Šta je novo?

Plasma vs LCD

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
naravno da postoji: kupite mi 1 plazmu i 1 LCD, full hd 50", i cujemo se 2013-e :d
:DŠalu na stranu ali većina nas će TV kotistiti bar jedno 5-6 godina i lepo bi bilo da vidimo posle odredjenog vremena kako stoje sa kontrastom i LCD i plazma. Problem je samo sto za ove novije generacije plazme moramo da čekamo a stare su gubile kontrast brže nego sto je to bilo predvidjeno specifikacijama.

Neverujem 5-6 pre bih rekao 3-5,Ide recesija padaju cene.A ovo da domacice kupuju Tv je tacno, elem pre neki dan sam se setao sa sestrom i razgledao telivizore, mozete ocekivati sta se desilo zalepila se za zid sa Samsungom, kad sam joj rekao da pogleda plazme komentar je bio a ne nikako plazmu LCD sljasti ima zivlje boje, vrhunac je bio kad smo stali isper ugasenog TV i usledio je komentar ovaj je dobar lepo bi stajao u sobi.Tad sam doziveo nervni slom.Naravoucenije nikad zensko ne vodi da kupuje tehniku, moze mikser ali AV nikako.

Moram da se slozim sa prethodno napisanim cinjenicama. A to je burn in,ne ulazim u to da li ima ili nema i da li ce biti sa modelima za 2009 ... ALI nazalost garancija to nikako ne pokriva zasad,meni je to dovoljan razlog da tesko stecenu ustedjevinu dam za LCD tabor.
Ukoliko Panasonic bude dao garanciju bar 6 meseci ili bolje 12 meseci za burn in ODMAH kupujem isti,a dotle nazalost LCD bez obzira na sve procitano.
Definitivno je PLAZMA superiornija,bar sto se specifikacija tice,ali postoji i onaj da nazovem subjektivni osecaj. Moj Sony crt ,sada vec ima mozda 10 godina i dalje mi je slika na njemu lepa iz prostog razloga sto sam se navikao,mozda vec boje nisu kao nekada itd ali ipak sam se navikao. Tako ce biti i sa LCD ekranom,kada se covek pomiri sa ne crnom crnom i probijanjem pozadinskog osvetljenja nema vise sta da se diskutuje. Sa burn in-om se ne bi pomirio,kao i sa nekim periodicnim "peglanjem" tj screen saver sa sto vise belog itd... to je kao da imas mercedes a da stalno strepis da motor ne zariba...jer to granacija ne pokriva.

Ovo je moje misljenje samo,necu da ulazim u polemiku nikakvu. Ali nazalost je ovo po meni i glavni razlog zasto kvalitet gubi nad kvantitetom.

Naniju svaka cast,sve ima smisla sa tehnicke strane iako previse deluje jednostrano sto je i verovatno samo posledica superiornosti plazme. Ali opet kazem,svi veliki igraci plazma ekrana bi mogli da otklone sve mitove sa redovnom garancijom,ovako je samo sve nagadjanje nazalost.

Svidja mi se tema,svidjaju mi s komentari i samo tako nastavite jer sam jako puno naucio iz ove teme!

PP svima !

Evo sad će treći mesec kako PV8P radi, ne kapiram čemu strah za burn-in efektom. Preko dana uglavnom Dynamic modu zbog jakog dnevnog svetla u sobi, uveče na Normal ili Cinema (sva tri sam malo dodatno podesio), zavisi od sadržaja, je l'... Koristim ga isto kao i samsung CRT pre njega koji je izdahnuo sem što ga mnogo češće kačim na komp.
Taj burn-in izgleda efekat koji brine samo vlasnike LCD i ne-HD ekrana :D

Ja nisam iz "lijepe nase" pod jedan, a pod 2 imas sve relevantne svjetske forume pa te molim da se patrioto iz dijasopre maknes na domacih jer oni za tebe nisu relevantni.
Postaj na av forum ili na avs forum 46pz80 vs 46z4500 (4100).

Pa gde se nalazis onda? Daj odatle cene da uporedim, pa cu ti reci onda. Pratim relevantne svetske forume zato ti i kazem daj mi cene tu gde zivis pa da uporedim sa ovim ovde jer ocigledno ne poredimo istu klasu HDTV-a ta plazma kosta vise od ovog Sony-ja.
Gledao sam oba i testirao od filmova do igrica pana ne moze ni da prismrdi ovom Sony-ju, bez uvrede moje licno misljenje.
Sto se tice teksta opet sam ti rekao da je pristrasan iako pola nisam razumeo i ne volim pristrasne tekstove sto je mnogo ljudi i osetilo pa ti ostavili komentare na sajtu.

Postoje 3 covjeka na forum.hr forumu koji su se identifikovali sa svojim LCD telvizorima i oni su stavili te komentare.
3 covjeka!
Ovaj teskt je stajao na ovom forumu, na pcexpert, hardwarebase forumu mnogo prije nego sto je i objavljen na hdtelevizija stranici.

