Šta je novo?

Planiram da kupim ASUS MW221U, pa me nesto muci

KIBLA`s

Čuven
Učlanjen(a)
11.12.2003
Poena
680
Moja oprema  
CPU & Cooler
i9 13900KF & NZXT kraken 360
Matična ploča
Asus Tuf Gaming Z690-Plus
RAM
2 x 32 GB Kingstone Fury DDR5
GPU
Asus Astral 5080 OS Gaming
Storage
2x1TB Kingston SFYRS/1000 + 2x1TB Patriot SSD
Zvuk
Creative Sound Blaster X3
PSU
Seasonic prime GX-1300
Kućište
Fractal Focus 2
Monitor
ROG SWIFT PG278QR 165Hz, G-SYNC
Miš & tastatura
DeathAdder v3 & Logitech Ultrax Premium
Laptop
Lenovo X1
Mobilni telefon
BlackBerry Classic (Q20) + iPhone 13 mini
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
ovim monitorom sam prezadovoljan, radio sam na njemu, pa sam odlucio da ga kupim,
muci me to sto sam ovde na benchu citao
te nemoj ovaj panel, te ovaj panel ima gresku, te ovaj nece dugo da traje,
pa sam zbunjen kao dva ludaka u buretu :D ,
jel moze na brzinu neko objasnjenje?

inace monitor je kao sto je neko rekao "monitor je keva" , mama mu je keva :D .

-mw221u stvarno jeste keva ;)
Ne bih se obazirao na te komentare.Jednostavno upalis monitor,svidi ti se slika...cao dovidjenja :smoke:.
Vidio si review za vw222s...i on je keva :D,tako da mw221u moze biti samo bolji :banana:.

Imaces garanciju 3 godine a i svaka kupovina ti je malo stvar srece.
Ako ti se monitor svidja i nemas u glavi neku alternativu kupuj !
Ja sam skoro uzeo Asus pw201 i zadovoljan sam.

des kibla!

ja mislim da je greshka kupovati bilo šta što ide ispod 1920!!!
Ako sada ne razumeš, razumećeš za 6 meseci!

Svi mi obični ljudi kupujemo stvari kad imamo izdvojen novac za to nešto. Ovaj monitor je jako lepa stvar i voleo bi da ga imam. Za 6 meseci ćeš sabirati utiske sa letovanja i spremati se za nove radne ili studentske pobede, dakle pare će biti jedna od brojnih lepih uspomena. Ako sad imaš pare - kupuj, 'sutra' je novi dan i nova kupovina. Razmisli i o ViewSonic VX2240w DVI koji je isti kao taj ASUS (takođe Philips radionica) ali koristi perfect panele te ne sme imati mrtve pixele. Cena im je ista - oko 22.500,00 din.

Svi mi obični ljudi kupujemo stvari kad imamo izdvojen novac za to nešto. Ovaj monitor je jako lepa stvar i voleo bi da ga imam. Za 6 meseci ćeš sabirati utiske sa letovanja i spremati se za nove radne ili studentske pobede, dakle pare će biti jedna od brojnih lepih uspomena. Ako sad imaš pare - kupuj, 'sutra' je novi dan i nova kupovina. Razmisli i o ViewSonic VX2240w DVI koji je isti kao taj ASUS (takođe Philips radionica) ali koristi perfect panele te ne sme imati mrtve pixele. Cena im je ista - oko 22.500,00 din.

amin za ovo :D , bravo!!

vise ne razmisljam, monitor je narucen,
i ako sve bude islo kako treba, kuc kuc kuc,
stize sutra, pa cu pisem jedan review.

problem resen,
kupo sam monitor :)
i sta reci.......
pa ne mogu nista jel sam slomio vilicu koja je se otegla do poda :D .
monitor je u najboljem redu, nem izdahnulih tackica, bolje, osvetljenje, kontrast,
sve je u full-u ili ti sto kazu pun full :D .

...ili full fulova :d.
-proslo je tacno 20min,od kako si ga postavio...imas jos 10min,da napises review :D

P.S.
-cestitke na kupovini i da te sluzi 100godina :banana:

...ili full fulova :d.
-proslo je tacno 20min,od kako si ga postavio...imas jos 10min,da napises review :D

P.S.
-cestitke na kupovini i da te sluzi 100godina :banana:

hvala na zeljama "i da mu vojnicki dani, uz pesmu pucaj sine ne boj se visine , brzo prodju " :) .

sad sam na poslu
cu uradim cim dodjem doma radim review.

@kibla
Ajde baš podeli sa nama malo detaljnija iskustva, najviše me brine oko MW221U kontrast od 700:1.

nema potrebe to da te brine,
kontrast je stvarno odlucan, kao i boje,
imas u poslednjem broju SK-a kada su "testirali" DVI
bio je LG monitor ciji je kontrast 5000:1 i jos valjda ViewSonic ciji je kontrat 700:1,
zakljucak je bio "ako lg stvarno ima kontrast 5000:1 onda ViewSonic ima 10000:1" .

Poslednja izmena:
Monitor je vrh, imam ga nekih 2 meseca, kada sam ga ukljucio, u prvom momentu me je iznenadio ugao vidljivosti, setao sam po sobi, peo se po krevetu... a slika je ostajala ista!! Strasan monitor i mislim da je vec neko vreme najbolja kupovina:zgran:

Našao sam na net-u da se neko žali da kada je MW221U prikačen preko DVI - ne može da prikaže tekstualni mod (BIOS na primer)??? Preko DSUB nema taj problem. Dezinformacija ili ?
Isto tako, na par mesta se žale na jadan prikaz teksta i "senke" pored slova. Zanima me ovaj monitor pa bih voleo više informacija iz prve ruke.

Našao sam na net-u da se neko žali da kada je MW221U prikačen preko DVI - ne može da prikaže tekstualni mod (BIOS na primer)??? Preko DSUB nema taj problem. Dezinformacija ili ?
Isto tako, na par mesta se žale na jadan prikaz teksta i "senke" pored slova. Zanima me ovaj monitor pa bih voleo više informacija iz prve ruke.

ja takivh problema nemam
monitor je povezan na DVI, BIOS se normalno vidi kao i ceo post tj. tekstualni mod,
nikakvih senki nema pored slova, (napomena: OS je Vista).
jedina mana koji sam ja primetio jeste blago prosijavanje po ivicama,
ali koje se tek vide kada je slika skroz crna, nije nista drasticno izrazeneo, ali se vidi,
vidjao sam i gore prosijavanje na skupljim monitorima.
nije mi frka i da ti uprilicim jednu prezentaciju uzivo, ako te put navede u Sabac,
samo je javi da se dogovrimo i cao, kao i svima koji su zainteresovani.

Poslednja izmena:
Hvala.
Moraću lično da uporedim ASUS VW222S i MW221U, pošto mi cena igra bitnu ulogu, pa da sam odlučim da li DVI vredi razlike u ceni. Voleo bih i da vidim ASUS VW222U, ali nisam ga našao nigde kod naših prodavaca. Interesantan mi je i Acer X223W.

Ni ja u Biosu nemam problem sa prikazom (takodje je vezan na DVI i os je Vista)
Imao sam problem sa prikazom slova, ali u native rezoluciji sa ukljucenim clear type-om sve izgleda super

Hvala.
Moraću lično da uporedim ASUS VW222S i MW221U, pošto mi cena igra bitnu ulogu, pa da sam odlučim da li DVI vredi razlike u ceni. Voleo bih i da vidim ASUS VW222U, ali nisam ga našao nigde kod naših prodavaca. Interesantan mi je i Acer X223W.

Imao sam priliku da radim na oba monitora, oba su odlicna, odlucio sam se za 221U, ako mozes da priustis DVI topla preporuka, ako ne neces pogresiti ni sa 222S.

Dobavio sam PHILIPS 220VW8FB, malo sam bio rezervisan prema njemu zbog navedenih karakteristika, ali na delu je više nego dobar. Izgleda da je trenutno najbolja kupovina - prost oblik, dobar kvalitet izrade, slike i boju ne treba ni pominjati na ovom brendu, nema DVI, 5ms ali mu je cena extra - 16.000,00 din.

takodje glas za vw222s...mada je x223w lepsi,barem meni ;)

Pratio sam ovih dana temu "Koji 22" monitor da kupim" i čačkajući po netu, uz mnogo muke, danas reših da uzmem upravo ovaj ASUS MW221U. Iako ga još nigde nisam video uživo, uz sve ove komentare sam još odlučniji, pa ću sutra dati nešto malo manje od 22 000.
Inače, na ASUS-ovom site-u piše da ima podršku za HDCP, što je odlična stvar ako je istina.
Pošto ga uzimam bratu, ako uspem da ga malo dohvatim u svoje šake, napisaću neki komentar, mada nemam nikakvog iskustva sa LCD monitorima.

