Šta je novo?

Placanje pouzecem robe iz inostranstva

zoranius

Poštovan
Učlanjen(a)
19.08.2015
Poena
70
Da li postoji mogucnost isporuke robe iz inostranstva sa placanjem pouzecem, slično ovome kako rade kurirske sluzbe u Srbiji? Nešto sam našao u Španiji relativno povoljno ali čovek traži uplatu pa da pošalje. Kad sam spomenuo plaćanje pouzećem pristaje da mu platim pola a pola kada preuzmem robu tako da mi je vrlo sumnjivo a cifra je oko 3000e.

Ne znam šta kupuješ(nije ni bitno), ali ne bih ti ni pod razno preporučio nikakvo plaćanje unapred, bez obzira koji je iznos u pitanju.

I meni je sve sumnjivo. A najsumnjivije mi je što sa nekih 3500e spusti ladno na 2700e i sto pristaje da mu platim pola a ostatak kad mi roba stigne kada sam spomenuo placanje pouzecem. Uređaj nov je oko 10000e a 3 godine star (po priči njegovoj) prodaje za 2700 tako da i to je malo sumnjivo. Da je negde bliže (Italija, Austrija, Madjarska i slično) a da sednem u kola i odem da vidim a ovako mi se bas ne baca lepa parica.

Posaljes pola i vise nikad se ne cujes s njim.

Ako hoces da ostanes bez para, posalji mu slobodno.

Znam da te vuce jer mislis da ces da prodjes povoljno ali nemoj.

Da li postoji mogucnost isporuke robe iz inostranstva sa placanjem pouzecem, slično ovome kako rade kurirske sluzbe u Srbiji? Nešto sam našao u Španiji relativno povoljno ali čovek traži uplatu pa da pošalje. Kad sam spomenuo plaćanje pouzećem pristaje da mu platim pola a pola kada preuzmem robu tako da mi je vrlo sumnjivo a cifra je oko 3000e.
Posebno ako insistira na placanju, i podseca te na to, znaj da je prevara i da mu se zuri da te ne "izgubi"

Da bilo kome ko preko oglasa van Srbije prodaje nešto nijednog trenutka ne postoji vartijanta da unapred platim ipak značajnu cifru. A par njih sam našao na www.audio-markt.de i www.willhaben.at koji prodaju stvari koje su mi interesantne po nekim cenama koje su mi čudne. Na kraju sam jednom predložio da se oglasi na e-bay pa tako da trgujemo. Onda krenu izgovori da nema nalog, te komplikovano je i slično. Koliko sam uspeo da vidim UPS ima neke opcije za plaćanje po isporuci u Hrvatskoj.

I šta dobiješ, i dalje prvo platiš pa otvaraš, može poslati šta god u paketu.

Nazad
Vrh Dno