Šta je novo?

Plan Plus 10

faca

Čuven
Učlanjen(a)
08.08.2004
Poena
755
Moja oprema  
Laptop
Acer Aspire A5 515 Ryzen 5 5500
Mobilni telefon
Xiaomi Poco F4 8/256
Pametni uređaji
Xiaomi watch S1
Xiaomi Body Composition Scale 2
Pristup internetu
  1. Optički internet
uzeh i ja juce upgrade verziju ovog programa.

mogu da kazem da je ova verzija ok, poboljsana je dosta, skoro cela srbija je obradjena, sva veca mesta gradovi su uradjeni do nivoa ulica.
novina je i prikazivanje samo odedjehih objekata, nap. trazite neku banku i on prikaze sve ekspoziture te banka, tako da moze da se vidi koja je najbliza.
to je za sada nisam ga preterano isprobao.

e sad imam i ja neka pitanja za ostale koji su ga koristili;

kako sa sklonim meni sa leve strane da bi mapa bila preko celog ekrana, u 2006ci je to moglo cinimi se?

kako ka kad obelezim mesto mog stanovanja dodam u izabrane da ostane sacuvano, ustvari on me pita da ka sacuva ,e sad gde je najbolje da ga sacuvam? i kako tom objekti da dodam komentar, kao maja kuca ili nesto slicno. to je ranije moglo?

kako sa sklonim meni sa leve strane da bi mapa bila preko celog ekrana, u 2006ci je to moglo cinimi se?
Ne može nikako.Možda isprave to u nekim narednim dopunama,ali morate ih zvati i reći svoje sugestije,predloge i kad vide šta korisnici žele i šta nije dobro uradjeno,verujem da će to i ispraviti.Ako vidite neku grešku,bilo da je ulica sa pogrešnim nazivom ili da nije tu gde bi trebalo da bude,zovite ih i,recite im,pa da to u narednim dopunama srede.Ja sam već naišao na jednu grešku oko ulice i javio sam,pa očekujem da će to ispraviti u narednoj dopuni.

Da li bi neko od vas koji je instalirao PP10 mogao da mi kaze koliko mu zauzima sledeci dir:
<documents & settings>\All users\Application data\Contrast\

Inace dobio sam mail od Contrasta u kome su mi rekli da ako uzmem upgrade i aktiviram ga posle toga nikako ne mogu koristiti PP2006 ako zelim da se vratim na isti.Tako da je za preporuku ako uzimate upgrade pre aktivacije istog(valjda je i dalje rok za aktivaciju 14 ili 15 dana) vidite da li vam se program svidja.

Ja sam zasada zadovoljan sa programom i ne bih ga menjao...
Evo ti SShot koliko zauzima ceo folder Contrast i koliko svaki posebno

Prilozi

• sshot-2.jpg
    sshot-2.jpg
    12.8 KB · Pregleda: 192
  • sshot-3.jpg
    sshot-3.jpg
    13.1 KB · Pregleda: 166
  • sshot-4.jpg
    sshot-4.jpg
    13 KB · Pregleda: 144
Ja sam zasada zadovoljan sa programom i ne bih ga menjao...
Evo ti SShot koliko zauzima ceo folder Contrast i koliko svaki posebno

Hvala, mada mislim da bi ti i PP10 radio bez tog PP2006 foldera(ako eksperimentises mozes da uradis move PP2006 foldera pa da vidis da li i onda radi PP10, pa ako ne radi samo vratis folder na svoje mesto), jer pretpostavljam da si instalirao PP10 preko 2006ce tj. da ti je PP2006 bio instaliran na sistemu pre instalacije PP10.

Poslednja izmena:
Zna li neko kako funkcionise navigacija u Plan Plusu.. Kada trazis recimo najkraci put, da li program vodi racuna da su ulice kroz koje te navodi u pravom smeru, da li su jednosmerne, itd? Pitao sam ih preko mail-a jednom ali se ne secam sta su mi odgovorili.

Hvala, mada mislim da bi ti i PP10 radio bez tog PP2006 foldera(ako eksperimentises mozes da uradis move PP2006 foldera pa da vidis da li i onda radi PP10, pa ako ne radi samo vratis folder na svoje mesto), jer pretpostavljam da si instalirao PP10 preko 2006ce tj. da ti je PP2006 bio instaliran na sistemu pre instalacije PP10.
Bila je 2006-ca instalirana,ali sam je prvo deinstalirao,pa tek onda instalirao PP10

Poslednja izmena:
Zna li neko kako funkcionise navigacija u Plan Plusu.. Kada trazis recimo najkraci put, da li program vodi racuna da su ulice kroz koje te navodi u pravom smeru, da li su jednosmerne, itd? Pitao sam ih preko mail-a jednom ali se ne secam sta su mi odgovorili.
Ja do sad nisam naišao na problem da me vodi u pogrešnom smeru kad mu zadam putanju.

Ja sam instalirao PP10, a nisam rethodno deinstalirao 2006cu, imao sam oba programa istovremeno i oba su radila. kasnije sam deinstalirao 2006cu.

jel to znaci da sad ne mogu da instaliram i 2006cu.

posto koristim vistu, imam dva foldera programs file i program data i u oba su contrast folderi.
pored toga imam i u appdata/roaming isto folder contrast.
dali bi neko mogao da mi objasni cemu sluzi koji folder, sto je tako razbacao program?

U Contrastu kažu da posle upgrad-a,ne može se ponovo koristiti 2006-ca,bar ne na računaru na kome je već bila instalirana.A na drugom bi trebalo da može,ali samo da onaj aktivacioni kod ne pravi problem.

i ja sam porucio upgrde verziju prekjuce. zna li neko za koliko dana ce stici? da li je bolje desinstalirati prvo 2006, pa instalirati verziju 10 - sa aspekta kasnije reaktivacije?

Ja sam danas kupio full verziju iako imam PP2006, tako da PP2006 mogu da dam bratu da ga koristi.
Iako sam uzeo ovu verziju necu je instalirati do prvog update-a koji ce valjda da stavi baze u direktorijum gde je program instaliran, sto meni deluje logicno, ali autorima PlanPlusa bas i ne.

@mrmilos: Ako si sacuvao poslednji aktivacioni kod iz PP2006 mozda je bolje odraditi deinstalaciju PP2006, brisanja baza iz d&s/all users/application data/contrast foldera pa tek onda instalirati novi PP.Tako bi ja uradio da sam uzeo upgrade verziju.

gde se taj folder all users/appl data nalazi u visti??

Poslednja izmena:
Gde ima da se kupi u blizini Fontane ? :D mrzi me da tražim...

Jel moze neko ukratko da navede mane PP10 (moze i po stavkama), moze i u poredjenu sa PP2006, ili nevezano od njega?

Na sajtu ne pise da je podrzan Winxp64 ni Vista 64. Da li je neko instalirao na Winxp64?

Hvala unapred

Poslednja izmena:
joj a ja izgubio aktivacioni kod od 2006, moram kupiti ovo novu verziju, sad koristim piratsku iz 2003 god.
bezveze im je fazon da svaki cas moras da aktiviras program i onda stalno menja prokleti kod.

Zato ga ja zapisujem na kutiju svaki put :) Ne može da se izgubi :)

joj a ja izgubio aktivacioni kod od 2006, moram kupiti ovo novu verziju, sad koristim piratsku iz 2003 god.
bezveze im je fazon da svaki cas moras da aktiviras program i onda stalno menja prokleti kod.
Pozovi Contrast,pa im kaži serijski broj programa,pa će ti verovatno dati novi aktivacioni kod.
Probaj,ništa ne gubiš,ionako ti je legalna 2006-ca.

i to sto kazes, al cini mi se da je najbolje kupiti novu punu verziju, jes da je malo skupa al nije ni to puno kad se pogleda koliko kostaju druge stvari.

Zašto je bolje?
To je jedna te ista verzija,samo što korisnici predhodne imaju popust.
Jedino ako ti voliš da daješ više para nego što treba...:)

Poslednja izmena:
dobija se isti disk, ja sam dobio sa novim seriskim brojem a aktivacioni sam dobio na netu.
samo registrovani korisnici 2006ce mogu dobiti uograde.

nije mi jasno, ja eto imam 6-cu al nemam activacioni kod samo serijski na kutiji sto pise,
kako to funkcionise ako uzimas nadogradnju na 10-ku?

Ako nemaš aktivacioni kod od 2006-ce,onda pozovi Contrast da ti daju drugi na osnovu serijskog koda,pa onda kad se kompletiraš,ubaciš 10-ku,ukucaš prvo serijski kod,pa aktivacioni 2006-ce, a zatim serijski kod 10-ke i,onda dobiješ aktivacioni za 10-ku.I to lepo sačuvaj na parčetu papira i ubaci ga u kutiju od programa,tako sam ja uradio i, nema šanse da se izgubi.

Ja sam imao dosta problema sa aktivacijom, naime uzeo sam upgrade verziju, a onda mi je trazio serijski i aktivacioni kod sa stare verzije, i nije mi prihvatio, onda sam ih zvao telefonom i posle vise pokusaja nekako uspeo.
Mislim da je previse frustracije prilikom ukucavanja povelikog niza brojeva, a bogami i slova. Zamke vrebaju sa svih strana, a istakao bih probleme sa O i 0, koji se lako pomesaju, pa jo G i 6, narocito kod nas koji smo zaboravili da pisemo olovkom, pa ni svoj rukopis vise ne mozemo sa sigurnoscu da rastumacimo...
Ne razumem zasto prodaju program po popularnim cenama a onda ga zastite bolje od MS Office-a.

Ja nisam imao problema sa aktivacijom,ali se slažem da su ga zakomplikovali sa tim.

ni ja nisam imao problema, ali sam imao instaliranu 2006cu nisam je brisao pa sam instalirao 10ku, mimao sam oba programa, mozda mi zato nije trazio stari seriski broj.

mozda su mi dali normalanu "verziju", platio sam preko neta a kod njih otisao po diski licno.

Da li se zna sta donosi dopuna, jer vidim da se exe od ove full verzije razlikuje od one sa originalnog diska?

Nazad
Vrh Dno