Na svim opvim stranicama je taj teskt dobio odlicne kritike a na pcexpert forumu je postavljen kao referenca kod kupovine.
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=106140

Uvjek ce biti tipusa kao sto su oni, ali ako vec pricamo o ovoj tematici da se prica argumentovano a ne "meni je bolji" ili "slika je ljepsa"
Kako? Zbog cega? Zasto? Argumentacijom a ne subjektivnim dojmovima.

nani to je zato sto lepota lezi u ocima posmatraca.

tako je bar bilo proteklih hiljadama godina.

:)

Necemo sad "eye of the beholder" filozofije :)

Jel znas fudbalera Nanija? Igra ManUtd-du eto a meni kazes da sam pravi fudbaler:d
Cene Nani zaboravio si cene daj da uporedimo.

neka se jave svi koji misle da će sadašnji tv gledati i kroz 10 godina? više ćemo svi mi stradati od burn-ina nego naše plazme.

ok, svako razlike u tehnologijama gleda na svoj način, ali ne kupuje se više tv da ti traje 15 godina, dolaze nove tehnologije, sve su srećom jeftiniji, i po meni stvarno ne bi trebalo praviti preveliku filozofiju od svega toga. ja sam kupio najobičniju samsung 42 plazmu, jer mislim da je to trenutno neki optimalan odnos kvaliteta-cene-i materijala za gledanje. svakako ne očekujem da ću na njemu gledati olimpijadu 2026 godine;) ako ljudi za grafičku ili za upgrade kompa na svakih 6 meseci potroše jednu 42" plazmu onda stvarno ne znam čemu tolika frka. za par godina će svako od nas, bilo vlasnik plazme ili lcd, biti pred novim iskušenjima, to je sasvim sigurno.

Ma da, zvace se i po 30 i kusur strana za grafulju od 200-300e - HDTV je daleko ozbiljnija investicija i zasluzuje mnogo vecu paznju makar ga menjali i jednom godisnje(kosta 5x - 10x vise u proseku).

Ma LOL. Prvo si vredjao pa sad kad si se "predomislio", editovao si post, a sad hoces da se obrise ? Hmm...

Mislim, mozes i neki put da iskuliras...ponekad eto samo....

Poslednja izmena:
Jel to provokacija...jer izgleda kao jedna pa da te pitam da ne bude da posle da nisam lepo shvatio.

Ma ne bre nego zezam malo Nanija ManUtd.;)

Imam jedno pitanje za ovaj ugao gledanosti, zar vi stvarno imate problema sa LCD-om sto se tice toga? Ja gledam iz bilo kog ugla slika je ista na SONY-iju Z serija.

Za Nanija cena poredjenje
46"PZ800= 2700$ + tax = 3051$cad vs SONY46"Z4100=1900$ + tax=2147cad

Thierry Henry

Z4100 za americko trziste nije ni nalik z4500 za EU trziste.

Z4100 je u americi midrange model dok su XBR6 i XBR7 ekvivalenti Z4500na nasem trzistu.
XBR8 su ekvivalenti X4500 seriji.

Dakle sto se cijene tice
Uzet cemo 50PZ800 (50") je 2100e
Dok je 46Z4500 46" 2300e

Dakle poredim 50" plasmu sa 46" LCD-om.

Mex garancija je godinu sa prodavnicom recimo a sa SONY-em ne znam verovatno 4-5 godina.
Nani ja ne znam kako je u evropi ali reci ti meni zasto je ovde PZ800 toliko skuplji od Z Sony serije?
Tu je nesto gadno pobrkano jer XBR7,8 su jaci od modela Z ali ne toliko i ova serija uopste nije midrange nego je jedna od najboljih.Najtanji od svih dosadasnjih, najlaksi, ima dosta opcija pa skoro kao XBR7 a u nekim stvarima i bolji.

Z4500 je u EU 200Hz model kao sto je i XBR6 odnosno 7.
z4100 je 100Hz model sa 8 bitnim panelom, XBR su 10-bitni sa unaprijedjenim gamutom boja i HD XMB barom preuzet sa PS3.

Nomenklatura u USA i EU za Sony modele se jako razlikuje u odnosu na EU, cak i specifikacije.

BoArDsLiDe zbog svojih nekulturnih komentara nas vise nece daviti... neko vreme (a mozda i za stalno).

Poslednja izmena:
46"PZ800= 2700$ + tax = 3051$cad vs SONY46"Z4100=1900$ + tax=2147cad

Ove cene su u kanadskim dolarima a sigurno su i cene nesto vise nego u USA za isti model.

