Šta je novo?

Plasma vs LCD

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne, nisi shvatio, salio sam se, ne biram nista sada, imam sve sto mi treba, to je samo bio osvrt na temu ,)

u vezi plazmi, da li mogu da se polazu posto mi je prodavac rekao da u transportu ih ne smem da ih polazem jer se gas izmesa ili sta vec dok mi je drugi rekao da posle transporta i kacenja ostavim ih samo 6h da se gas slegne sto mi je logicnije(kao kod frizidera)

auh, ovo vec prelazi u misticizam...:)

pa odatle se samo vidi da je Panasonic prodat i da je cena ko zna od kada a da Sony prodaju sa velikim popustom od 400$. Da imaju Panasonic pitanje je kolika bi cena bila i za njega

evo cene za Panu
Store Price: can flag $2,349.99
Save: can flag – $250.00

Online Price: can flag $2,099.99

http://www.mostlydigital.ca/product...-Plasma/Panasonic-TH46PZ800-46""-HD-Plasma-TV

evo i jaceg modela TH46PZ850 sa tri godine garancije za 2.200$

http://trutone.ca/flyer.php

@Nani
ja ih uopste ne poredim samo pokazujem da Thierry Henry poredi neuporedive cene ;)
Gde se vidi da je prodat? To tako stoji na sajtu a ja ti kazem koliko kosta ako si citao moj tekst.
Alo Nanija zasto se ne porede ova 2 modela?

Panasonic daje za nijansu bolju crnu boju, dok Samsung ima bolji prikaz boja, i ne zalazi u crveni spektar pa tonovi ljudske koze izgledaju prirodni.

Sve ostalo je bare bare.

Poslednja izmena:
Prve slike uzivo od X serije;

Prilozi

• Panasonic X1.jpg
    Panasonic X1.jpg
    139.9 KB · Pregleda: 114
  • Panasonic X1 2.jpg
    Panasonic X1 2.jpg
    210.3 KB · Pregleda: 105
  • Panasonic X1 4.jpg
    Panasonic X1 4.jpg
    146.6 KB · Pregleda: 95
Poslednja izmena od urednika:
OK, znaci Nani kazes da razlika i nije velika i zakljucujem na osnovu te male razlike da razlika u ceni nije opravdana u korist Samsung-a. Cool. Nego, kazi ti meni a vidim da niko ne pominje ovde neki cudan sum kada je u pitanju crna boja i tamnije nijanse sive, sta je to i zasto dolazi do toga? Jako je uocljiv taj sum na 720 50" Samsung-u nekom(mogu da pogledam model, ima ga drugar na koji je nakacio PC, platio ga je 90k u Metrou) i pixeli kao da vuku na neku jaku zelenu boju??? Da li svaka plazma pati od ove "anomalije" i u kolikoj meri. Cini mi se da je ovaj Samsung 112k najbolja kupovina, opet naglasavam da mi se samo cini :) .

@ Kir Janja

Moram da znam tacno model i settingse da bih ti dao tacan odgovor.

Poslednja izmena od urednika:
OK, znaci Nani kazes da razlika i nije velika i zakljucujem na osnovu te male razlike da razlika u ceni nije opravdana u korist Samsung-a. Cool. Nego, kazi ti meni a vidim da niko ne pominje ovde neki cudan sum kada je u pitanju crna boja i tamnije nijanse sive, sta je to i zasto dolazi do toga? Jako je uocljiv taj sum na 720 50" Samsung-u nekom(mogu da pogledam model, ima ga drugar na koji je nakacio PC, platio ga je 90k u Metrou) i pixeli kao da vuku na neku jaku zelenu boju??? Da li svaka plazma pati od ove "anomalije" i u kolikoj meri. Cini mi se da je ovaj Samsung 112k najbolja kupovina, opet naglasavam da mi se samo cini :) .

da li ste probali sa kalibracijom, jer koliko mi se cini ne moze jedno isto setovanje da odgovara svim HDTV zbog tolerancije u izradi komponenti, postoje generalna setovanja koja odgovaraju vecini HDTV koji se nalaze oko centra grupisanja, dok za ostale treba nesto malo da se izmeni.Najbolje idi na THX i vidi za kalibraciju sta mozes da skines.

