Šta je novo?

Pixel Art igre

Ga100n

Poznat
Učlanjen(a)
23.11.2023
Poena
30
U ovoj temi cu pokusati da vam skrenem paznju na neke manje indie igre koje nisu popularne kao igre najpoznatijih gaming serijala ali bez truda koji ulazu kreatori tih naslova neki gaming zanrovi bi odavno bili zaboravljeni. Point & click avantura Rosewater je skoro izasla a Paper Tanks i The Booze of Monkey Island mozete da nadjete na itch.io sajtu.

^
Najbolje je na vise sajtova, youtube kanala i po forumima traziti preporuke za nove indie igre.
Uglavnom me zanimaju avanture i platformeri ali indie naslovi drugih zanrova umeju da budu veoma zanimljivi.

Savior je jedna od zanimljivijih platformskih igra koja je imala uspesnu kickstarter kampanju.

Pixel art ume bas fantasticno da izgleda a najava za Monito igru je odlican primer za to.

Rosewater je point & click avantura koja bi mogla da svidi ljudima koji su pre mnogo godina citali stripove Sergio Bonelli izdavacke kuce.

Preporucujem vam da odigrate platforsmku igru Huntdown koji sam igrao pre nekoliko godina ali je nisam presao sto planiram uskoro da ispravim. Mozete pre instaliranja igre da procitate Kuzmanovicevu recenziju koju je napisao za Svet kompjutera.

Spomenuo bih i tabalicu sa vrhunskim soundtrackom

Kad smo kod tabalica, preporucujem Skinny & Franko: Fists of Violence

Fading Afretnoon je izasao pre nekoliko godina a igra Robocop vs Predator moze besplatno da se skine na sajtu itch.io.

Phonopolis je nova igra od ljudi koji su napravili Machinarium.

Cast n Chill ce izaci 16. juna.

Pizza Time je besplatna igra na sajtu itch.io koja podseca na Burgertime sa Commodore 64.

Faeland je imao uspesnu kampanju na Kickstarter sajtu 2018 pa je igra od decembra 2023 bila u early access i konacno se pre 10ak dana pojavila informacija na internetu da ce igra izaci 9. septembra. Stavio sam prvi trailer igre koji su ljudi mogli da vide pre mnogo godina.

Inmost moze da se igra na pc.

offtopic
Najavljno je da ce film Spaceballs 2 izaci 2027!

Poslednja izmena:
Mislio sam da nema indie igre koju nisam pogledao na Steamu i onda dođeš ti i postaviš gomilu od kojih mi je 90% nepoznato 😀

Evo ja da dodam čisto predloge za Turbo Kid i Laika.

Vrh Dno