Šta je novo?

PlanPlus 2006

UZeh pre neki dan MagicMap. 250 dindzi kod kolportera. Ako racunam da je to jedan Sol negde, ajde dobro, ali "program" je krsh!

Pokusaj da pronadjes ulicu koja se zove Brace Abafi ili Franca Preserna. Govorim o ulicama iz mog komsiluka. Prva je u bazu uneta kao Br.Abafi, a druga kao F.Preserna.
Pretraga ulica se moze raditi iskljucivo po pocetnim slovima, dakle, cim upises "Fran" zaboravi na to da mozes da nadjes gore pomenutu ulicu. OK, padne mi napamet da su mozda nesto skratili, ali da li su skratili 1 ili 2 slova?!? Aaa vlastita imena na jedno, a ostale reci na dva slova? Ili mozda mo rednom broju slova u azbuci?!?
O nemogucnosti iscrtavanja putanje necu govoriti...

Ako bih birao da li cu da koristim MagicMap pairno izdanje koje posedujem ili ovo, papirno izdanje odnosi pobedu.
OK, bar nije skupo, pa mi nije zao...

evo i ja da kazem neshto kao korisnik i starijih verzija (i millenum i 2003)
extra su me smorile ulice (stari-novi nazivi) pa sam ga kupio odmah chim sam naishao...
e sad vektorski je uradjen i verovatno to iscrtavanje vishe jede resurse... ali ja vishe volim vektore, teko da :p
+:
  • ima ucrtanih smerova ulica (nisam siguran da li najkratji put autom poshtuje to... ne mogu sada da proverim)
  • postoji opcija najkratji i optimalni put koji je ustvari najkratji ali ide vetjim ulicama
  • ne moraju se koristiti nasha slova kod pretrage ulica
  • kod pretrage adrese, moze se ukucati deo naziva ulica i broj, a kao rezultat tje se dobiti sve varijante

-:
  • nema najkratjeg puta prevozom !!!! (2 minusa)
  • mislim da je reshenje po kome mora biti otvoren nekakav sidebar u toku pretrage malo loshe za manje rezolucije (na 1280x1024 je ok)
  • aktivacija... nisam siguran za shta je vezana... ali mi se chini da moram da aktiviram PP kad god ubodem flash :( Nije neki prob (2 klika) ako se ima stalna veza, ali ovo je i dalje Srbija....)
  • ne postoji opcija da se direktno zumira na neki grad (recimo hotju odmah da vidim NS, moram da prikazem celu Srbiju pa da zumiram NS)

to je otprilike za i protiv... mada sam tek posle ovog thread-a video da stvarno na CDu pishe osnovno izdanje... tako da tjemo da vidimo shta tje biti puno izdanje

sH@DoW je napisao(la):
koliko je "tezak" Plan Plus 2006?
instalacija je oko 60MB (i otprilike isto toliko kad se instalira). Ostalo na CD-u je neki IE (verovatno za starije windowse)

Neko ko... je napisao(la):
Koje gradove ima?
Mislim da se nisu shirili od 2003 (mada me mrzelo da listam celu srbiju i probam da zumiram svaki grad da vidim detaljno :smash:)

Genghis Khan je napisao(la):
...2003 je 10 puta bolji...
dobitna kombinacija je koristiti oba :wall: :wall:

The pocetnik je napisao(la):
...neka predgradja Beograda kao sto je Kaludjerica...
nisam siguran za Kaludjericu (ne mogu sada da proverim) ali ima na karti Borcha (nije bila u 2003)

ako nekoga josh neshto interesuje pitajte... vecheras detaljniji odgovori ;)

Evo danas sam dobio mail da je izasla verzija planplus 2006 i kada se narucuje cena je 450din+ptt(deluje kao osnovna verzija) ali na http://www.contrast.co.yu/Asp/planplus.htm
pise sledece:

...Da, ali… kako da stignem tamo? Za PlanPlus ni to nije problem. Bez obzira da li do odredišta želite da stignete pešice automobilom ili gradskim saobraćajem, PlanPlus će za Vas svakako odmah pronaći najkraći put....

A Zoni koji je testirao osnovnu verziju kaze da nema opcije najkraceg puta preko GSP-a.Sta li je ovo posredi?

