Šta je novo?

PlanPlus 2006

Hm, a o cemu je rec tacno? Mislim, i ja imam obe verzije legalne, i ova druga mi uopste nije toliko drasticno losija od ranije. Graficki je bolje uradjena, malo nezgodan zum koji ima premalo koraka, ali moze da se koristi i ovako. Sve ostalo je manje-vise isto kao ranije samo sto se ne ucitava milijardu bitmapa nego se podigne vektorska slika.

ZoNi je napisao(la):
paaa... meni je graficki mnooogo bolje izgledala v2003 - ova sad mi je nekako previse plava i nabudzena, uopste mi se ne dopada... nekako mi sve deluje sporije... nedoradjeno... mada, da budem iskren, ima potencijala!

Joj, ti i tvoj osecaj za uklapanje boja :) ! Nije bitno da li je funkcionalno (ni TC ne korisitis jer je: ruzan), samo da se salzu boje. Jel` ti to imas kompleks od sestre koja je pravi umetnik? `Ajde Zoni, ti si programer a ne modni kreator i dekorater.....bice sve uredu... :D Samo da ti vidim reakciju..... ;)

PS: Ja samo mogu da pohvalim verziju 2006.

Poslednja izmena:
leksa je napisao(la):
Hm, a o cemu je rec tacno? Mislim, i ja imam obe verzije legalne, i ova druga mi uopste nije toliko drasticno losija od ranije. Graficki je bolje uradjena, malo nezgodan zum koji ima premalo koraka, ali moze da se koristi i ovako. Sve ostalo je manje-vise isto kao ranije samo sto se ne ucitava milijardu bitmapa nego se podigne vektorska slika.

My bad, sad sam otkrio, moguce je finije zumiranje sa tockicem misha, a i moze se uhvatiti onaj slajder za zum pa povlaciti misem, mada se tada ne vidi koliko se zumira, posto se ne desava u real-timeu. Dosad sam kliktao na plusi i minus. A delovalo mi nelogicno da vektorska slika ne moze fino da se zumira.

ZoNi je napisao(la):
tako da sada definitivno koristim MagicMap...

Genijalan prg, nema sta, jedva pronadjoh svoju ulicu preko pretrazivaca :d
Ako je naziv moje ulice "Ime Prezime", u MM je uneto kao "I.Prezime", a moras da je pretraujes tako sto kucas I.P...
Ne moze Prezime...

OK, mozes uvek da predpostavis kako su skratili, ali glupo je....a i ako vec koristim takvu mapu, lepo razmotam plan na sred sobe i zabodem zastavice odakle i gde idem :)

da, search je i u prethodnoj verziji bio problematican.

Jedno pitanje za one koji koriste planplus 2006: Da li vam radi update tj. da li je do sada bilo update-a od kada ste instalirali program?

Ne sećam se da li sam probao da ažuriram ranije ali mi sad javlja da je sve ažurirano. Pravo ti kažem mislim da još nisu ni okačili dopune

Meni isto pise da je sve azurirano, ali u jednom od prethodnih postova sam rekao da je u testu plana 2006 na bench marketu verzija mapa isl bilo drugacijeg datuma nego meni sto znaci da je update-a bilo barem na diskovima, ali na netu ne znam da li je uopste i bilo tih update-ova tj. po ovome kao i da njih na netu nije ni bilo sto je cudno...

Da li mozes da u programu pogledas koju verziju programa imas i koji su datumi na Programima,Podacima i Mapama na Pomoc->O programu

Poslednja izmena:
verzija 1.0.2125.23479
Program: 18.10.2005
Podaci: 19.10.2005
Mape: 28.09.2005

nesa69 je napisao(la):
verzija 1.0.2125.23479

Kod mene je:
verzija: 1.0.2099.29437
Program, podaci i mape imaju datum od 28.9.2005.

Iz ovoga sledi da su definitivno update-ovan sam program, barem verzije na cd-u.Mada opet ne razumem sto to nisu izbacili na net.Ako jesu meni ne radi, cak sam i sa iskljucenim FW pokusavao, ali uvek mi kaze "Sve je azurno" i to je to...
Pre su barem slali update na mail pa si mogao i dogadjaje u gradu da vidis, dok ovako ne mozes nista.

Nego da li je ikom radio/radi update preko neta?

ja imam PlanPlus 2006 i apsolutno sam zadovoljan njime. Mnogo je bolji u odnosu na 2003, i opcija za najkraci put sa sve skretanjima, je fenomenalna. A i interfejs mi lezi, ne znam sto se ljudi toliko bune

I meni je update azuran, tj. poruka koja iskoci kaze da je sve azurirano. Inace evo verzije kod mene:

Verzija: 1.0.2186.21334
Datum azuriranja:
program: 1.9.2005.
podaci: 21.12.2005.
mape: 1.9.2005.

nesa69 je napisao(la):
verzija 1.0.2125.23479

Kod mene je identicno. Od kada sam kupio i instalirao program i idem na "internet doupunu", uvek kaze da je sve azurirano. Nejasno je kako je ovo kod Lekse.

