Šta je novo?

planplus 2006 VS beoinfo ver. 3 (0.3, il tako nekako:)

\Milos\

Čuven
Učlanjen(a)
08.01.2004
Poena
604
merkam planplus 2006 koji je 450 dinara i taman da ga kupim kad naletim u beoizlogu na beoinfo koji sam mislio da je nenabavljiv odavno (kazem nisam siguran u verziju) i kosta 700 i nesto, pa sad jel radio neko sa oba, znam da je u pocetku beoinfo kidao planplus ali kakva je situacija sa ovim novim verzijama ne znam

Ja nikada nisam koristio Beoinfo, ali ti mogu reci kakav je Planplus. Mene je odusevio, imao sam pre toga 2005, pa sam uzeo 2006, i to je kao nebo i zemlja. Planplus 2006 je neuporedivo bolji, optimizovaniji i cini mi se detaljniji od 2005-ice. Zauzima manje od pola cd-a, dok je 2005 okupirao 2 cd-a. Takodje, Planplus se odnosi na više većih gradova u Srbiji, dok pretpostavljam po nazivu, Beoinfo daje samo mapu Beograda.

Poslednja izmena:
Ja imam zamerku na plan plus 2006, nema najkraći put gradskim, a to je bila glavna fora u staroj verziji. Sve ostalo je extra čak imaju i smer ulica što je odlično kad ideš kolima.

Meni se ne svidja PP 2006 . Koji ce mi cela Srbija? Ulice su ocajno uradjene, kao da su osiromasili stari dobri iz 2003...

Just my 2 cents...

Beoinfo, poslednja verzija 3.01, i dalje je neprevazidjen. Posle njega MagicMap. PP koristim ultra retko.

Mene je Plan Plus 2006 veoma razocarao. Imao sam i prethodnu verziju i mogu da kazem da je stari bio bolji. U novom je jedino dobro sto ima smerove ulica, ali i tu postoje neke greske. Zamerke su sto nema vise najkraci put autobusom, sto su ulice dosta tanje i losije prikazane, sto su objekti prikazani svi kao tackice, pre su bile kao slicice pa odmah lepo vidim sta je parking, sta je skola, sta je bolnica, i td. a sada moram na svaki da stanem da vidim sta je sta i stampanje je pre radilo normalno a sada jedva da radi, em odstampa nesto sto nije bilo bas na ekranu em zoom kako on hoce a uz to sve to izgleda musavo i jedva citljivo - skroz lose. Lepo je zamisljeno ali...

Moj zakljucak je da jednostavno program uopste nije zavrsen i sramota je sto su izbacili novu verziju koja ima jednu bitnu opciju manje nego u prethodnoj - mislim na "najkraci put autobusom".

[edit] Da, setio sam se jos jedne stvari pre su postojale i stanice svakog autobusa a sada ih vise nema, vec samo putanja. Dakle skroz osiromasena stara verzija. [/edit]

Poslednja izmena:
Ja imam pp2003 i 2006. Istina je da nema vise opcije najkraci put gradskim prevozom. Ali zato u 2006-ici ima mnogo vise gradova, meni je to doslo veoma korisno, kome ne treba njegov problem ;) , nek uzme beoinfo. Nisam primetio neku znacajniju razliku u ulicama u 2003 i 2006?
MagicMap nisam probao, kakav je u poredjenju sa ova dva?

MagicMap je krsh nevidjeni!!! Kao skenirana karta grada....ne kao, vec tacno to :)

Recimo, ulica Franca Preserna se moze pronaci iskljucivo ako kucas "F.Pre...".....zamisli, na rkaj pameti mi nije palo da to ime tako skratim, zapravo, da ga uopste skratim....PP ulicu pronalazi koji god deo reci da upises...

A gde je u PP2006 moja omiljena stvar, razdaljina vazdusnim putem? A i registracija ultra smara jer meni svaki put kad podignem program trazi da ga registrujem iako mi svaki put zahvali na registraciji. Jesu jos samo dva klika ali smara. Za ostatak price oni koji su dugo koristili stari PP malo treba vremena da se priviknes :(

Ali i dalje niko ne komentariše Beoinfo? Ima li ga neko? 700din nije baš da se baci. A pošto sam iz Bg-a, dobro mi dođe opcija za autobuse. Drugi gradovi nepotrebni. Dakle, kakav je Beoinfo?

E, da, jos jedna stvar koju ne bi ilo lose da ubace je da biras smer kojim se keces tj. kada kliknem na sred auto puta, da mogu da kazem da li se krecem prema Nishu ili Shidu....

Meni je ova rasprava totalno neinformativna, neki kažu PP 2006 je detaljniji, neki kažu manje detaljan... Kome da verujem? Ne trebaju mi drugi gradovi osim Bgd, ima li negde da se kupi PP 2005? Treba mi najkraća razdaljina gradskim prevozom.

Ako ti treba najkraca razdaljina gradskim autobusom toga u pp2006 vise nema ;) .
Mislim imas sve gradske linije i njihove trase i mozes videti svaku pojedinacnu stanicu sa spiskom autobusa koji staju na svakoj stanici ali nema najkrace razdaljine autobusom, tj. da ti on kaze koje buseve da menjas od tacke A do tacke B. Za Beoinfo ne znam da li uopste ima takvu ili slicnu opciju.
Sto se tice registracije ja nemam nikakvih problema sa tim, tj. ne 'iskace' mi nista sa zahtevom za registraciju. Vise nego dovoljno detaljan je PP, ali mozda je najbolje da ti to vidis negde uzivo i probas i jedan i drugi :) pa onda sam prosudi. Ja samo znam da je meni vise nego dovoljan PP, ima dovoljno detalja. Ono sto meni smeta kod PP je sto ga ne mozes sa istim aktivacionim kodom ni na koji nacin instalirati na vise od jednog racunara jer ti odma ukidaju aktivacioni kod. :) Znaci jedan program po racunaru, striktno. Prvi racunar na kojem ga budes instalirao je i poslednji ;) .

BeoINFO 3.01 je provereno bolji - imao sam PlanPlus (ne znam tacno koju verziju) ali sam presao na BeoINFO bas zbog opcije "najkraceg puta autobusom/kolima/peske" sto PlanPlus nema, koliko mi je poznato, ili je ta opcija lose uredjena pa je nisam ni koristio...
Jedino sto me nervira kod BeoINFO-a je zumiranje i sporost ali nadam se da ce to ispraviti u sledecim verzijama.

Ja koristim PP2003 i nemam nameru da ga menjam...

BeoINFO 3.01 kod Geokarte kosta 140 dindzi, i narucis ga online....pa i da nije nesto bolji od PP, svakako se isplati...
Evo citat iz opisa:
"... program pruža izbor kretanja po smernosti ulica i daje najkraće rastojanje između dve tačke. Tako postoji ruter za izbor prevoza gde je uključen autobuski i električni saobraćaj i Beovoz sa izborom koji nudi najmanji broj stanica između dve tačke ili najmanje pešačenja kad se koristi više prevoznih sredstava...."
Sasvim dovoljno, pored ostalih opcija za nalazenje ulica i objekata...

Ja mislim da je najbolja kombinacija PlanuPlus 2003 i 2006 zajedno.

PP 2003 za trazenje nekih objekata i najkraceg puta autobusom a 2006 za najkraci put automobilom i trazenje ulica.

Nadam se da ce neko od kreatora PlanaPlus mozda procitati ovu temu pa ce u sledecoj verziji nekako sastaviti ove dve verzije u jedan sjajan program.

Jeste čudno. Jel' neko stvarno kupio od njih po 140 din ili je to samo info sa njihovog sajta?

wiz011 je napisao(la):
Jeste čudno. Jel' neko stvarno kupio od njih po 140 din ili je to samo info sa njihovog sajta?

Da, ja sam kupio od njih po toj ceni.
Pored tih 140 dindzi placa se i postarina 120 dindzi ako ti ga posalju.

Ja sam moj Beoinfo nabavio u OSA-i (www.osa.co.yu)... dobio sam 2 CD-a besplatno.. Verovatno ih je smaralo da rade fakturu, pošto sam tražio da ga kupim za firmu ,)
Cena je čini mi se bila oko 700 din.

Program je manje-više ok.
Mane su malo čudan user-interface i činjenica da nova verzija nije izašla od 2003. (verzija 3.01), tako da nazivi ulica nisu baš uvek najsvežiji.

Poslednja izmena:
Kupio sam BeoInfo (da, 140 din kod Geokarte). Ima puno opcija: put gradskim prevozom (možete izabrati koji prevoz hoćete i da li hoćete najkraći put, najmanje pešačenja ili najmanji broj presedanja), najkraći put kolima (imam utisak da vodi računa o jednosmernim ulicama, mada nisu izričito označene), zgrade su detaljno ucrtane, nalazi ulicu ako je bilo koji deo naziva otkucan, na planu tačno crveno označi zgradu i broj i daje opciju za zumiranje...

Kad tražite opciju za gradski prevoz ucrta svaku stanicu, napiše dužinu putanje, broj stanica i još pokaže kuda treba peške da idete (ne baš egzaktno, samo nacrta isprekidanu pravu liniju od autobuske stanice do cilja). Inače staanice nisu vidljivo označene u drugim opcijama, ali ako potrefite mišem pokaže koji autobusi staju.

Neke stvari nisu srećno rešene... Nema alternativnih linija, recimo iz Sarajevske za Zeleni venac ide, ne znam ni ja, 4-5 autobuskih linija. On kad tražite putanju navede samo 52 (koji je najređi) i neko ko ne zna čekaće njega a prolaziće mu 53, 56 itd, koji voze na isto mesto. Od moje kuće do Novog groblja preporučuje trolu 40, mada bih se mogao kladiti da je tramvaj br. 12 kraća opcija.

Kad se poveća razmera teško je snaći se jer nazivi ulica mahom nisu ispisani, kad se vide nazivi previše je krupno d abi imalo smisla štampati (štampa veoma lepo, možete dodati i svoj naslov).

Ima i daljinar, ne meri samo pravu liniju nego od tačke do tačke možete da "crtate" željenu putanju.

Ima i bagova... Npr. ako izaberete "ulicu" Toranj na Avali on da bi to našao na karti traži da odaberete broj a brojeva za toranj nema (to za bus), ako unesete toranju u opciju za traženje program javlje neki error dll itd.

Ne traži nikakvu aktivaciju ali predviđeno je da radi sa CD-a. nero image drive rešio problem.

Verovatno sam štošta preskočio, ali po opisima ovde (i po slikama na PP sajtu) rekao bih da je ovo mnogo bolje. Da ne govorim da je 140 din smešna para.

iha BeoInfo 140 dindzi, uzimam ga nego cisto da pitam ima opciju za stampanje jel tako?

\Milos\ je napisao(la):
iha BeoInfo 140 dindzi, uzimam ga nego cisto da pitam ima opciju za stampanje jel tako?
vidi poslednji post na prethodnoj strani - wiz011 je dao solidan review ovog programa :)

izmedju ostalog, napisao je i ovo:

Kad se poveća razmera teško je snaći se jer nazivi ulica mahom nisu ispisani, kad se vide nazivi previše je krupno d abi imalo smisla štampati (štampa veoma lepo, možete dodati i svoj naslov).

Da, greška je što je modul za štampanje u osnovi kopiranje ekrana, trebalo je razviti poseban modul za štampanje koji bi štampao mnogo detaljnije. Drugim rečima, neka sitna slova sa nazivom ulica se ne bi videla na ekranu, ali bi u odštampanom planu ta sitna slova bila savršeno oštra i vidljiva. Ovako, prednosti mnogo veće rezolucije štampača u odnosu na ekran uopšte nisu iskorišćene.

Jurke je napisao(la):
Inace, prezadovoljan sam programom, ima bukvalno sve sto meni treba
Ja imam najveće zamerke na štampanje. Jedini način da se dobije neki normalan odštampani plan je da se radi capture ekrana pa da se posle 15-20 slika spoji u nekom grafičkom programu u jednu i da se to onda odštampa. Prosto je neverovatno da su autori ovako traljavo odradili opciju za štampanje, koja je praktično neupotrebljiva.

Meni licno stampanje nije bitno (mozda bi i bilo kad ovaj moj Lexmark ne bi brljao) ali mi je veoma vazno da lako mogu naci najjednostavnije nacine za kretanje po gradu. A ako mi bas treba neka "mapa", odstampam upravo to sto si ti rekao, capture ekrana ...i sve se lepo vidi (ako nije umrljano tonerom....)

Vrh Dno