Kupio sam BeoInfo (da, 140 din kod Geokarte). Ima puno opcija: put gradskim prevozom (možete izabrati koji prevoz hoćete i da li hoćete najkraći put, najmanje pešačenja ili najmanji broj presedanja), najkraći put kolima (imam utisak da vodi računa o jednosmernim ulicama, mada nisu izričito označene), zgrade su detaljno ucrtane, nalazi ulicu ako je bilo koji deo naziva otkucan, na planu tačno crveno označi zgradu i broj i daje opciju za zumiranje...
Kad tražite opciju za gradski prevoz ucrta svaku stanicu, napiše dužinu putanje, broj stanica i još pokaže kuda treba peške da idete (ne baš egzaktno, samo nacrta isprekidanu pravu liniju od autobuske stanice do cilja). Inače staanice nisu vidljivo označene u drugim opcijama, ali ako potrefite mišem pokaže koji autobusi staju.
Neke stvari nisu srećno rešene... Nema alternativnih linija, recimo iz Sarajevske za Zeleni venac ide, ne znam ni ja, 4-5 autobuskih linija. On kad tražite putanju navede samo 52 (koji je najređi) i neko ko ne zna čekaće njega a prolaziće mu 53, 56 itd, koji voze na isto mesto. Od moje kuće do Novog groblja preporučuje trolu 40, mada bih se mogao kladiti da je tramvaj br. 12 kraća opcija.
Kad se poveća razmera teško je snaći se jer nazivi ulica mahom nisu ispisani, kad se vide nazivi previše je krupno d abi imalo smisla štampati (štampa veoma lepo, možete dodati i svoj naslov).
Ima i daljinar, ne meri samo pravu liniju nego od tačke do tačke možete da "crtate" željenu putanju.
Ima i bagova... Npr. ako izaberete "ulicu" Toranj na Avali on da bi to našao na karti traži da odaberete broj a brojeva za toranj nema (to za bus), ako unesete toranju u opciju za traženje program javlje neki error dll itd.
Ne traži nikakvu aktivaciju ali predviđeno je da radi sa CD-a. nero image drive rešio problem.
Verovatno sam štošta preskočio, ali po opisima ovde (i po slikama na PP sajtu) rekao bih da je ovo mnogo bolje. Da ne govorim da je 140 din smešna para.