Poslednja izmena:
Ove cene su u kanadskim dolarima a sigurno su i cene nesto vise nego u USA za isti model.

ok izvinjavam se jer sam gledao samo prve cifre a tamo pise samo $ :smash:

ali ajmo ponovo

Sony
KDL46Z4100B
NOW $2,299.99*
http://www.sonystyle.ca/commerce/se...1&langId=-1&catalogId=10001&categoryId=100462

Panasonic
TH-46PZ800
MSP: $2,499.99

http://www.panasonic.ca/english/audiovideo/plasma/th42_46_50_58pz800.asp

tako da ipak treba da nam navede odakle mu cene koje je naveo

PS
naravno da ovo nisu cene iz prodavnica ali orjentaciono odnos bi morao da bue tu negde slican a ne onaj koji je naveden u njgovom postu

NHF ;)

Poslednja izmena:
I opet poredite high end plasmu sa non-xbr serijom koja nije ekvivalent z4500 modela u EU.

Kao sto rece Vuk cene u kanadi su vece nego u USA pa evo ovako.
Pana46PZ800-->http://www.futureshop.ca/catalog/proddetail.asp?logon=&langid=EN&sku_id=0770HDS0010101132&catid=

Sony46Z4100->http://www.futureshop.ca/catalog/proddetail.asp?logon=&langid=EN&sku_id=0770HDS0010106524&catid=

Cena koju je moj tast platio je bila 1900$cad a u nekim prodavnicama ima i za 1800$cad gde sam ja hteo da uzmem.Sto se tice tog modela tast je uzeo u Futureshop-u jer je dobio HD receiver i Blu Ray sve za 2200$.

Svejedno za cenu od ove plazme imas XBR6. Mislim gledao sam ovu plazmu ima do jaja sliku ali jednostavno Sony Z ii XBR ga :banana: bez ljutnje.

pa odatle se samo vidi da je Panasonic prodat i da je cena ko zna od kada a da Sony prodaju sa velikim popustom od 400$. Da imaju Panasonic pitanje je kolika bi cena bila i za njega

evo cene za Panu
Store Price: can flag $2,349.99
Save: can flag – $250.00

Online Price: can flag $2,099.99

http://www.mostlydigital.ca/product...-Plasma/Panasonic-TH46PZ800-46""-HD-Plasma-TV

evo i jaceg modela TH46PZ850 sa tri godine garancije za 2.200$

http://trutone.ca/flyer.php

@Nani
ja ih uopste ne poredim samo pokazujem da Thierry Henry poredi neuporedive cene ;)

Poslednja izmena:
E, hocu da kupim neki ekran, sta mislite, plasma ili LCD? :p

Hajde iz pocetka :-devil-:

Sto se mene tice nikada nisam imao dilemu, to posmatram samo kao veliki monitor i plasma me nije nikada zanimala, sto ne znaci da ne prihvatam da je u nekim aspektima bolja. Posto tacno znam sta hocu i sta mi treba, onda bilo kakvo ubedjivanje nema svrhe.

Ali nije mi jasno kako neki od vas mogu tako da podrzavaju jednu od strana, meni to ima smisla samo ako imam neku zaradu od toga :)
Ovako sta me briga, mislis da je bolja plasma kupi, meni treba LCD i cjao, sta ima da te ubedjujem i obrnuto :type:

E, hocu da kupim neki ekran, sta mislite, plasma ili LCD? :p

Hajde iz pocetka :-devil-:

Sto se mene tice nikada nisam imao dilemu, to posmatram samo kao veliki monitor i plasma me nije nikada zanimala, sto ne znaci da ne prihvatam da je u nekim aspektima bolja. Posto tacno znam sta hocu i sta mi treba, onda bilo kakvo ubedjivanje nema svrhe.

Ali nije mi jasno kako neki od vas mogu tako da podrzavaju jednu od strana, meni to ima smisla samo ako imam neku zaradu od toga :)
Ovako sta me briga, mislis da je bolja plasma kupi, meni treba LCD i cjao, sta ima da te ubedjujem i obrnuto :type:

e vidis tu pocinje igranka :smash: za veliki monitor uzmi LCD a za sve ostalo, i ja sam isto bio u dilemi lcd ili plasma jedino sto meni ona treba za tv i po koji film elem
pojenta je u tome da je plazma jeftinija a i ima bolje boje(prirodnije) u tehno marketu sam uporedjivao dva lcd a656 i a786 ne mozes da verujes koja je razlika ( ne ulazim u to kakva su podesavanja) isao je na njima isti materijal neki reklamni tipa prestavljanja serija samsunga nesto crno, uglavnom sto je kod 786 bilo crno kod 656 je bilo tamno plavo( opet mozda su podesavanja) i u desnom cosku gornjem cinilo mi se da malo probija pozadinsko(oko sokolovo:-devil-:) elem 42pv80 je jeftinija od 656 33% dok za jedan 786 mozes kupiti dve plazme.Ali ako imas para i to te nebrine kupi 9 ili 8 seriju samunga LCD- vrh su:d. a od plazmi samo ful HD

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno