Šta je novo?

Plafonski ventilator-kako, šta, saveti i iskustva

prashinar

Slavan
Učlanjen(a)
10.10.2010
Poena
240
Ima li neko iskustva sa plafonskim ventilatorima?

Uzeli bi dva komada, jedan bi stavili u trpezariji, a drugi u sobu s tim što bi služili i kao rasveta.

Problem je što plafon čine grede, lamperija i gips ploče, pa ne znam da li će biti problem zavrtati kućište ventilatora u gredu.

Drugi problem je koji uzeti: Keno, Ardes...?

Ja sam uzeo za vikendicu pre dve godine onaj iz lidla i ok se pokazao. Kaci se na kukicu kao i luster i ok to drzi za prve dve brzine, a rekao sam zeni da 3.brzinu nikada ne koristi :)
Ali izgled nije bas i za lepsu sobu, vise je ta varijanta za vikendicu sta sam uzeo.

I uzeo ove godine jos jedan iz lidla za drugu sobu na vikendici, i otvorim kutiju posle mesec i po od kupovine da montiram i fale krilca u kutiji, umesto njih je neko stavio pakovanje sundjera za pranje sudova. I od*. me za reklamaciju, kao trebao si gledati ranije...

Ja sam uzeo za vikendicu pre dve godine onaj iz lidla i ok se pokazao. Kaci se na kukicu kao i luster i ok to drzi za prve dve brzine, a rekao sam zeni da 3.brzinu nikada ne koristi :)
Ali izgled nije bas i za lepsu sobu, vise je ta varijanta za vikendicu sta sam uzeo.

I uzeo ove godine jos jedan iz lidla za drugu sobu na vikendici, i otvorim kutiju posle mesec i po od kupovine da montiram i fale krilca u kutiji, umesto njih je neko stavio pakovanje sundjera za pranje sudova. I od*. me za reklamaciju, kao trebao si gledati ranije...
OMG , pa kome su trebali samo krilca. to neka zajb.... hajde da je prazno, i opet kome trebaju krilca,ali da ubaci sundjere...eeee
Ako je pakovanje bilo celo... reklamiraj kazi nisam zadovoljan oni to i ne gledaju sta ima unutra neka ti vrate novac...

Znači, iskustva sa plafonskim ventovima = skoro pa nikakvo? :D

@prashinar
Imam ja u spavaćoj sobi 3 godine,
evo iz prve ruke da ti kažem, ja sam neko ko teško podnosi vrućinu jer sam debela mrcina, tako da sam kompetentan :)

Bez dileme, odlična stvar!
Preko leta mi radi danju non-stop jer u istoj sobi i radim , a kad su tropske noći kao sad, spavamo sa njim na najnižoj brzini.

Sasvim je dovoljno da se pred jutro smrznemo tj. ja se pokrijem ili (zbog supruge) ga isključim.

Bolja je stvar od klime za spavaću, po mom mišljenju, takođe manje se čuje i ne huči.

Ipak, moram da kažem da je ove 4. godine počeo da proizvodi ponavljajući zvuk koji me iritira kad ga registrujem, a održavanja u smislu podmazivanja nema, tako da gledaj da uzmeš nešto bolje.

Moj model je Westinghouse Bendan, kupljen na Amazon.de

Dodatni bonus, kad god ga pogledam setim se Slotera Nika u Tropskoj Vrelini :D

Na žalost, šta je tu je. Mora da se izabere neki, a u prvi plan pada Ardes marka.

Ne znam gde i šta gledate. Ja sad bacih pogled po internetu, ima svega i svačega da se nadje. Za sad, Eglo mi je favorit, ali ima i jeftinijih, sa istim dizajnom.
Pozdrav

A šta mislite o plafonskim ventilatorima u dječijoj sobi koja ima kosi krov? Stan je u potkrovlju, i kosina plafona se spušta po dužoj strani sobe. Kontam da je efikasnost manja, da li ima uopšte smisla razmatrati?

Ne znam kako bi okačio neki sa krilima ako je ugao veliki.
Probaj da pogledaš u Lesnini sam video modele na fazon tanjira, možda bi to moglo na kosi plafon da se montira ali nemam iskustva.
Mislim da ti efikasnost nije problem ako je neka soba normalne veličine, odbijaće se vazduh i od kosine, bitno da se kreće

Ja uzeh pre neki dan Keno KE61v cini mi se oznaka za oko 6000 din na Bg buvljaku doduse za letnjikovac i radi lepo. Krov mi je kos ali bez obzira na to radi lepo, ima 5 brzina, nema zvukova jedino kad se pojaca na 3 i vise cuje se strujanje vazduha - ali to mozda moze biti i zbog kosog krova, i to sam pojacao cisto da bi video ponasanje istog, preko 2 realno nema potrebe pojacavati.

OMG , pa kome su trebali samo krilca. to neka zajb.... hajde da je prazno, i opet kome trebaju krilca,ali da ubaci sundjere...eeee
Ako je pakovanje bilo celo... reklamiraj kazi nisam zadovoljan oni to i ne gledaju sta ima unutra neka ti vrate novac...
Na kraju smo zakljucili sporazum da priznaju reklamaciju u vansudskom resavanju potrosackog spora i vratili mi novac (pre neki dan).

Poslednja izmena:
Uzeo sam plafonski ventilator pa me zanima da li smem da ga povezezem bez uzemljenja posto ga nemam na plafonu.
Ovo je sema povezivanja.

Prilozi

• SmartSelect_20240811_090337_Chrome.jpg
    SmartSelect_20240811_090337_Chrome.jpg
    110.7 KB · Pregleda: 16
  • SmartSelect_20240811_084950_Word.jpg
    SmartSelect_20240811_084950_Word.jpg
    86.9 KB · Pregleda: 16
Ja sam moj povezao bez uzemljenja, radi normalno. Da kabl ta plafonsko svetlo ima žicu za uzemljenje, povezao bih ga. Ovako, imam samo nulu i fazu i samo njih sam i povezao.
Kontakte za uzemljenje u ventilatoru sam izolivao izolir trakom. Ventilator je dovoljno visoko da niko ne može da dođe u kontakt s njim, tako da ne brinem.

Nazad
Vrh Dno