Šta je novo?

PixelView PlayTV PRO2 vs. Leadtek TV2000 XP RM

Obe kartice su ti priblizno iste s' tim da Leadtek u ovoj verziji nema FM tjuner a PixelWiev ga ima. Inace kartica kao parce hardvera je relativna stvar bitna je softverska podrska, a Leadtek je tu do j...
P.S. ono RM znaci da ima daljinac...
POZDRAV!

Video sam da mnogi hvale i jednu i drugu. Drug mi ima PixelView-a i kad kad snimi nesto zvuk je ocajan. Ali tu je softver u pitanju.

Znaci, ako su im karakteristike iste, bolje mi je da kupim PixelView-a (zato sto ima FM), pa cu posle videti sta cu sa softverom.
Pozdrav!

Tesko da ces "videti posle sta ces sa softverom" jer je to muka. U principu najbitniji je genericki softver. Imao sam Cyclone TV Gear TV/FM. Elem kartica je bila super(nesto nalik Leadtek 2000XP Exppert) ali joj je softver bio ocajan, medjutim sa drugim softverom nisu htele mnoge funkcije da rade i to je to. Razmisli sam. Bolje sacekaj i skupi jos malo kinte pa kupi nesto stvarno dobro i uzivaj... POZDRAV!

Marko_Adriano je napisao(la):
Kupio sam PixelView.
Softver je los. Pri instaliranju drivera mi Windows prijavljuje da nemaju xp logo i da ne bi trebalo da ih instaliram. A i program za gledanje je bagovit.

Lepo te zorz savetovao a ti neces da slusas, sad uzivaj u multimediji ;)

Kartica je dobra. Posle koriscenja od 7 dana, mogu reci da sam zadovoljan.
Sa drajverima nemam problema(osim kada sam instalirao). Program odradjuje posao, ali to moze i bolje. Tako da cu instalirati neki drugi. Pitanje je koji? Mozda DScaler?

DsCaler su deinterlace filteri ali instaliraj ChrisTV program (obavezno) za gledanje i WinDWR3 za grebovanje mada ce ti ChrisTV zavrsiti kompletan posao!!!

POZ!

Instalirao sa ChrisTV 4.90 professional. Po mogucnostima je mnogo bolji od Pixelview-ovog programa. Medjutim, koliko je bolji, toliko je i komplikovaniji. Kada sam trazi programe(po broju kanala) nadje svega nekoliko, a i na njima je slika slabija. To se posebno vidi pri pokretnoj slici(tada je slika iseckana horizontalnim linijama). Ovo je verovatno stvar drivera ili filtera(skinuo sam DScaler, ali ne instalacionu verziju tako da ne mogu da instaliram).
Inace, imam antenski prijemnik.
Pomoc!

Na CPu ChrisTVa imas ikonicu ProgramSettings<klik>, zatim izaberi opciju(sa leve strane) Video Rendering and Improvement Settings i tu cekiraj Activate Dscaler Deinter... Filter i to je to. Doticni filter mozes naci na googleu i skini ga pa ga instaliraj. On ce sam naci potreban put. A sto se tice kanala u opciji za trazenje Channels Settings<klik> odradi Automatic Scan for TV Channels by Number i onda izaberi opciju TV input: air i to je to. Probaj i sa opcijom AdvancedOptions... FRIKOMbinuj malo, igraj se! :smash:

Nazad
Vrh Dno