Šta je novo?

Planescape Torment

Gorr

Znamenit
Učlanjen(a)
24.08.2000
Poena
1,025
Moja oprema  
CPU & Cooler
CPU: INTEL Core I9-10900KF 10-Core 3.7GHz (5.30GHz) CPU Cooler: Noctua NH-D15 Black
Matična ploča
MSI MPG Z490 GAMING EDGE WIFI
RAM
KINGSTON DIMM DDR4 64GB (2x32GB Kit) 3600MHz HyperX FURY RGB
GPU
Gigabyte Aorus RTX 2080 SUPER 8G
Storage
SAMSUNG SSD 970 EVO PLUS 1TB NVMe M2, Seagate 6TB IronWolf Pro NAS
Kućište
Be quiet! BGW34
Monitor
Dell U2713HM
Ostale periferije
APC SmartUPS 1000
Pristup internetu
  1. Optički internet
Prvo da pitam - vredi li ovo danas igrati? Znam da je igra jedna od najboljih u klasi, ali da li je grafika podnosljiva bar?

Mislim, Fallout 2 mogu da igram i dan danas, pa bolje da predjem na drugo pitanje :):

Zna li neko gde ovo nabaviti? Razmena, kupovina?

Nadjoh sta vec, ali ima toliko linkova, da mi ne pada na pamet da ... A sjebah se sa bajka, ne mogu da izlazim, pa mi treba nesto hitno za sledecih par dana :mad:

Onda preporuka. Grafika je malkice bolja od Fallouta, lici na Baldurs keca, ali koliko se ja secam, trebace to vose od par dana da je predjes.... :)

Prvo da pitam - vredi li ovo danas igrati? Znam da je igra jedna od najboljih u klasi, ali da li je grafika podnosljiva bar?

Mislim, Fallout 2 mogu da igram i dan danas, pa bolje da predjem na drugo pitanje :):

Zna li neko gde ovo nabaviti? Razmena, kupovina?

Nadjoh sta vec, ali ima toliko linkova, da mi ne pada na pamet da ... A sjebah se sa bajka, ne mogu da izlazim, pa mi treba nesto hitno za sledecih par dana :mad:

Prvo da pitam - vredi li ovo danas igrati??:d Brate mili ovo je biblija RPG-a.
Nemam sta dalje da ti pricam.

Poslednja izmena:
nego sta nego vredi!!

"sledecih par dana" :d :d

grafika je bolja od bg1 (mnogo bolja) i mozesh je komotno igrati shto se toga tiche

Sad da je mnogo bolja, nije. Isti IE je u pitanju kao u BG1 i IWD, zaključan na 640x480, ali svejedno igra je odlična i ne treba je propustiti. Ako ti treba, javi na PM.

edit: Evo ga review OVDE.

Poslednja izmena:
igra je bila zakon, mada kad razmislim i dalje je, niko nije ponovio niti napravio nesto slicno

ajd stho vudu ima losh ukus za rpg nego shto ima i losh vid pa to ti je :)

torment
pst.jpg

geekcorner.jpg

bg1
bg_mon1.gif

Imao sam Planescape Torment ali ga nikada nisam odigrao :( Jos uvek imam cetiri diska od kojih ni jedan ne radi, a voleo bih je odigrati. Ako je neko voljan da posalje postom narezane diskove i sta trazi zauzvrat nek mi posalje PM. Hvala unapred i izvinite zbog OT-a

Hmmm... Hvala svima, definitivno cu odigrati Planescape jednom!

Ali sada nabavih JA2: Wildfire, pa imam cime da se zanimam ovih dana :)

@Voodoo: Thanks, pusticu ti PM kada budem u voznom stanju :D

Au majku mu, ovo je nekad izgledalo isto :) a vidi sad, kad se poređa jedno ispod drugog :)
Mogao bih ponovo da instaliram, al nemam vremena :(

ma kapiram, i meni je u glavi bg1 bio mnogo prijatniji za oko ali kad sam ga ove godine opet instalirao nisam hteo da kvarim secanje :) pa sam izbrisao

Meni BG i kec i dvojka stoje instalirani i uvek ce mi biti lepi :)

Zaboravljate da su Torment i Icewind dale radjeni u baldurs1 enginu sa malo sminke :D
Samo lepsi omot, NOVO I POBOLjSANO :D :D
Kako god izgledali odlicne su igre, ziveo Black Isle :D :D (kojeg vise nema :( )

Sto lepo ne prerade SAMO grafiku, i reizdaju igru, osecam da bi se prodavala kao bony sa krilcima :)

Naravno da vredi igrati. I bice veoma duboko iskustvo.

Sta se tice Grafe: Ubaci Widescreen patch, i par tweak&Fixes i bices spreman. I cak danas igra izgleda prilicno lepa.

Ja sam je odigrao pre nekih godinu sa raznim patchevima, baš je lepo radila i izgledala. I još jedna igra u tom univerzumu bi bila odlična :)

Ne znam bas da li bi bilo pametno da se radi direktan nastavak, Torment je bio izvanredno zaokruzena celina kojoj se ne moze dodati mnogo. Posle svih ovih godina meni Torment i dalje ostaje na vrhu liste najbolji prica u kompjuterskim igrama.
Sa druge strane ne bih imao nista protiv da Avelon napravi novu igru u Planescape univerzumu.