Za ovaj Samsung PS50A656 ne stoji 100Hz u specifikaciji, ne stoji cak ni za jednu Samsung plazmu? Koliko je to bitno i da li te plazme stvarno nisu 100Hz? I pitanje za Nania - da li ova plazma izbacuje svih 1080 linija po frejmu?

Poslednja izmena:
Te anomalije nisu normalna pojava.

siguran si u to?

http://www.hdtvtest.co.uk/news/plasma-phosphor-trail-2007040133.htm

What Are You On About? There’s No Trail On My Plasma!

The good news is that 99% of plasma TV owners do not see the problem 99% of the time. However, some people who are “cursed” with sensitive eyes (these people usually notice flicker even when the refresh rate on their computer monitor is set at 75Hz) can’t help but notice the phosphor trails. The aim of this article is to make you – if you’re considering buying a plasma TV – aware that such a problem exists, and that you should make sure you’re not susceptible to it before committing yourself.

vuce na zelenkasto. C62 serija?

Jel vam to nedostajem :) Testiram Oye One Display 2 sa HCFR v2.1 kako reaguje na temperaturu plasmi...

Evo novih slika Panasonic NeoPDP Z1 modela;

Poslednja izmena:
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?p=16022506#post16022506
evo za Nanija a i za sve vas (ko nije video), testa izmedju najnovijih modela LCD Led Samsunga 55B7100 i Panasonica P50G10, profesionalno kalibrisanih. Dakle, na zalost svih nas ljubitelja plazmi, situacija je sada skoro ista sto se tice kvaliteta slike (imate i slike na kojima mozete sami da vidite kvalitet).
Elem, posle svega, ja bih rekao da je samsung napravio sjajnu seriju LCDova i da ce mocu u potpunosti da se takmici sa najboljim plazmama po kvalitetu slike.

-Ja nigdje ne vidim test vec usera koji je slikao oba tv-a nekom losom digitalnom kamerom
-Na svakoj slici se vidi da G10 ima bolju crnu boju i prikaz sjena
-Interpolacija i "video efekat" i dalje ostaje prisutan kod LCD-a, da ne znam da su kako poboljsali ostale aspekte slike
-Cijena na strani G10 u svakom slucaju
-Nema prikaza vidljivog ugla
-Nema prikaza pokretne rezolucije
-Nisu napisani settingsi kod slike
-Poredi 55" LCD sa 50" plasmom
-Poredi se High End LCD sa LED osvijetljenjem sa midrange plasmom, i opet G10 ima bolji sliku
-55B7100 se treba uporediti sa 54V10 i 54Z1 kad izadju, tad bi razlika bila jos veca u PQ

Tako da ni u kojem slucaju situacije nije ista sto se tice PQ izmedju LCD-a i plasme.

Poslednja izmena:
Nani, nisi objasnio 100Hz kako utice na kvalitet i zasto u spec Samsung plazmi ne pise ni za jednu da podrzava 100Hz?

Kako nisi video test, on je nekoliko stranica posle, dakle nisi sve procitao. Baci pogled. A test je radio ovlasceni ISF kalibrator za vlasnika jednog od sponzora AVSa Cleavland Plasma,

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?p=16022506#post16022506
evo za Nanija a i za sve vas (ko nije video), testa izmedju najnovijih modela LCD Led Samsunga 55B7100 i Panasonica P50G10, profesionalno kalibrisanih. Dakle, na zalost svih nas ljubitelja plazmi, situacija je sada skoro ista sto se tice kvaliteta slike (imate i slike na kojima mozete sami da vidite kvalitet).
Elem, posle svega, ja bih rekao da je samsung napravio sjajnu seriju LCDova i da ce mocu u potpunosti da se takmici sa najboljim plazmama po kvalitetu slike.
Ostrina na strani Lcd-a, sene, crna boja na strani plazme.
55 incha vs 50 incha
...i nekih (ako sam dobro sabrao), 1500$ razlike?
Ostali Forumasi se listom (osim jednog), slazu da je G serija za nijansu bolja, a nisu u istom cenovnom rangu, tako da...
Btw, ovo su sve staticne slike, nista dok se ne vidi pokret, a opet nisu svacije oci
iste i ne odgovara svakome isto.

