Šta je novo?

planplus 2006 VS beoinfo ver. 3 (0.3, il tako nekako:)

ZoNi je napisao(la):
vidi poslednji post na prethodnoj strani - wiz011 je dao solidan review ovog programa :)

totalno of topik
ovo je jos jedan sjajan primer kako one fore, koje me malo nerviraju, u vezi pravilnog ucenja zaista stoje, odnosno, u vecini tih da kazem udzbenika za ucenje istice se znacaj postavljanja raznih pitanja na temu gradiva koje treba da se predja, ali pre pocetka ucenja. Procitao sam post, ali mi u tom trenutku to nije bilo znacajno pa sam odmah zaboravio sta je covek napisao, a onda kada sam poceo da pisem post i ovo mi je palo na pamet... i tako, lep ce dan i danas da bude:)

I još jedna napomena u vezi Beoinfa, koristi YUSCII fontove :(
Tako da se recimo Nušićeva piše Nu{i}eva.

jddipqd je napisao(la):
I još jedna napomena u vezi Beoinfa, koristi YUSCII fontove :(
Tako da se recimo Nušićeva piše Nu{i}eva.
Hm, u pravu si... Nisam to ni primetio. :S:

Zapravo, koristi on i win CE i YUSCII ali za pretraživanje traži da se ukuca u YUSCII formatu (vide se normalno slova ako se ukuca non-yuscii ali pretraživanje ne daje rezultat). Znači, ako se otkuca š na ekranu se vidi š, ako se otkuca { na ekranu se opet vidi š, ali pretraživanje daje rezultat samo u drugom slučaju.

U praksi obično nije velika prepreka pošto je dovoljno otkucati samo deo naziva ulice (pa se deo sa "našim slovima" obično može preskočiti) i onda se iz liste izabere (mada, konkretno, Nušićeva jeste nezgodna za traženje na taj način).

Poslednja izmena:
Mislim da je prikazivanje CE slova samo posledica činjenice da je BeoINFO.ttf, koji se instalira uz program, u stvari Arial 2.00 (WGL4) koji je iskasapljen da bude po YUSCII (ne)standardu.

Inače, slažem se da nije velika prepreka, ali je prosto neverovatno da program iz 2002. koristi YUSCII i to pomoću prepravljenog Unicode fonta :wall: :crash:

Pa kolko ja znam, opcija za najkraci put basem u plan plusu, ce biti ubacena kao update, ako vec nije...

Taj update nikom jos nije proradio, koliko ja znam. Od kako sam uzeo Planplus uvek kaze da je program azuriran, iako je proslo set-sedam meseci, a nazivi nekih bitnih ulica su se izmenili.

Takodje da potvrdim ovo sto kaze apolon.Ako ne znaju kako da srede update sistem neka update-ove stave na sajt da bi ljudi mogli da ih skinu.

Sto se tice yuscii-a, to mu i nije mana ako kosta 140din.Ne znam ja sam uvek voleo da kada pretrazujem ulice koje imaju nasa slova uvek pisao u search sva slova dok ne dodjem do naseg(u slucaju Nušićeve upisao bih Nu.U PP2006 moze da se upise i nusiceva bez nasih slova i naci ce je bez problema) i tako bih mi search izbacio par ulica i ja bih nasao onu koju sam trazio.Jedino ako beoinfo ne moze da vrsi pretragu po delovima naziva...

Poslednja izmena:
The pocetnik je napisao(la):
Jedino ako beoinfo ne moze da vrsi pretragu po delovima naziva...
Može, može, bez problema.

Nazad
Vrh Dno