Šta je novo?

pixma ip4600 zaribala

brnikola

Slavan
Učlanjen(a)
24.01.2009
Poena
304
Pozdrav!
Moja pixma je printala fotke i textove ,do skora,vrlo dobro.Tu i tamo se desavalo da zastopa crna,ali poslije ciscenja glave vodom,proradi.Medjutim,nisam stampao nista,sigurno jedno 2 mjeseca i juce da odstampam neku fotku,prc,nema crne.Ima svih boja,ima sive,nema samo crne.Textovi takodje,bijelo sve.Isperem glavu vodom,jednom,dvaput,nista.Isperem je ajaxom za staklo,dizne vidim rade sve,nijedna nije zacepljena,ali sad ne printa ni zutu,siva je isprana magenta,tj.,sve poslo u q.Radio sam i cleaning i deep cleaning,nista.Inace punim kertridze bojom od pixme 4500 i oni nisu zapekli.Eto,to je problem i ako neko ima rjesenje,molio bih ga da mi pomogne.
Hvala!

Imam i ja takve probleme, to ti je purge unit zapekao, kapni malo ajaksa na sundjere sa desne strane gde se "kocija" odmara u ekstremnim slucajevima treba da ih skines i isperes a konac za pecanje malo gurnes u odvode (ali nemoj ovo da radis).

I ono sto ja radim skinem ketridze i kanem destilovanu vodu na srkaljke, sita... pa radim cleaning ili bolje samo stampam nozzle check sve dok se ne pojavi nesto.

Ja za čišćenje koristim 96% alkohol.
Proveri i kontakte da nisu prljavi ili korodirali. Obrišeš ih običnom školskom gumicom.

Poslednja izmena:
Imam i ja takve probleme, to ti je purge unit zapekao, kapni malo ajaksa na sundjere sa desne strane gde se "kocija" odmara u ekstremnim slucajevima treba da ih skines i isperes a konac za pecanje malo gurnes u odvode (ali nemoj ovo da radis).

I ono sto ja radim skinem ketridze i kanem destilovanu vodu na srkaljke, sita... pa radim cleaning ili bolje samo stampam nozzle check sve dok se ne pojavi nesto.

Pozdrav!
Sta je purge unit?Ti sundjeri,jesu li to 2 sundjercica,jedan deblji,drugi odmah pored malo uzi?

Evo sam ufotkao,mislim desno taj,purge unit.Cini se umazan,neke providne plastikice su bas umrljane.Mozete li sta zakljucit vidjevsi sliku?

Prilozi

• DSC_0093.jpg
    DSC_0093.jpg
    501 KB · Pregleda: 75
Ne purge unit ti je nesto kao vakum pumpa koja sluzi da povuce mastilo iz ketridza, te dve kockice sa desne strane slike su ti delovi te pumpe, ispod njih je rupica koja je povezana sa pumpom, kapni na njih malo vode, ajaksa ili sta vec i ostavi da odstoji, a te sundjere mozes i da izvadis samo je dosta pipavo.

uradis sledece,

otvoris poklopac i sacekas dok se kocija sa glavom ne centrira na polovini, tada iscupas kabel iz napajanja i pomeris tu kociju rukom da levog kraja (tako ja radim sa mojom pixmom) i tad ti je pristup sundjerima znatno laksi.

Kako se skidaju sundjercici?Probah sa deterdzentom za sudje,ali nista. Na prvom nozzle checku,poslije intervencije, se pojavila i ona pgbk,onako stidljivo,al sve su boje jadne,zalosne ,iskrzane,a one crne bk nema.Tako da,spreman sam za rocknroll.Daj uputstva,hocu da mu dohakam,il da ga ubijem,il,sta god.

Da ne bude zabune,to su ova dva zaokruzena sundjercica,jelte?

Prilozi

• DSC_0093 copy.jpg
    DSC_0093 copy.jpg
    505 KB · Pregleda: 47
Ma prosto samo ih podignes pincetom ili tankim nozicem... oni se nalaze u ramu od gume samo pazi kako stoje da ne pogresis kad ih vracas, moji imaju na gornjem desnom cosku zasek.