Nego jel ga ima uopšte negde u gradu? Gde god sam pitao ili su prodali ili me gledaju belo :S:

imam mm i moram priznati da vizuelno ne izgleda loshe. Zameram mu najvishe to shto NEMA BROJEVA shto je pored lokacije ulice najbitnija stvar. Ko ume da se nadje npr na nbgdu kad je broj 135 pored 62a a onda ide tri kilometra poshachenja pa 64 To je glupost.
Kupitju glupi plan+ samo ako ni zbog chega ondak samo radi brojeva.
GSP linije vishe manje znam gde i kako idu a i tu je uvek ford "tabanus" da pripomogne

Pa brojevi su potojali u 2003-jci.Nije valjda da ih ovde nema?

to3a pricha MagicMap-u ;) tamo nema brojeva...

a shto se tiche najkratjeg puta gradskim prevozom dobio sam informaciju da ga nema u verziji koja se sada prodaje jer nije dovrshen, ali tje biti dostupan kao dopuna (besplatno). Takodje opcija daljinar tje na isti nachin biti dodata (xex nisam ni primetio da je nema :))

Uh, nisam video da je pricao u MM-u(ni sam na znam kako sam to uspeo da preskocim).Nego ako je ovo istina za besplatno preuzimanje idem odmah sada kod njih, jer su mi na 200m i da uzmem direktno, a usput cu i da se raspitam.

...Da, ali… kako da stignem tamo? Za PlanPlus ni to nije problem. Bez obzira da li do odredišta želite da stignete pešice automobilom ili gradskim saobraćajem, PlanPlus će za Vas svakako odmah pronaći najkraći put....
hm... pa, to se odnosi na v2003, u 2006 toga (za sada) nema!

Treba li reci da sam kupio i da se nisam prevario.Iako nema ovoga sa GSP-om rekli su da ce uskoro preko update-a da se to sredi, a najbolje je to sto ima vise delova grada nego u 2003-jci sto mi je bilo i najvaznije.

gde se oni napaze u bgd ?
adresa
oni = redakcija planplusa gde moze da se pazari disk

Ali kada dodjes u Carli Caplina 25 moras da zvonis na poslednji treci interfon, jer nigde nema obelezlja firme.Ja sam ikao sam znao adresu dosao tamo i morao sam da se vratim da bi ih zvao telefonom da ih pitam na koji interfon da ih cimam...

BTW Primetio sam takodje da u novom planu nema opcije da se postavi neki svoj objekat(ovo je vec malo veci -) i da ne moze da se obelezi malo veca lokacija i da joj se ime(ovo toliko nisam ni koristio) pa se nadam da ce i ovo srediti u prvom update-u...

Ali kada dodjes u Carli Caplina 25 moras da zvonis na poslednji treci interfon, jer nigde nema obelezlja firme.Ja sam ikao sam znao adresu dosao tamo i morao sam da se vratim da bi ih zvao telefonom da ih pitam na koji interfon da ih cimam...
hehe... pa, super si... ja lepo pozvonio na prvi interfon, izasla neka strankinja i rekla mi gde treba da idem...

The_pocetnik je napisao(la):
neki svoj objekat

po mom info-u to tje biti rezervisano za neku napredniju verziju PlanPlusa (za vetje firme i sl.)

Jel ima u nekom od tih mape Borče i Koteža?

evo citiratju sebe:
miha je napisao(la):
ali ima na karti Borcha
a ima i Koteza

naravno ovo je PlanPlusu 2006, imash i BeoInfo u kome isto imash taj deo grada ;)

Poslednja izmena:
Koja je poslednja verzija BeoINFA?
Ja imam 3.01 iz 2003-će.

Danas pokušah da odštampam nešto iz PlanPlusa 2006 i dobih golu mapu BEZ ispisanog naziva ijedne ulice !? Da li se to samo meni dešava ili je generalna pojava? Mislim, ako je to stvarno tako, odma' se vraćam na prethodnu verziju..

Ja imam sasvim drugi problem.Naime pre neki dan sam menjao hard i uradio ghostovanje kada me je docekala poruka da ponovo moram da aktiviram program, ja rekao ajde da to odradim jer sam ipak promenio hard i uspesno je odradio aktivaciju i sada videh na testu planplusa na bench marketu da su program i podaci updateovani 18.10.2005. a meni stoji 28.9.2005. a skoro svaki dan mi je govorio da updateova nema, a danas sam ponovo pokusao update bas zato sto sam video da ima update-a i update mi kaze da uradim aktivaciju(glupost pa da nisam odradio aktivaciju ne bi mogao program da koristim, ni da pozovem update aplikacije) i sada kada probam aktivaciju sa validnim podacima(ona dva serijska) on kazu da je neka greska po sredi i ponovo mogu da koristim program, ali update kao da nemam a hocu update.I zasto meni ranije nije hteo da odradi update pre promene harda?

