Šta je novo?

Plasma preporuka

Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
710
Razmišljam se da kupim plazmu samo radi gledanja TV-a

Fond mi je 1000€

Šta bi ste mi preporučil jer sam malo razgledao po sajtu Tehnomarketa i našao ovo:
PANASONIC TH-50PY700E (cena je 80k)
FULL HD 1920 X 1080P
-CHIPSET СА 1080P ДИГИТАЛНОМ ОБРАДОМ
- 5.000:1 КОНТРАСТ
-3D ФИЛТЕР ЗА БОЈЕ
-MOTION PATTERN ШУМОПОТИСКАНЕ
-VREAL PRO 2 ТЕХНОЛОГИЈА
- 3X HDMI / PC УЛАЗА
-SDHC CARD READER
-VIERA LINKum 107cm)
odziv i osvežavanje nisu naveli

Ako ima neko bolju ideju neka kaže

Uslovi su slični ovim navedenim

Ja imam 42PQ3000 i necu da lazem ima burn in-a ali u 99% slucajeva ga ni ne primetim. Primetim da ostaje logo tv kanala koji se gleda ali nestane za 3-4min. A citao sam i da Panasonic ima burn in.

Ja imam 42PQ3000 i necu da lazem ima burn in-a ali u 99% slucajeva ga ni ne primetim. Primetim da ostaje logo tv kanala koji se gleda ali nestane za 3-4min. A citao sam i da Panasonic ima burn in.

To je image retention, i javlja se na svim plazmama. Burn in je stalan i ne moze da se ukloni. Ja imam Panasonic-a i jako sam zadovoljan svim pokretnim sadrzajima, odlicne boje i kontrast.

Sad ste me malo stvalili u nezgodan položaj. Ako je činjenica da svaka plazma ima problem sa Burn Innom onda će je verovatno izbeći kao opciju u širokom luku. Dakle dali je situacija da sve plazme imaju burnin ili ne

Pa ako ćeš gledati TV nemaš neke brige.
Možda ako nonstop stoji samo jedan kanal koji ima logo samo na jednom mestu a nema ni reklame (tipa BabyTV :d)
Mada ako već imaš razvijenu fobiju od burnin-a :d možda da tražiš neki LCD

I opet, gledaš model od pre 2 generacije.

Sad ste me malo stvalili u nezgodan položaj. Ako je činjenica da svaka plazma ima problem sa Burn Innom onda će je verovatno izbeći kao opciju u širokom luku. Dakle dali je situacija da sve plazme imaju burnin ili ne

Pa nemaju sve plazme Burn In, može da se pojavi ukoliko ne paziš, ali uz samo malo pažnje i edukovanja ukućana gotovo je nemoguće moderne plazma televizore (modeli od prošle godine) oštetiti BI-nom. Proizvodjači su mnogo radili na ovom problemu, tako da on nije više tako drastičan kao na primer pre 3,4 ili 5 godina. Ovo uopšte nije razlog da se odustane od kupovine plazma TV-a.
Govorim na osnovu ličnog iskustva, jer nedavno sam kupio Panasonica P42X10Y i koliko se god trudio nisam mogao da primetim ni IR (osim u jednoj jedinoj prilici), a kamoli BI.

Ja sam kupio plazmu (Samsung) negde u septembru i oci mi ispadose ne bih li uocio taj efekat. Da ne bude ko sa mrtvim pikselima na lcd monitorima? Ja citao da se mnogi zale, medjutim, eto, jos nisam video tu pojavu na mojim monitorima.

Imam ja solidan LCD TV, Samsunga od 42 incha Full HD i nemam mrtve pixele i slično, nego sam planirao da uzmem neku veliku plazmu od oko 50 incha a i priča se da je slika na plazmama mnogo lepsa i bolja. Ali neću da imam defekte ako već dajem 100k dinara, a ne gledam ni jedan kanal koji nema reklama, barem u rasponu od 1h.

Panasonic TXP42U10E (Full HDTV,42incha, 100Hz) , 72k u BigBangu u Ušću. Čevek kaže da je novi model za ovu godinu i da nema problema sa Burninom. Prodavac k'o prodavac. Šta vi mislite. Vredili ovo šta ?

Pa nemaju sve plazme Burn In, može da se pojavi ukoliko ne paziš, ali uz samo malo pažnje i edukovanja ukućana gotovo je nemoguće moderne plazma televizore (modeli od prošle godine) oštetiti BI-nom. Proizvodjači su mnogo radili na ovom problemu, tako da on nije više tako drastičan kao na primer pre 3,4 ili 5 godina. Ovo uopšte nije razlog da se odustane od kupovine plazma TV-a.
Govorim na osnovu ličnog iskustva, jer nedavno sam kupio Panasonica P42X10Y i koliko se god trudio nisam mogao da primetim ni IR (osim u jednoj jedinoj prilici), a kamoli BI.

Kako si zadovoljan sa X10-kom? Ja sve merkam tako neki model koji ce mi sluzhiti za brze pokrete (uglavnom fudbal, tj sport, formula...) i SD def filmove sa kompa. Gde si ga kupio jer i neshto ne mozhe da se nadju x10-ke? Za mene bi bio idealan model od 37".

Kako si zadovoljan sa X10-kom? Ja sve merkam tako neki model koji ce mi sluzhiti za brze pokrete (uglavnom fudbal, tj sport, formula...) i SD def filmove sa kompa. Gde si ga kupio jer i neshto ne mozhe da se nadju x10-ke? Za mene bi bio idealan model od 37".

Ja prezadovoljan TV-om :), a kad si već spomenuo Formulu, ne mogu da dočekam da počne prvenstvo. Razlika u ceni je jako mala izmedju 37" i 42" modela, a tih 5" će ti kad tad dobro doći. TV gledam sa tačno 3m, to je i jedan od razloga zašto nisam išao na Full HD, sledeći ekran biće mi bar 46", ovaj mi je nekako "knap" za ovu razdaljinu. Od naših trgovaca čini mi se da WEG prodavnice imaju Panasonica.

Ja prezadovoljan TV-om :), a kad si već spomenuo Formulu, ne mogu da dočekam da počne prvenstvo. Razlika u ceni je jako mala izmedju 37" i 42" modela, a tih 5" će ti kad tad dobro doći. TV gledam sa tačno 3m, to je i jedan od razloga zašto nisam išao na Full HD, sledeći ekran biće mi bar 46", ovaj mi je nekako "knap" za ovu razdaljinu. Od naših trgovaca čini mi se da WEG prodavnice imaju Panasonica.

Same Here. Gledao bih tv sa 3m (izmedju 2.5 i 3m) tako da smatram da mi je 42" optimum, ali i 37 bi mogla da prodje. Poshto sam se bazirao uglavnom na divX, SD i DVD kvalitet + sport na TV-u, mislim da je plazma bolji izbor od LCD-a.

Panasonic TXP42U10E ću da kupim, na akciji je u tehnomaniji za 69.999 a čini mi se da je TV vrh po nekim specifikacijama

Nazad
Vrh Dno