Skinuo,oprao,nista.Daje samo isprane magentu,cijan i zutu,a crnu nijednu.Kako ide taj drasticniji metod?Kako se cisti taj purge unit?

Kupi ili pozajmi novi orginalni crni ketridž da budeš siguran da nije problem do štampača.

To sto ti daje isprane boje znaci da desni purge je prohodan ali da je glava prljava jer si je cistio i natalozio kojesta u nju a levi purge za crnu je ili i dalje zapusen ili ti je crna zapusena na glavi.

Odnesi ti glavu da ti u ultrazvucnoj kadici ociste pa probaj da vidis da li bilo sta dobijas, a u medjuvremenu natapaj purge unit i pali gasi stampac tako sto otvoris poklopac sacekas da se kocija parkira pa iscupas kabel pa ga ustekas ponovo i sacekas dok ne zavrsi svoj postupak tkzv PRIMING, to radi sa cistom glavom koja daje otisak (pun) na mokroj maramici.

Drastican postupak je samo ciscenje purge unita a to je najbezbolnije da uzmes konac za pecanje pa gurnes u onu rupicu ispod sundjera i polako guras (oko 10cm) ce uci ali nemoj mnogo da silis, krajnje je da otvoris celu masinu i da ocistis ceo purge unit dakle sam mehanizam ali to je komplikovano za objasnjavanje...

Potrazi na netu kako ide zamena ink waste tank za tvoj model i purge unit cleaning, ali prvo ocisti glavu, to zahteva i nekoliko dana ponekad, mozes i da uzmes prazne ketridze i da ih napunis vodom i sredstvom za ciscenje na bazi amonijaka pa ostavis tako preko noci u stampacu i pokusas onaj proces paljenja i gasenja i stampanja nozzle check (nista drugo ne stampaj sem toga i ne radi deep cleaning sa zapusenom glavom)

I ne bacaj pare na nove ketridze dok ne ocistis stampac.

To sto ti daje isprane boje znaci da desni purge je prohodan ali da je glava prljava jer si je cistio i natalozio kojesta u nju a levi purge za crnu je ili i dalje zapusen ili ti je crna zapusena na glavi.

Odnesi ti glavu da ti u ultrazvucnoj kadici ociste pa probaj da vidis da li bilo sta dobijas, a u medjuvremenu natapaj purge unit i pali gasi stampac tako sto otvoris poklopac sacekas da se kocija parkira pa iscupas kabel pa ga ustekas ponovo i sacekas dok ne zavrsi svoj postupak tkzv PRIMING, to radi sa cistom glavom koja daje otisak (pun) na mokroj maramici.

Drastican postupak je samo ciscenje purge unita a to je najbezbolnije da uzmes konac za pecanje pa gurnes u onu rupicu ispod sundjera i polako guras (oko 10cm) ce uci ali nemoj mnogo da silis, krajnje je da otvoris celu masinu i da ocistis ceo purge unit dakle sam mehanizam ali to je komplikovano za objasnjavanje...

Potrazi na netu kako ide zamena ink waste tank za tvoj model i purge unit cleaning, ali prvo ocisti glavu, to zahteva i nekoliko dana ponekad, mozes i da uzmes prazne ketridze i da ih napunis vodom i sredstvom za ciscenje na bazi amonijaka pa ostavis tako preko noci u stampacu i pokusas onaj proces paljenja i gasenja i stampanja nozzle check (nista drugo ne stampaj sem toga i ne radi deep cleaning sa zapusenom glavom)

I ne bacaj pare na nove ketridze dok ne ocistis stampac.

Meni je problem sto kada stampam diskove na IP 4700 ( to je isto) jedan disk odstampa dobro a onda pri sledecoj stampi p-ocne malo crvenkasto pa onda nastavi normalno . Sta moze bioti razlog ? Pozdrav !

Nazad
Vrh Dno