Tt2b5

Ne znam bas da li bi bilo pametno da se radi direktan nastavak, Torment je bio izvanredno zaokruzena celina kojoj se ne moze dodati mnogo. Posle svih ovih godina meni Torment i dalje ostaje na vrhu liste najbolji prica u kompjuterskim igrama.
Sa druge strane ne bih imao nista protiv da Avelon napravi novu igru u Planescape univerzumu.

Tt2b5

Ovo sto je rekao je ok, samo ne treba da nastavljaju kako kazes pricu, jer je tu sve ispricano, vec je PT univerzum jako veliki, tako da mogu da urade nesto drugo iz njega.

Dizemo iz naftalina....

Planescape Torment Enahanced Edition je zvanicno najavljen

Navodno Beamdog nece dirati nista (poput dodavanja novih NPC-a ili QL-a, kao sto su to uradili u BG-u) sto bi uticalo na originalni gameplay i pricu igre... Takodje su konsultovali i Chrisa Avellnea tokom rada na remaster verziji.

Cena je 19.90e za pre-order na GOG-u (13.90e za one koji imaju primerak originala na svom nalogu + 0.70e za wallet i sledecu kupovinu). Takodje original se povlaci iz prodaje (po dobrom starom receptu) kada se pojavi EE, ali ce zato dolaziti u paketu sa istom.

Igra moze da prodje i sa community modovima/patchevima, ali se nadam da ce ovog puta uraditi posao kako treba i takodje ispeglati bagove (barem su tako rekli na ofic. Beamdog forumu)... Od mene verovatno pada pre-order.

Navodno Beamdog nece dirati nista (poput dodavanja novih NPC-a ili QL-a, kao sto su to uradili u BG-u) sto bi uticalo na originalni gameplay i pricu igre... Takodje su konsultovali i Chrisa Avellnea tokom rada na remaster verziji.

Chris je svojevremeno pričao da su zbog finansija/rokova isekli određen broj side quest-ova (~10% igre), ako bi nešto ubacivali ne bih imao ništa protiv da ubace ono što je tada preskočeno. :)

Nasao sam jutros nesto na beamdog forumu, bas slicno pitanje i odgovor jednog od predstavnika beamdoga je bilo u pitanj.

Mislim da ce Chris par linija texta da odradi i napisati achievments za za steam. Nije im planu da odrade bilo kakve izmene na igri, vec samo da je "osposobe" za moderne sisteme - citaj ono od community patcheva/modova sto postoji, i sto mozemo i samo da odradimo za 20ak minuta, da integrisu kroz "jedan klik" instalaciju...

Sto mozda i nije tako lose, samo ako odrade kako treba...

Edit

Track record im bas i nije sjajan...Zbog BG EE i BG2 EE (MDK HD) su popili (opravdano) dosta negativnih kritika. Kada neko onakve brljotive pravi sa SJW i LGBT propagandom i to pritom se drzne da "edituje" jedan od "holy grailova" RPG-ova po svom ukusu onda i zasluzuje da popije sav flak koji mu sleduje od fanova.
Ne znam kakva je situacija sa IWD:EE, nisam ispratio.

Meni je jutros krenula ruka ka "pre-order" ikonici ali sam se suzdrzao. Sacekacu jos malo, ima vremena do 4. Aprila

Poslednja izmena:
Chris Avellone ce i na mojoj svadbi da se pojavi kao stretch goal, ne uzimajte sve sto on kaze za ozbiljno.

Edit: Previse ocekujete od ovih remastera. Meni su svi okej. Da biste dobili ono sto vi hocete treba neko da sedne pa ponovo nacrta citavu igru a to kosta. Ne znam u koliko primeraka se ovi remasteri prodaju ali nisu neke velike cifre. Mnoge je prosla volja za ovih igrama a onima koji jos igraju je sasvim okej original, sve dok radi.

Taj SJW momenat je pokusaj da se uzmu pare, nisu oni niti onaj nesrecni Bioware zaluzni zasto je to mainstream u Americi nego neko drugi. Oni samo pokusavaju da unovce trend, jeste sramno ali nije to njihovo maslo.

Poslednja izmena:
Naravno da je covek kao dekoracija tu...

Nego sada sam izvalio - koja je fora oko ovih remastera, koje je Beamdog odradio, pa se svi vode da je Beamdog publisher i developer? WTF?!

Zar licence ne drze Wizards of the coast?

Ne znam u koliko primeraka se ovi remasteri prodaju ali nisu neke velike cifre. Mnoge je prosla volja za ovih igrama a onima koji jos igraju je sasvim okej original, sve dok radi.

T

Na steam-u:

BG:EE - ~600k
BG2:EE ~420k

Na to treba dodati GOG, kao i mobilne platforme.

Prodaja i više nego dobra, pogotovo kada se uzme u obzir da tu i nije bilo nekog posla, niti je bio potreban velik tim.

Nazad
Vrh Dno