Šta je novo?

Plan Plus 10

Ne znam šta im ovo znači da izbace dopunu,a ne napišu šta donosi.

EDIT:Sad sam probao da instaliram ovu "dopunu" za PP10 i kaže da je već instalirana.
Stvarno ne znam šta im ova dopuna znači...:wall:

Poslednja izmena:
I ja sam imao problema sa aktivacijom preko interneta, tako da sam na kraju morao da ih pozovem i izvršim aktivaciju telefonom, koja je prošla bez problema.
Ne znam u čemu je bio problem, ali sada je sve ok.
A, da, i ja sam kupio upgrade verziju.

Ne znam šta im ovo znači da izbace dopunu,a ne napišu šta donosi.

EDIT:Sad sam probao da instaliram ovu "dopunu" za PP10 i kaže da je već instalirana.
Stvarno ne znam šta im ova dopuna znači...:wall:

Ovo je full verzija sa vec ugradjenom dopunom, mada posto su koristili ms installer on bi trebalo da valjda samo nadogradi komponentu koja je u medjuvremenu dopunjena, sto vidim da kod tebe nije slucaj.

Moguce je da su izmene u programu male, pa ce sada svi novi kupci dobiti tu noviju verziju, a da ce kasnije i za stare koji su vec instalirali program izbaciti update, dok za one koji su kupili, a nisu instalirali je bolje da odmah instaliraju ovu noviju dopunjenu verziju.

Mada ja sam uvek za to da koriste exe update koji ce samo da izvrsi update fajlova, a ne msi koji ce osim toga da smesti sve to u windows/installer folder.A prednost msi-ja da ce moci da se uradi deinstalacija dopune ako ista pocne da pravi probleme koliko vidim u staroj verziji nije iskoriscena, pa nesto sumnjam da su to uradili i u novoj.

Inace moram pohvaliti autore i tehnicku podrsku, jer se ljudi trude oko PP.Meni su vec na par mailova odgovorili na sva moja pitanja i dali su mi odgovor zasto su baze ulica u all users/application data folderu, a ne u programskom diru.Razlog je taj da program stalno radi upis/citanje u bazu i da je vazno da baza bude u direktorijumu gde i obican korisnik ima r/w kontrolu.Mada ako ubace opciju da korinsik svesno bira gde ce smestiti bazu(upozore ga na ove cinejnice) i jos to kao izbace na net kao punu instalaciju(kao sto su sada izbacili) to bi bio pun pogodak.Ko zna mozda i ova dopunjena puna verzija vec ima takvu mogucnost.

Poslednja izmena:
i koje su prednosti..i jesu li sklonili onaj meni sa leve strane....bespotrebno pokriva deo ekrana!!

dali je neka od predhodnih verzija imala kvadratice koji si prestavljali zgade tj objekte na mapi.
cini mi se da sam to video negde samo nisam siguran gde.
kao i da bili obelezeni brojevi ulica odakle poceinje broj 1 u kom se prevcu krecu adresni brojevi.

dali je neka od predhodnih verzija imala kvadratice koji si prestavljali zgade tj objekte na mapi.
cini mi se da sam to video negde samo nisam siguran gde.
kao i da bili obelezeni brojevi ulica odakle poceinje broj 1 u kom se prevcu krecu adresni brojevi.

Mislim da je to bio program BeoInfo on je imao kvadratice razlicitih velicina koji su predstavljali zgrade.

uzeo sam ga pre par dana, i zaista postoji gomila poboljsanja u odnosu na prethodnu verziju. aktivacija je prosla bez problem, u sekundi.

e sad zanima me da li cu imati problema jer treba za par dana da reinstaliram sistem? hoce biti dovoljno da imam ovaj stari aktivacioni kod, ili cu morati telefonom da resavam?

Stari aktivacioni kod i serijski služe samo da prvi put aktiviraš upgrade verziju,posle toga ti ne treba.Pošto si aktivirao novi PP10,dobio si novi serijski i aktivacioni,pa njih onda koristiš.

Poslednja izmena:
U prethodnim verzijama PlanPlus-a postojala je opcija "Ukloni zastavice i putanju" koja se aktivirala pritiskom na desni taster misa. Da li to postoji i u najnovijoj verziji? Kada odredim pocetnu, krajnju tacku i dobijem najkraci put izmedju te dve tacke, cesto se desi da posle toga treba da definisem nove tacke kako bih izracunao novo rastojanje, ali to najcesce nije moguce jer program pobrljavi. (Zato sto jos pamti ranije definisane tacke.)

Postoji mogućnost da ih ukloniš,i ja nemam problem sa tim.
Samo staneš na adresu i levim klikom ti se otvori meni,i onda uradiš šta ti je potrebno.

Prilozi

• sshot-1.jpg
    sshot-1.jpg
    145.1 KB · Pregleda: 194
Nema na čemu.Drago mi je da sam bio od pomoći.:wave:

Mislim da je to bio program BeoInfo on je imao kvadratice razlicitih velicina koji su predstavljali zgrade.

Meni se vise svidjao taj BeoInfo pogotovo sto je imao iscrtane konture zgrada, plus nije sastavljen iz slicica kao sto je slucaj sa PP-om, nego je odradjen vektorski, cini mi se nesto kao AutoCad. Ispravite me ako gresim.

Dopuna za PP10

Dodata mogućnost gledanja mape preko celog ekrana. Ažurirano više stotina objekata. Poboljšana funkcionalnost štampe mape i najkraćeg puta.