Ova Neo plazma gore izgleda fantasticno! Mnogo mi se svidja sto je onako tanka. Stavis je na zid kao sliku. :D

@Gizmoid
Bravo covjece, upravo to!

@Mellow pregledao sam sve, zaista nisam vidio, da je iko mjerio pokretnu rezoluciju monoskopom, da su se kroistili colorimetri i da igdje ima prikaz d65 skale kao, dubine crne boje i gama korekcije. Molim te me upiti na te linkove zaista nisam nasao.
Jedino sto sam vidio je ocajan prikaz LCD-a iz ugla na ovom linku http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1127577&page=8 sto je karakteristicno za LED matrice.

@Kir Janja
Svaka plasma nativno ima Double scan 50Hz ili ti 100Hz mod ali 100Hz mod kod plasmi nije isto kao 100Hz mod kod LCD-ova.

Naime plasme rade na pulsnoj modulaciji i imaju trenutni odziv od 0,0001s, dok LCD-ovi zbog tromosti matrice moraju implementirati 100Hz mod kao oblik interpolacije koji u vec psotojece frameove umece nove frameove na osnovu tih postojecih frameova.
Dakle procesori kod LCD-ova izracunavaju kuda bi se objekt mogao naci u iducem trenutku i ta interpolacija stvara da kad je ukljucen 100Hz ili 200Hz mod slika izgleda kao da je snimljena amaterskom kamerom! Nema vece mane kod LCD-ova jer zbog ove karakteristike oni ni u kojem pogledu nisu pogodno za glednaje filmskog sadrzaja.
Dakle i da sve ostale dobre karakteristike slike koje su na strani plasme budu na strani LCD-a, zbog tromosti matrice LCD mora raditi interpolaciju i stvarati taj neprirodni izgled filma, sto plasma ne stvara.
Ovo je razlog zasto Sony kao prevodnik LCD tabora prelazi na OLED ekrane, koji su brzi i jako slice plasma tehnologiji.

Poslednja izmena:
Ocajne su fotke, ma koliko bile kvalitetne, nista znacajno se ne moze zakljuciti iz njih, dosta je faktora koji uticu. Nije uspeo lepo da uhvati "stillove" i ima mutnih. U poredjenju sa ovim koje su slikane Lumixom LX-2 su smesne.

Poslednja izmena:
Ocajne su fotke, ma koliko bile kvalitetne, nista znacajno se ne moze zakljuciti iz njih, dosta je faktora koji uticu. Nije uspeo lepo da uhvati "stillove" i ima mutnih. U poredjenju sa ovim koje su slikane Lumixom LX-2 su smesne.

Pa i iz tih fotki se malo sta moze zakljuciti! Da su slike lepe, jesu, ali sta to, pogotovo na prikazanoj velicini fotografija, govori o ostrini (1000x536), kvalitetu prikaza boja, senki, itd. To se jedino uzivo moze videti, ovako imamo nekoliko faktora koji mogu drasticno do "oboje" prikaz (TV>FOTO APARAT>FOTO SOFTWARE>FOTO PAPIR ili MONITOR)
Samo u situaciji kada se istim profi-aparatom u istoj prostoriji i pod istim svetlosnim uslovima slikaju uporedo razliciti paneli koji prikazuju materijal sa istog izvora mozemo dobiti bar osnovnu predstavu o razlikama u reprodukciji. I sve to pod uslovom da su testirani paneli kalibrisani tako da pruze maksimum i da ih fotografise neko sa solidnim znanjem i iskustvom u fotografiji.

Poslednja izmena:
Nani, na pocetku threda, na drugoj strani su rezultati (user je Chad B, on je kalibrisao). Elem, tu je rezultat samo za Samsunga. E sada, ne znam gde je rezultat za Panija ali cu ga naci, juce sam ga gledao, posto je tu upravo ovaj lik izjavio da bi pre uzeo Samsunga. Ja sam isto na strani plazme, kao sto sam i gore napisao, ali ako profi kalibrator kaze da je Samsung bolji, onda mu ja verujem, pride sto vlasnik firme, ciji su televizori, ima u nazivu firme plazmu (Cleavelend Plasma).

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno