Šta je novo?

PlanPlus 2006

ima-li-koga-tu je napisao(la):
meni smeta shto nema daljinomer, ta je funkcija bila super.
Meni sad baš ništa nije jasno, nema daljinomer, nema najkraći put gradskim prevozom... Po čemu treba onda dati prednost PlanuPlus u odnosu na BeoInfo, koji ima i jedno i drugo (i pritom košta nekoliko puta manje ako se kupuje kod izdavača)?

Što se aktivacije tiče, vidi se iz PP "what's new" da je postojao bug zbog koga je program na nekim mašinama morao uvek iznova da se aktivira kod svakog pokretanja, neki su se i ovde na to žalili. Koliko shvatam, taj bug je prilično dugo ostao bez ispravke, a uz njega je išao i bug koji je onemogućavao live update. Nedopustivo aljkavo.

Proverite sanduce za postu, meni juce stiglo
Poštovani,

obaveštavamo Vas da je na Internet lokaciji
http://www.planplus.co.yu/dopune.aspx postavljena instalacija dopune
programa Contrast PlanPlus 2006.

Napravili smo niz značajnih izmena, od kojih izdvajamo:

* ubrzanje programa za oko 20%
* ažuriranje baze podataka
* ispravku greške u programu PlanPlus internet dopuna, zbog koje
ovu prvu dopunu morate uraditi preuzimanjem instalacionog fajla

PlanPlus tim
Kad kucate reg. broj, obartite paznju na Case.

Instalirao sam ovu dopunu o kojoj je bilo reci. Sada imam problema kada startujem internet dopunu. Pojavi se onaj naslovni ekran, ali kada predjem misem preko dugmeta Podesavanja ili Start - dolazi do greske koju ovde prikazujem.

Prilozi

• PP2006.jpg
    PP2006.jpg
    64.5 KB · Pregleda: 90
"Što se tiče gradskog saobraćaja biće u prvoj sledećoj dopuni, nadamo se krajem leta."

Eto to sam dobio u mejlu od njih.

Inače nemam nikakvih zamerki na program.

wiz011 je napisao(la):
Meni sad baš ništa nije jasno, nema daljinomer, nema najkraći put gradskim prevozom... Po čemu treba onda dati prednost PlanuPlus u odnosu na BeoInfo, koji ima i jedno i drugo (i pritom košta nekoliko puta manje ako se kupuje kod izdavača)?

Iako nema to, postoji verzija 2003 koja ima i to i u njoj je to maestralno odradjeno_Ogromna prednost PP2006 je sto su odradjeni neki delovi grada koji ranije nisu kao npr. Kaludjerica, a to je osnovna karakteristika svakog plana veliki broj odradjenih ulica.Sve ostalo je sekundarno.E tu u primarnoj stvari pp2006 prosto briljira u odnosu na PP2003, a cuo sam da su MM i Beoinfo tu cak losiji cak i od PP2003.Dzaba ti i prevoz i daljinomer ako ulica ne postoji u bazi programa.

Pa šta mi vredi, gde da nađem taj 2003? Osim toga, ja ne znam da li se PP razlikuje od onog na Web-u, ali ako ne, onda je BeoInfo detaljniji. Npr, Hajd park je samo zelena površina u web PP, dok se na BeoInfo vide i unutrašnje staze.

Pa detaljniji je sam plan od onoga sto se nalazi na webu.Tu prventstveno mislim na objekte kao i prikaz cele ulice sto je vrlo pohvalno za ulice u NBG-du, gde jedna ulica moze da ide i paralelno sama sa sobom kao Nehruova isl...
Nazalost ovaj Hajd park(jedva ga nadjoh) je ipak samo zelena povrsina.

Nego da li taj mm i beoinfo imaju detaljno obelezavanje cele ulice, i da li imaju prikaz ulica u prigradskim naseljima?
Cini mi se Zoni pre govorio(bilo je davno pa je to najverovatnije vazilo za stariju verziju programa) kako je bese bas Beoinfo los zbog toga sto su ulice samo "crtane" pa se zumiranje vrsi samo po tome, kao i da nema prikaza cele ulice isl...

Sto se tice PP2003 on je losiji u tom segmentu(objekti) od PP2006, ali zato ima daljinomer, najkraci put GSP-om isl...E samo kada bi ubacili daljinomer i najkraci put u PP2006 onda bi program bio mnogo bolji od PP2003 ovako ima nesto mnogo bolje, ali nema neke f-je koje ima PP2003 koje iako nisu primarne dosta se koriste.

Poslednja izmena:
The pocetnik je napisao(la):
Nego da li taj mm i beoinfo imaju detaljno obelezavanje cele ulice, i da li imaju prikaz ulica u prigradskim naseljima?
U kom smislu "detaljno obeležavanje cele ulice", ne razumem tačno na šta misliš?

BeoInfo je otprilike jednako detaljan na svim delovima.

The pocetnik je napisao(la):
Cini mi se Zoni pre govorio(bilo je davno pa je to najverovatnije vazilo za stariju verziju programa) kako je bese bas Beoinfo los zbog toga sto su ulice samo "crtane" pa se zumiranje vrsi samo po tome, kao i da nema prikaza cele ulice isl...
Ne razumem, kako "nema prikaza cele ulice"? Kad u BeoInfo tražiš neku ulicu on zumira tako da se vidi cela a naziv joj je ispisan plavom bojom.

Mislim na to da celu ulicu oboji u drugu boju npr. kao sto se radi u PP-u.
Pogledaj samo Nehruovu, na jednom delu pise Nehruova na PP-u na webu, ali Nehruova osim toga sto je tu obelezeno imenom sadrzi jos par ulica koje se u PP2006 kao i u PP2003 oboje pa se tacno zna kuda ide sve Nehruova.

