
ili sta ima dobro do te cene?

Nije ti to bas neki sreca od telke, proslogodisnji entry level model iz Samsunga, SD signal na njemu ce izgledati lose.

Za koju namjenu kupujes TV primarno?

Poslednja izmena:
e pa za gledanje,ne igram ps
i da prikljucim komp na njega da gledam filmove
sta mi preporucujes za te pare?

Poslednja izmena:
Plazmu Samsung 42a410 ili Panasonic 37PV8.

Nani, da li mozes neoPDP panel da koristis kao desktop i da li je tako upotrebljiv? Ovo pitam jer plazme ranijih generacija pored opasnosti od burn in-a nisu najjasnije(ostrije) prikazivale font, tekst kao da je bio blurovan i nije imao ostrinu staticne slike kao LCD monitori. Koliko se to promenilo sa dolaskom neoPDP tehnologije ako uzmemo u obzir da je fosforna celija 5x manja i da li je sigurno koristiti ga za te namene?

Eto ja sam G10 koristio kao desktop za vrijeme testiranja (znaci ne formiran panel) i nije iblo naznaka fosfornih tragova a ne burn-ina.

Koga je strah burn-ina nek ukljuci Game mod i koristi ga na Desktop okruzenju jer Game mod aktivira Orbiter protiv burn ina.

Orbiter ne moze da se ukljuci samostalno na "custom" podesavanjima(koliko razumem Orbiter "seta" sliku za po celiju levo-desno u tacno odredjenom vremeskom intervalu da ne bi doslo do zapecene slike, nesto slicno kao kod LCD-a)? A nisi prokomentarisao ostrinu fonta u odnosu na 5x vecu celiju prethodnih generacija.

Ne moze, Orbitzer je algoritam koji se automatski aktivira prilikom ukljucivanja Game moda.

Ostrina je poboljsana u odnosu na prijasnje modele, to je jasno i vidljivo bilo na testiranju G10 modela.

Aha, a jesam li u pravu za funkcionisanje Orbitera, mislim radi li po tom principu? Bas mi je drago da cujem da se neke boljke konacno lece. Kakav je tvoj licni utisak kada poredis ostrinu fonta dok surfas netom LCD monitora(ja nisam video ostrije) i G10 panela. Siguran sam da sada citas ovo gledajuci u staticnu sliku LCD-a i da razumes moje pitanje.

Poslednja izmena:
Poredit plazmu od 42" i LCD monitor od 20" nema smisla.

Uh bre, a ja razmisljam o 58" plazmi :( ili cak 63" sto je daleko gore zar ne? Povecanjem dijagonale smanjuje se ostrina fonta na staticnoj slici, jesi to hteo da kazes?

Poslednja izmena:
Pa ako povećavaš proporcionalno razdaljinu od TV-a, onda ne :D

Samsung je izasao sa dobrom cenom neoPDP modela i zainteresovan sam najvise za 58" model ili 63" serija B680. Razdaljina je oko 2,7m i naravno koristio bih ga i kao monitor. Sad, koliko je to dobra ideja? Jedva cekam testove i review-e a pogotovo Naniev komentar(vezano za Samsung neoPDP plazme) :) .

Poslednja izmena:
Pa naravno, zasto ce ti uopste tolika dijagonala?

Pa slusajuci tvoje hvalospeve o dozivljajima pri gledanju Dark Knight-a na 58" i kako full HD dolazi do izrazaja tek na 58"+ eto :) , hocu i ja da uzivam malo.

A to je bilo za udaljenost?

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno