Šta je novo?

Pixel Art igre

Tails of Fate dostupan demo igre na steam-u

Nesto novo od kreatora igre Fading Afternoon

Daisy Dangerous besplatna igra na steam-u

Pacapong besplatna igra na itch.io sajtu

Spisak klasicnih 2d point & click avantura koje su izasle ove godine.

Kathy Rain 2: Soothsayer
Rosewater
Elroy And The Aliens
Old Skies

Broken Sword - Shadow of the Templars: Reforged Mozete da odigrate rimejk cuvene avanture iz 90ih godina proslog veka ako to niste do sada uradili. Ovo nije prvi rimejk prvog Broken Sworda ali ovaj put je dobro uradjen i dobio je pohvale u recenzijama na Steam-u.

Spisak klasicnih 2d point & click avantura koje su izasle ove godine.

Kathy Rain 2: Soothsayer
Rosewater
Elroy And The Aliens
Old Skies

Broken Sword - Shadow of the Templars: Reforged Mozete da odigrate rimejk cuvene avanture iz 90ih godina proslog veka ako to niste do sada uradili. Ovo nije prvi rimejk prvog Broken Sworda ali ovaj put je dobro uradjen i dobio je pohvale u recenzijama na Steam-u.
Dodao bih na ovaj spisak i Brassheart

The Drifter, strašna igra. U početku sam bio skeptičan, priča me nije uvlačila dovoljno, međutim posle sat vremena igranja sve je leglo na mesto i oduševio sam se i grafikom, pričom, glasovnom glumom i muzikom. Zagonetke su možda najbolje viđene u ovom tipu igara, nema nepotrebnog inventara.

Prošle nedelje sam prešao i Loco Motive, ona je veselijeg tona, ali prelepo ispolirana i servirana. Sve preporuke za ljubitelje žanra. Return to Monkey island nisam uspeo da završim, uopšte me ne gađa, iako sam veliki ljubitelj celog serijala.

Ocekivao sam da ce Moon Samurai izaci do ove godine (teaser trailer igre se pojavio na youtube-u 2021) ali je ovo jos jedna indie igra koja verovatno nikada nece izaci. Prosle godine igra nije uspela da sakupi dovoljno novca na Kickstarter sajtu a posle toga je uklonjena njena strana sa Steam-a. Nadam se da ce uskoro kreatori ove igre ponovo pokusati da sakupe novac koji im protreban za pravljenje igre jer se desavalo da neke igre imaju mnogo vise uspeha na tom sajtu iz drugog puta.

Ako je na Commodore 64 mogao da se igra vaterpolo onda je i odbojka zasluzila da doije bar jednu igru ciji demo trenutno moze da se nadje na Steam-u.

Poslednja izmena:
The Drifter, strašna igra. U početku sam bio skeptičan, priča me nije uvlačila dovoljno, međutim posle sat vremena igranja sve je leglo na mesto i oduševio sam se i grafikom, pričom, glasovnom glumom i muzikom. Zagonetke su možda najbolje viđene u ovom tipu igara, nema nepotrebnog inventara.

Prošle nedelje sam prešao i Loco Motive, ona je veselijeg tona, ali prelepo ispolirana i servirana. Sve preporuke za ljubitelje žanra. Return to Monkey island nisam uspeo da završim, uopšte me ne gađa, iako sam veliki ljubitelj celog serijala.
Return to Monkey Island mi je u beklogu i jedina iz serijala koju jos uvek nisam presao. Inace The Curse of Monkey Island mi je ubedljivo najbolja zbog fantasticnog humora.

40362.jpg

Nekoliko igara koje mozete da igrate na Ei Niš televizorima sa crno belom slikom ;)

Vrh Dno