Jedino ako u beoinfu ne obeleze svaki deo Nehruove imenom.

Evo ti i slike u attachu koja objasnjava na sta sam tacno mislio.

Prilozi

• nehruovapp.jpg
    nehruovapp.jpg
    118.3 KB · Pregleda: 134
Ne, ne obeležava BeoInfo tako, ali ako ukucaš broj (Npr. Nehruova 115) ispravno pokaže koja je to zgrada.

Usput, PP 2006 može da posluži i kao elektronska auto karta Srbije što nije mala stvar.

ah, kakvu sam ja zurku propustio ko klinac zbog te glupave nehruove...da mi je tad bio net...:guitar:

ima-li-koga-tu je napisao(la):
ah, kakvu sam ja zurku propustio ko klinac zbog te glupave nehruove...da mi je tad bio net...:guitar:
Ja radio intervju sa jednom poznatom facom, ne sećam se više dal' je bila Nehruova, al tako neka ulica. Krenuli fotoreporter i ja busom, kao to je blizu. Dođemo, ono br. 120, pa onda sledeći broj 250, a nama treba npr. 122. Pitamo 500 prolaznika, al' niko nema pojma gde je taj broj. Najzad nađemo nekog ko zna i ispostavi se da nije kao svugde na normalnim mestima 122 odmah posle 120 nego da je boga pitaj koliko blokova dalje sa sasvim suprotne strane ulice (u nečemu što bi za normalnog čoveka bila sasvim druga ulica). Kasnili više od sat vremena, čovek kaže "ja mislio da nećete ni doći".

Jest, i ja zamalo jednom da imam taj problem. Deo numeracije Nehruove se negde prekida i nastavlja na Bezanijskoj kosi. Ma i nije tako lose kao u Tokiju :)

wiz011 je napisao(la):
Ja radio intervju sa jednom poznatom facom, ne sećam se više dal' je bila Nehruova, al tako neka ulica. Krenuli fotoreporter i ja busom, kao to je blizu. Dođemo, ono br. 120, pa onda sledeći broj 250, a nama treba npr. 122. Pitamo 500 prolaznika, al' niko nema pojma gde je taj broj. Najzad nađemo nekog ko zna i ispostavi se da nije kao svugde na normalnim mestima 122 odmah posle 120 nego da je boga pitaj koliko blokova dalje sa sasvim suprotne strane ulice (u nečemu što bi za normalnog čoveka bila sasvim druga ulica). Kasnili više od sat vremena, čovek kaže "ja mislio da nećete ni doći".

Meni nije jasna ekipa koja je je uredjivala pojedine blokove, niti su mi jasni nazivi blokova niti brojevi u ulicama.

offtopic: isao ja danas da vidim gde je u TC "Piramida" (Novi Beograd) lokal 22. Najdem negde putokaz za lokal 29, ja srecan nastavim tuda, andjem lokal 17, reko' mora da sam blizu, 3 lokala dalje, kad ono-7!!!
vidi se da je trzni centar na/u Novom Beogradu
ne, nisam nasao lokal 22 na rkaju :(

bese u Platou ima da se kupi PlanPlus 2006?

U Tokiju je barem jasno - zgrade dobijaju broj po datumu izgradnje :D

Ima u Platou da se kupi PP2k6.

Za Tokio nisam siguran da zgrade dobijaju imena po datumu izgradnje, pre ce biti da dobijaju po danu, satu, a ako se potrefe dve onda predju i na minute (kad je zadnja cigla stavljena).

Contrast Plan Plus 2006

Isplati li se kupiti ? Znam da je bilo reci o ovome ali bez obzira na review zanimaju me misljenja korisnika. Inace koristim Plan Plus Milenijum 1998-2000 ( valjda prva verzija ).

obzirom da kosta 400 dindzi, isplati se. ne znam sta ocekujes ali ono za sta je napravljen, super je. u odnosu na tu verziju ne znam, jedino sto su ulicna imena update...

program je super ja ga imam
od kad se pojavio za razliku od stare verzije ova ima
mapu cele srbije a ne samo gradove

Kupi obavezno,dosta je bolji,sada podrzava i GPS,ako imas GPS risiver odlicna stvar.
:wave:

Isplati se. Čim je izašao odmah sam ga kupio... Ako ništa više, update-ovani su nazivi ulica...

Možda ga update-ju za vas u Beogradu, ali za nas u Novom Sadu baš i nisu najažurniji. Primera radi, Bulevar koji je probijen pre 6 (šest) godina po njima još ne postoji. Novi Sad nema samo 175 000 stanovnika ...

Uzimaj obavezno zaista extra program ranija verzija je bila puna bagova i nije radio GPS sad sve radi odlicno a na sve to cena je vise nego simbolicna 450 kinti . Pre neki dan sam stvarno video prednost planplusa u kombinaciji sa GPS-om , kum pravio klincu rodjendan u nekoj prekari , brace jugovic 4 ja ukucao rutu i parkirao se upravo ispred odredista !!!:banana: e sad ovo ne bi bilo nesto posebno da sam iz Bg-a ali meni iz Va je bilo vise nego korisno pogotovo sto bi se sigurno vrteo bar pola sata tamo po onim jednosmernim ulicama dok ne bih potrefio pravu jer onaj splet ulicica oko terazija mi je nocna mora - ODUSEVIO SAM SE.

Pozz

Program definitivno vredi uzeti, za 450 kinti ne mozes ga zaobici.Siguran sam da 90% nas 450 kinti potrosi samo za pice u nekom kaficu kad izadjemo tako da je to zaista sitna kinta za tako dobar program.

Nazad
Vrh Dno