Pa mozda ima razlike u verzijama koje stizu na cd-ovima. Mada, cudno bi mi bilo da stalno dostampavaju tiraz sa novim verzijama, nije li lakse (i jeftinije) samo staviti update na sajt? Inace, program sam kupio nedavno, mozda pre 10-ak dana.

leksa, svi PlanPlus diskvi koje sam video su bili na Princo diskovima (svi kupljeni u Computer Corneru), tako da je "dostampavanje" sasvim moguce :)

Kada pokusam da instaliram legalnu verziju PlanPlus-a 2006 dobijam gresku 1720. Spominje se nesto Win Installer... i prekida se instalacija...

Da li neko zna kako da resim problem...?

I btw. onaj broj telefona na njihovom sajtu, jel to predstavlja tehnicku podrsku ili neku tamo sekretaricu?

PS...imam win xp pro, sp2... .net1.1...

Poslednja izmena:
I sekretaricu i tehnicku podrsku :)
Uvek se javlaj neki momak i od njega direktno mozes da dobijes sve info...

Evo ponovo se dize thread iz mtrvih, ali iz dobrih razloga.

Da li je nekome uopste radio update tj. da li je uspeo da izvrsi update?
Mislim u 2003-jci sam dobijao mail svake nedelje sa dogadjajima koji ce se odigrati te nedelje(repertoar bioskopa isl..) a sada od toga nem nista jer i meni uvek kaze pri update-u da je "Sve azurno".
Mislim mogli su da bar ovo stave u update, jer ovako izgleda da su to bolje radili sa 2003-jkom.Ako vec ne znaju da nameste update sistem onda bolje neka salju update registrovanim korisnicima na mail.Update bi mogao i da sadrzi promenu linija gradskog prevoza ako ih ima(kao sto je bilo ovo sa tramvajima 7 isl...)

Poslednja izmena:
Ni meni do dana današnjeg nije proradio Internet update, a slao sam mail "tehničkoj podršci" jedno sedam puta.. Svaki put kažu "sredili smo, probajte sad", ja probam, ono naravno ne radi.. Odustao sam od cimanja..

mdarco je napisao(la):
Ni meni do dana današnjeg nije proradio Internet update, a slao sam mail "tehničkoj podršci" jedno sedam puta.. Svaki put kažu "sredili smo, probajte sad", ja probam, ono naravno ne radi.. Odustao sam od cimanja..

Nista, onda je definitivno bolje da update salju mailom(ili da se sam update skida sa njihovog sajta), jer da ne bude da su dzaba uopste i stavljali update opciju u sam program.
Gledacu i da ih ja kontaktiram i da im onda predlozim ovo.

EDIT:
Ne mogu se setiti da li sam se ranije registrovao, pa sam popunio registraciju jer tamo pise da ce da updateovi stizu preko maila pa da vidim da li ce stizati.

Poslednja izmena:
Preko programa mi javalja da je sve vec azurirano, a na mail nikad nista nisam dobio.

Danas sam dobio mail od Contrasta i kada se preuzme dopuna sa
http://www.planplus.co.yu/dopune.aspx
onda update sistem lepo radi.

Na ovoj stranici takodje pise sta su dodali novo, sta su popravili.Koliko vidim jos nisu dodali opciju najkraceg puta GSP-om, ali i to ce valjda uskoro.

Pa daj mu ponovo sansu, dodali su pregrst objekata, poboljsali stampu, a kazu i da se brze startuje isl...Naravno na tvoju zalost interfejs nisu menjali...
Mani se magicmapa, beoinfoa i gomile drugih inferiornijih programa :D

Ja, u principu, ne kupujem programe koji me svaki čas maltretiraju sa sumanutim verzijama balkanskih aktivacija, tako da PP ne bi instalirao sve i da mi ga neko da džabe. Neću da me za moj sopstveni novac iko maltretira.

Ovde je neko hvalio neki rečnik i bio sam spreman odmah da ga kupim, ali kad sam čuo za "zaštitu" sa nekom feleričnom disketom, pa ako ode disketa moraš da moljakaš za drugu... fala lepo. Odmah sam odustao od kupovine. Ne znam da li ti moroni shvataju da ovakvim "zaštitama" gube više klijenata nego da nema nikakve zaštite?

Osim toga, "najkraći put gradskim prevozom" je bezmalo jedina stvar koja mi treba. Plan koji to nema mi stvarno nije potreban.

Poslednja izmena:
wiz, nisi baš u pravu, nema to veze sa Balkanom. Recimo Longmanov rečnik ima sličan vid zaštite, svakog meseca ti traži da ubaciš originalni CD da bi mogao da ga koristiš dalje. Po meni, to je za izdavača najpametniji oblik zaštite. Svako može da skine serial ili cr*ck sa neta ali ne zna svako da iskopira zaštićen CD.

Ništa, ja svakako neću kupiti ni taj Longmanov rečnik. A "zaštite" imaju veze sa Balkanom. Znaš li koliko puta sam na raznim domaćim forumima naišao na pitanje u fazonu "Pravim program... Kako da napravim da formatira disk nekome ko ima piratsku kopiju?" Ljudi ovde se upinju da i najbednije parče softvera zaštite sumanutim zaštitama, a često taj softver prave na piratskom Win-u, piratskim kompajlerima... Smešno.

meni smeta shto nema daljinomer, ta je funkcija bila super.
inac ovaj PP 2006 sto ja imam ima samo jednu aktivaciju, i onda sam je snimio preko print screen i svki put kad instaliram win samo je prekucam. nikad me nije pitao za bilo kakvu drugu proveru. tj. ne gnjavi

Vrh Dno