Šta je novo?

Mobilni telefon Pixel 6a ili Nord 2

Koji mobilni telefon kupiti

g0ks1

Poznat
Učlanjen(a)
16.12.2022
Poena
45
Dakle, ako može mala pomoć... Pikiram jedan od ova dva telefona, ali nisam siguran koji je za mene bolji izbor.

Trenutno imam Realme 8i tako da me očekuje tranzicija na manji telefon, što mi je primarna želja, ali nisam siguran da li je pametniji izbor manji telefon kao što je Nord 2 ili baš manji kao što je 6a? :)

Pixel nisam imao prilike uživo da vidim, ali mi se ovako na posredni dojam više dopada, pre svega jer je manji, imao sam iskustva sa klot Androidom i sviđa mi se, i prosto rečeno imao bih telefon koji je drugačiji od većine drugih, manji, unikatniji, ako razumete...

Strah kod Pixela... Ne znam da li će mi ekran od 6.1" biti (pre)mali u odnosu na 6.6" trenutno, koji ipak ima izdašnu preglednost, no razumem da ne mogu imati i velik ekran i mali telefon.
A drugo, baterija... Kada čitam iskustva po Redditu, nekima je baterija taman a neki je nazivaju slabijom tačkom... Ja kao prosečan korisnik bih voleo komotnu bateriju od jednog-jednog i po dana...

Što se tiče Nord 2, koliko vidim on važi kao lepo zaokružena sigurica... No, kao što rekoh simpatije mi ipak naginju ka Pixelu 6a kao jedinstvenoj prilici da posedujem jedan Pixel telefon, džepnih dimenzija, koji neće imati prevelike kompromise.

Zapravo me najviše zanima da li je neko napravio ovako sličnu tranziciju sa neke malo veće dijagonale i komotne baterije na manji telefon koji svojim drugim kvalitetima nadmašuje prostu veličinu ekrana i baterije?

Izvinjavam se što odužih, pošto bih telefon kupio preko oglasa, nije baš da imam prostora da se pogrešim i pokajem se. 😄

Okej su izbor i jedan i drugi.
Ako ti je bitniji manji ekran - Pixel
Ako ti je bitnije ekran sa 90 Hz - onda Nord 2

Mada moja licna preporuka je Galaxy S21 FE, ako nije izvan budzeta. Koristim ga vec 3, 4 meseca i zadovoljan sam. Benchmark ekipa ga je takodje proglasila najboljom kupovinom za telefone iz prethodne godine, u onom godisnjem pregledu cini mi se.

Cifra koju bi dao za telefon,mozda dobijes za tu sumu bolji predlog

Pa plafon 330-340€ koliko je otprilike Pixel 6a.
S21 FE mi je iznad budžeta. Razmatrao sam A53/52S, pošto važe za best-buy ali mi nisu privlačni preterano a i imao sam Samsung tako da mi želja za nečim novim naginje ka 1+ ili Pixelu s obzirom da njih praktično jedine nisam imao od Androida.

Svakako mi najviše euforije izaziva ideja 6a, samo eto šteta što ne mogu nigde uživo da ga vidim i kažem to je to. 😄

A i eto pomalo me da kažem plaši ta promena... Nemam ništa protiv većih telefona, naprotiv, nego još onomad kad sam kod kolege video 4a i malo ga držao u ruci pomislio sam koliko je lepo za promenu baratati sa telefonom koji je manji, ugodniji za ruku, još je super telefon po sebi, pa mi se tada uvrtela želja za tako sličnim.

A onda opet, kad imaš ovako veći ekran i bateriju koja traje i traje, nekako i to pruža ugodnost po sebi, pa se dve filozofije telefona u meni lome, hah.

Ne znam da li će mi ekran od 6.1" biti (pre)mali u odnosu na 6.6"
Nipošto. Dobićeš nešto manji telefon, lakši za baratanje jednom rukom a razliku u dijagonali nećeš ni primetiti. Lično, jedina osetna promena mi je bila kada sam sa 6"+ prešao na iPhone od 4.7". Sve drugo su zanemarljive promene kada je u pitanju preglednost, po mom mišljenju.

Moje iskustvo sa prelaskom na manji telefon je ukljucivalo koriscenje 5,5" telefon dok se moj 6,4" popravljao... Vrlo tesko, jedva sam kucao na tastaturi, valjda ostane ta muscle memory, treba privikavanje, jedva sam cekao da se vratim na stari mob. Sa druge strane, to je skoro jedan inč promena, tebi sa pola mozda ne predstavlja toliki problem

Zapravo me najviše zanima da li je neko napravio ovako sličnu tranziciju sa neke malo veće dijagonale i komotne baterije na manji telefon koji svojim drugim kvalitetima nadmašuje prostu veličinu ekrana i baterije?
Samo napred, ja sam svojevremeno prešao sa Poco F2 Pro (6.67 inča) na Pixel 4a (5.81 inč). Posle nekih godinu dana sam se vratio na uobičajenu dijagonalu.
p.s. Samo da se ogradim, ovde ti niko ne može pomoći sa svojim ličnim iskustvom. Bitno je da si ti načisto šta želiš i koje pluseve i minuse željeno donosi.

Pixel 6a, kamera je brutalna i neverovatna za taj novac na nekom telefonu, google iskustvo jedinstveno i sam filing kako radi telefon glatko, update bez razmišljanja.

Sa Pixelom se preuzima jedan rizik bez garancije, posto nije bas bug free telefon sa hardverske strane.

Obicno su iskustva ili sve najbolje ili sve najgore kako koga zapadne.

Ali nikad jeftiniji Pixeli i padanje cijene, ubacuju crva sumnje..

Tako sam i ja pokupio utiske... Kada gledam po YouTube-u ili po Redditu deluju zaključci razbacani... Recimo jedni kažu dobra je baterija do još bolja nakon poslednjeg ažuriranja, drugi kažu sad im je onako ili gora... Jedni spominju da im se telefon greje jako dok video chatuju, drugi da tek malo se oseti... Jedni da im FP senzor radi potaman, drugi da hoće često da maši.

U suštini ta baterija mi je najupitnija... Nekako ne bih posle godinu dana da ostanem sa telefonom uz koji moram da nosim power bank.

I imam na umu taj rizik da je kupovina Pixela nekako karta u jednom pravcu... Džabe garancija u suštini, nema servisne mreže, nema originalnih delova...

Verovatno ću još da razmislim... Nekako bih telefon za barem 2-3 godine, vidim tu je Samsung A serija nekako najbolje zaokružena za duže staze, jedino što me nešto ne privlači.

U suštini ta baterija mi je najupitnija... Nekako ne bih posle godinu dana da ostanem sa telefonom uz koji moram da nosim power bank.
Blago je ispodprosečan po tom pitanju, za neko normalno korišćenje nećeš imati problema ni sad ni za godinu dana.
Sa druge strane, ako si priličan zavisnik od društvenih mreža tad bolje pazari drugi telefon.

Nazad
Vrh Dno