DOWNLOAD

@magic21: Ako jos nisi instalirao dopunu pogledaj koliko ti zauzimaju oni direktorijumi(all users/contrast) pre i posle dopune, kao i koliko ti zauzima mesta u /windows/installer pre i posle dopune.

Ovo pitam, jer cim vidim msi fajl odmah znam da ce se najverovatnije nagomilati djubre u windows/installer diru.

Folder Contrast pre instaliranja 152 mb,a posle 144 mb

Ljudi, koliko se razlikuje verzija sa cd-a od net verzije PlanPlusa u pogledu detaljnosti mape? dakle nemislim na funkcije kao sto se daljinomer,koliko treba peske,busom.itd.....nego na detaljnost objekata na mapi...

Evo na primer....ja nemogu naci najvece novosadske fabrike na planplus net varijanti...jednostavno tamo je praznina, kuci imam planplus 2003 ni u njemu nisu ucrtane fabrike,toplane i ostali ogromni objekti

U MagicMapu sve to ima lepo ucrtano...
Evo recimo jednog po meni velikog propusta ako nepostoji u CD verziji...pazite Novosadska toplana i termoelektrana nepostoje u PlanPlusu 2003 i net verziji dok u MagicMapu ima:

Evo drugog primera, fabrika Novkabel u Novom Sadu, to je fabrika dugacka skoro kilometar, dakle duza je nego neke ulicice...u MagicMapu je ima u PlanPlusu 2003 i net verziji je nema

Takodje nemogu naci ni novosadsko brodogradiliste u PlanPlusu a u MagicMapu ga ima....

Dakle dali u PlanPlus 10 postoje ucrtane znacajne fabrike,preduzeca elektrane...svega toga nema u verziji 2003 ni u net verziji...al bitno da ima kafica i poslasticarnica ucrtanih...

Mislim,ako se opcija objekti svodi na kafice,poslasticarnice,cvecare itd....koji su po meni objekti treceg reda onda je to bas bezveze..

Poslednja izmena:
Kako ovaj program stoji sa reinstalacijom (Wina) dali moze ponovo da se registruje (bez problema) ili je cimanje? I da li radi sa Sedmicom?

Poslednja izmena:
Ja ga pre par dana reinstalirao na sedmici. Nikakvih problema nije bilo, osim sto aktivacija nije mogla da se odradi odmah, nego tek sutradan. Ne znam cemu ovo da pripisem, izbacivao mi je poruku da proverim svoju inet konkeciju (koja je naravno radila savrseno).
Sve u svemu sad radi najnormalnije.

Izašla nova dopuna.Verzija 3.0.3771.15964.

LINK

Da li je neko probao verziju za mob. telefon?
Moze delimicno da se koristi kao gps navigacija.

Ja imam problem: ne mogu da izračunam razdaljinu od Užica od bilo kog grada u ovoj verziji programa. Razdaljine između ostalih gradova program odmah izbaci. Da li se još neko susretao sa ovim problemom?

Ja imam problem: ne mogu da izračunam razdaljinu od Užica od bilo kog grada u ovoj verziji programa. Razdaljine između ostalih gradova program odmah izbaci. Da li se još neko susretao sa ovim problemom?
Мени ради без проблема, пробао управо од Ужица до више различитих градова.

Можда ти се само програм "заглупео" :)

Ne možeš da izračunaš od tačke A do tačke B?
Mislim na deo gde postavljaš plavu zastavicu kao početak i onu sa crno belim kockicama kao cilj.
Da li na takvo merenje misliš,ili ono kada meriš ručno kada razvlačiš liniju od tačke do tačke?
Kod mene sve radi korektno.

Ne možeš da izračunaš od tačke A do tačke B?
Mislim na deo gde postavljaš plavu zastavicu kao početak i onu sa crno belim kockicama kao cilj.

Da, upravo na to mislim. Kada postavim, npr., Beograd za početak i Užice za kraj nakon dugog traženja program izbaci sledeće obaveštenje.

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    14.9 KB · Pregleda: 92
A da li imas dovoljno prazne memorije u tom trenutku? :)

A da li imas dovoljno prazne memorije u tom trenutku? :)

Naravno, nije problem do memorije, već program nešto baguje kada je Užice u pitanju. Samo da dodam, mislio sam da se problem javlja kada je Užice bilo na početku bilo na kraju puta, međutim problem se javlja samo kada je Užice izabrano za odredišnu tačku. Znači, moguće je izračunati razdaljinu od Užica do Prištine, ali ne i obratno. Apsurdno je, ali je tako. Nema razloga da mi sada ovde lupamo glavu oko toga šta bi mogao biti uzrok ovome, pisao sam tehničkoj podršci. Videću šta će oni reći.

Jedino da zoveš teh.podršku da to prijaviš...
Ja sam sad probao da zadam putanju od Beograda do Užica i nema nikakvih problema.
Sve je izračunao bez problema.

Prilozi

• sshot-1.jpg
    sshot-1.jpg
    51.7 KB · Pregleda: 85
U burekdžinici, pored Fontane, ili uđeš u fontanu, pa pitaš tamo. Ja sam tako uradio:banana:

A jesi li razmišljao da se preseliš iz Užica, pošto , očigledno, PP10 ne radi oko Užica ? Onda bi rešio svoje sve probleme:lupko:

Vrh Dno