Sada cete reci da zovem tehnicku podrsku, i u pravu ste, ali zelim da znam li je jos neko imao ovakve probleme sa programom?

Poslednja izmena:
Zna li neko moze li se namestiti da se ne otvara Navigator svaki put kada se startuje program?

mdarco je napisao(la):
Danas pokušah da odštampam nešto iz PlanPlusa 2006 i dobih golu mapu BEZ ispisanog naziva ijedne ulice !? Da li se to samo meni dešava ili je generalna pojava? Mislim, ako je to stvarno tako, odma' se vraćam na prethodnu verziju..

Evo, vadim thread iz hibernacije :)
Ja imam isti problem, zvao sam "podrsku" i rekose bice sredjeno, samo kad...?
Takodje ne radi ni online update :trust:
Mislim da sam imao manje problema sa "onim" verzijama doticnog programa, tako je to kad se pravim legalista :D

kizo upravu si.Lepo treab da koristimo pirata onu staru verziju, a ne ovog legalca koji pravi probleme.Ako nisu pro nema zarade.tj.moze platicu software ali hocu uslugu.

veske je napisao(la):
kizo upravu si.Lepo treab da koristimo pirata onu staru verziju, a ne ovog legalca koji pravi probleme.Ako nisu pro nema zarade.tj.moze platicu software ali hocu uslugu.
Kad bi svi tako razmisljali kao ti, Contrast verovatno ne bi ni postojao i PlanPlus ne bi nikad ni zaziveo, pa bi ti verovatno onda bio mnogo srecniji u zivotu jer ne bi morao da razmisljas da li da koristis starog pirata ili novog legalca :D
Kakvu to uslugu ti ocekujes za 450din. ??!
Jeste, istina je da su malo pozurili i pustili u prodaju proizvod koji nije ispeglan, ali nisu ni prvi ni poslednji kojima se desilo da naprave propust i previde neke greske (pogledaj M$ :d), a korektno bi bilo da cim to isprave svima koji su do sada uzeli PP2006 besplatno ustupe ispravljenu verziju, ali to je vec politika firme ;)

Ali, 450din.!!!
Pro???

Ajde ti si Pro, pa zamisli da nekom uradis sajt vredan 50€ i on ti to posle ne plati... Kako bi se onda osecao i sta bi mislio? A uporedi ovih 450din. sa tvojih 50€ ;) Jel bi ti mogao da za te pare napravis bolje? :-devil-:
Jel ima da se kupi negde bolje? Jel ima neka (i)legalna alternativa koja je bolja?
Ako ti tako mislis, zasto onda mislis da ce neko drugi ko nije u programerskim vodama misliti drugacije i tebi plaiti nesto na cemu si mukotrpno radio mesecima? U tom slucaju nemoj ni da ulazis u te vode ;)

Meni je dobar i PlanPlus 2003 Pirate Edition

SpawnSCG je napisao(la):
Meni je dobar i PlanPlus 2003 Pirate Edition

Da ta tvoja nije pirate, vec placena 900din, mozda bi ova 2006 imala veci razvojni fond, pa ne bi imala ove greske.

Karte su sasvim OK, cena je sasvim pristupacna, a blagodet zivota u savremenom svetu je to sto imamo mogucnost izbora....za 150din kupis mapu grada na papiru i sve lepo nadjes :)

Tek kada na svojim ledjima osetite kako je to kada neko za dz koristi ono od cega ti zivis, mozda ukapirate o cemu se ovde radi.

Koristim 2003, a za 2006 cekam sledecu verziju, rekli su u prvoj polovini godine...

Kod mene se javlja sledeca poruka kada pokusam da uradim update

Prilozi

• planplusu.jpg
    planplusu.jpg
    23 KB · Pregleda: 159
Imam legalan PlanPlus (i 2003 i 2006) i ovaj drugi je nevidjeni krsh. Koristio sam ga par sati. Toliko o njemu. Iskreno nisam mogao da verujem kada sam video o chemu se radi.

Genghis Khan je napisao(la):
Imam legalan PlanPlus (i 2003 i 2006) i ovaj drugi je nevidjeni krsh. Koristio sam ga par sati. Toliko o njemu. Iskreno nisam mogao da verujem kada sam video o chemu se radi.
od reci do reci se slazem sa ovim navedenim!

totalno sam razocaran, tako da sada definitivno koristim MagicMap...

Vrh Dno