Takođe sam slučajno saznao da Pakom od 01. marta (verovatnije od ponedeljka) ima promotivnu akciju na kojoj će modeli VIEWSONIC VA2216w i VG2230WM (DVI) koštati 16 000 i 23 000.

U vezi prethodnih komentara o kontrastu i senkama:
- Kontrasti od 2000:1 i veći su dinamički kontrasti, tako da ovih 700:1 nije uporedivo;
- Za DVI monitore je veoma važna kalibracija, ali kažu ljudi da ju je najbolje uraditi kada je otvorena neka internet strana na kojoj ima i teksta i slika i...Kalibracija na jednoličnoj pozadini neće dati dobru sliku

Poslednja izmena:
Pratio sam ovih dana temu "Koji 22" monitor da kupim" i čačkajući po netu, uz mnogo muke, danas reših da uzmem upravo ovaj ASUS MW221U. Iako ga još nigde nisam video uživo, uz sve ove komentare sam još odlučniji, pa ću sutra dati nešto malo manje od 22 000.
Inače, na ASUS-ovom site-u piše da ima podršku za HDCP, što je odlična stvar ako je istina.
Pošto ga uzimam bratu, ako uspem da ga malo dohvatim u svoje šake, napisaću neki komentar, mada nemam nikakvog iskustva sa LCD monitorima.

Takođe sam slučajno saznao da Pakom od 01. marta (verovatnije od ponedeljka) ima promotivnu akciju na kojoj će modeli VIEWSONIC VA2216w i VG2230WM (DVI) koštati 16 000 i 23 000.

U vezi prethodnih komentara o kontrastu i senkama:
- Kontrasti od 2000:1 i veći su dinamički kontrasti, tako da ovih 700:1 nije uporedivo;
- Za DVI monitore je veoma važna kalibracija, ali kažu ljudi da ju je najbolje uraditi kada je otvorena neka internet strana na kojoj ima i teksta i slika i...Kalibracija na jednoličnoj pozadini neće dati dobru sliku

VA2216w vec dugo vreme imas za 15900 u Nisu, interesuje me samo kakva he kupovina u odnosu na ASUS 222s koji takodje imam za nekih 200e ?

VA2216w vec dugo vreme imas za 15900 u Nisu, interesuje me samo kakva he kupovina u odnosu na ASUS 222s koji takodje imam za nekih 200e ?

Odavno je poznato da im je 'duša' ista. ViewSonic od kako su se pojavili Philips perfect panel ekrani isključivo njih koristi, tako da u gotovo celoj ovoj temi govorimo o jednom te istom monitoru iz porodice LGPhilips LCD monitors u nekoliko verzija. Nema greške koji god da se uzme.

Odavno je poznato da im je 'duša' ista. ViewSonic od kako su se pojavili Philips perfect panel ekrani isključivo njih koristi, tako da u gotovo celoj ovoj temi govorimo o jednom te istom monitoru iz porodice LGPhilips LCD monitors u nekoliko verzija. Nema greške koji god da se uzme.

Da ali ovaj VS ima panel od 5ms, a ASUS 2ms (G2G), ipak ima neke razlike.

Da ali ovaj VS ima panel od 5ms, a ASUS 2ms (G2G), ipak ima neke razlike.
"Poboljšanje" sa "5ms" na "2ms" se uglavnom postiže budženjem elektronike (tj. (pre)agresivnim podešavanjem overdrive-a).

Na asusovom site-u ima dosta komentara u kojima se ljudi žale na duhove, genaralno ne mogu da ga podese dobro, imaju problema sa OverDrive-om pa ga isključuju i dobijaju odziv od 5ms. Stalno pominju da je izašao neki firmware 066 i da ga treba staviti, ali da to može samo u nekom asus servisu ili tako nešto. Ima li neko bilo kakvo znanje o tome i koji firmware dolazi u ovim našim primercima?

:wall:

Poslednja izmena:
Na asusovom site-u ima dosta komentara u kojima se ljudi žale na duhove, genaralno ne mogu da ga podese dobro, imaju problema sa OverDrive-om pa ga isključuju i dobijaju odziv od 5ms. Stalno pominju da je izašao neki firmware 066 i da ga treba staviti, ali da to može samo u nekom asus servisu ili tako nešto. Ima li neko bilo kakvo znanje o tome i koji firmware dolazi u ovim našim primercima?

:wall:

to govoris za MW221U ili?
ja nisam primetio duhove, a picajzla jesam.
nego kako se iskljucuje OverDrive, pa da vidim sta se onda desava?

Nazad
Vrh Dno