Šta je novo?

Placanje domacih racuna iz Amerike ili najpovoljnije prebacivanje novca?

kidswithaids

Slavan
Učlanjen(a)
10.10.2008
Poena
310
Zelim da placam domace racune za stan (infostan, struja, telefoni...) iz Amerike. Zanima me najjeftiniji nacin za to (tj. da odbiju sto manju proviziju).Da li direktno placanje ili transfer novca na nase kartice pa onda placanje sa njima? Da li neko ima iskustva ili savet?

Ovo je najodgovarajuci podforum gde sam mogao da pitam, ako ima gde da se prebaci slobodno to uradite.

Samo telefon mozes platiti karticama online.
Infostan i struju moras preko racuna.

Ako imas vise od 6 racuna plus Infostan i EDB i telefoni, onda otvori racun u Raiffeisenu i napravi najbolje trajne naloge.
Ispod toga Telenor Banka, racun na Klik za Infostan i EDB, telefone karticom a ostalo trajni nalog ili rucno placanje.

Ово за струју је већ дуже вријеме брука и срамота да се не може платити онлајн,картицом.

Sve mozes placati logovanjem na online racun svoje banke. Ja sam kod Komercijalne i nema nikakve provizije. Sve racune tako placam,ne bitno odakle...samo da imas internet.

Wire je skup ali jedini nacin da ne izgubis dobar % na konverziji.

A zar ne bi to moglo preko PayPal-a? Vežeš našu i njihovu karticu pa preko balance prebacuješ sa jedne na drugu (ne znam da li je izvodljivo u praksi). Ili dva naloga pa šalješ kao gift bez provizije. Tada bi išla samo provizija pri transferu sa PP na našu karticu.

Sve mozes placati logovanjem na online racun svoje banke. Ja sam kod Komercijalne i nema nikakve provizije. Sve racune tako placam,ne bitno odakle...samo da imas internet.

ako može da otvori račun u banci onda je još bolje da da trajni nalog za plaćanje u banci recimo
http://www.kombank.com/trajni-nalog
ili ovakva varijanta
http://www.telenorbanka.rs/sr/stano...6JlOKSiBIAwPDLhL8e92k1mm7OT10aVJp8aAty-8P8HAQ
(Q&A https://online.telenorbanka.rs/Info/Faq)

a za konverziju je iskreno uvek najbolje da nekom ovde pošalješ valutu da to obavi u menjačnici i da uplati dinare. ne znam o kojim svotama je reč ali ... I da online ebanking konverzija valute je najpovoljnije što možeš dobiti u banci.

Nema dobrog kursa za dolar u bankama, online or retail, kod nas.

Moze PayPalom, ali za manje sume, za vece je isplativiji wire.

ako mu je bolje nek konverziju $ > € vrsi u Americi :-devil-: ali čisto sumnjam

Da li je moguće slati novac samom sebi iz inostranstva? Npr. da čovek pošalje sa svog računa iz inostranstva na svoj devizni račun u nekoj banci u Srbiji?

Fizicki nije, jer mora otici u banku da potpise onaj papir :D
Salim se, moze, ovlasceno lice samo mora imati, koje bi potpisalo u banci za priliv.

Inace, gledam sad onu temu o Western Unionu iz Nemacke, gde ispada 5EUR za online slanje, bilo koja suma... u cemu je caka? Da li WU ima onda provizije ovde kada se uzima novac, provizije za placanje karticom ili sta??

To je bila neka akcija (5€ iz DE)

Sent from my ME173X using Tapatalk

Iz Amerike je 0$.

Shvatio sam, Exchange rate 1$ = 104 RSD :)

Poslednja izmena:
Pa lepo onda. Inače, nema (više) papira koji se potpisuje za priliv novca, bar ne za manje iznose.

Pa lepo onda. Inače, nema (više) papira koji se potpisuje za priliv novca, bar ne za manje iznose.

Нема за физичка лица (физичко лице према физичком лицу), али када добијеш од правног лица на девизни рачун е онда дајеш оно фамозну изјаву, само што ти не траже и крвну групу, ту се изгледа нешто мењало. Мала напомена: Све зависи од банке до банке како ради посао, нису све исте!

Sad sam bas bio na jednom mestu gde rade WU, i pre mene tipu poslali 190CAD$, dobio je 125.14EUR. Oko 5% provizije znaci, ~6EUR.
Pa kome je bitno za sitnije iznose, nije lose, def. je isplativije nego PayPal prenosi ili wire :)

Nazad
Vrh Dno