Šta je novo?

Pivot opcija?

Canonada

Čuven
Učlanjen(a)
07.06.2005
Poena
620
Moze li neko da pobroji 19incne TFT monitore sa pivot opcijom, podesavanje po visini i nagibu bi bilo samo dodatno, ali ne ni blizu bitno kao prvopomenuto?

Jer sta ce mi monitor ako treba da ga podizem i okrecem kao sleper :) kad predjem sa stolice na fotelju da odgledam film.

ja mogu da ti kazem jednog.... samsung 940b :)

940n

Poslednja izmena:
Canonada je napisao(la):
Moze li neko da pobroji 19incne TFT monitore sa pivot opcijom, podesavanje po visini i nagibu bi bilo samo dodatno, ali ne ni blizu bitno kao prvopomenuto?
Jer sta ce mi monitor ako treba da ga podizem i okrecem kao sleper :) kad predjem sa stolice na fotelju da odgledam film.

Pivot je mogućnost rotacije iz landscape u portrait mod. Sve mi se čini da ti pričaš o rotaciji levo-desno (ili ja tu nešto pogrešno kapiram ;)).

Google ti je uvek pri ruci........ :D

Proveri ove modele

VIEWSONIC VP,Benq FP,Belinea 101935,HYUNDAI L91A....

U pravu si mislio sam na levo desno, nesto mi se za landscape i ne :) bas! To nemam ni na CRT kanti:)
Zahvaljujem Sasa

sasa022 je napisao(la):
VIEWSONIC VP,Benq FP,Belinea 101935,HYUNDAI L91A....

... i naravno Džej :D, tj. Samsung 970p/770p

P.S. Nemaju svi modeli iste maksimalne uglove rotacije.

Poslednja izmena:
pa svaki monitor mozes da okreces levo-desno nisu tft teski :)

ma pivot funkcija je smor..... nisam je ni jednom upotrebio....

bitnija mi je podesivost po visini...

Poslednja izmena:
stoske je napisao(la):
ma pivot funkcija je smor..... nisam je ni jednom upotrebio....
Jeste :( mnogo je bolje imati dva monitora, pa jedan staviti u pivot položaj, a drugi u običan.

Poslednja izmena:
ma na sajtu su sve neki ludacki podaci....

nesto tu ne valja.....

A koja je svrha PIVOT-a?? Ne kontam... zasto bi nekom trebalo da monitor stoji u uspravnom polozaju?

blade_bre je napisao(la):
A koja je svrha PIVOT-a?? Ne kontam... zasto bi nekom trebalo da monitor stoji u uspravnom polozaju?
Kod preloma teksta, pripreme za štampu... - da vidiš u prirodnoj veličini (A4) kako će nešto ispasti.

Bio sam u Imtelu i gledao 920N i 940N, isti monitor, samo razlika u osvetljenju.
Pustite specifikacije, idite vidite monitore uzivo.

Poslednja izmena:
mozes li da ga slikas u portrait polozaju da vidim

ja imam takodje 913n

morke zar nije malo glupo imati skalameriju (za okretanje) iza ekrana samo radi te jedne svrhe... ? nista licno.
Jedina prava upotrebna vrednost tog polozaja je ako ste Tetris Gamer... :)

illidan je napisao(la):
mozes li da ga slikas u portrait polozaju da vidim

ja imam takodje 913n

evo neki polu...

mojamashina7dn.th.jpg

@blade_bre

naravno da nije glupo.... dosta ljudi radi sa tekstom, stampom pa im to sigurno znaci.... preglednost je odlicna....

Poslednja izmena:
stoske je napisao(la):
preglednost je odlicna....
Možda na novijim modelima, svojevremeno sam kupio monitor sa pivotom, mislio da je to dobra stvar, međutim ugao gledanja po horizontali onda postane ugao po vertikali pa dok se mrdam slika menja nijanse. Takođe slova su nekako debeljuškasto deformisana jer valjda nije tačka ista po obe dimenzije.

kod mene nemam tih problema....

dosta radim u wordu i to su mi uvek dva otvorena, jer checkiram ENG-SER verziju teksta.....

mada pivot slabo koristim jer me smara software, a i ekran je i ovako veliki, a tek kada se postavi u portrait polozaj....

stoske je napisao(la):
ma smara softver za pivot... instalacija, pa dok pokrenes....pa onda iskace ovo/ono.... a kada hoces da promenis poziciju ekrana...treba mu bar po 5 sec na svakih 90*

:)

Kod jeftini(ji)h monitora je stvarno smor (npr. 940B). Em moraš manuelno da rotiraš sliku, em za sobom vučeš kablove, pošto se kablovi kače sa zadnje strane ekrana.
Ali kod skupljig modela 960P, 970P je pravo uživanje. Kablovi se se priključuju na stalak monitora i monitor rotaciju slike odrađuje automatski, tako da je prelazak iz landscape u portrait mod pravo uživanje.

blade_bre je napisao(la):

Kad budeš imao prilike, probaj recimo da čitaš PDF knjigu ili časopis u jednom i u drugom modu. Kaz'će ti se samo...

Poslednja izmena od urednika:
Sale je napisao(la):
Kod jeftini(ji)h monitora je stvarno smor (npr. 940B). Em moraš manuelno da rotiraš sliku, em za sobom vučeš kablove, pošto se kablovi kače sa zadnje strane ekrana.
Ali kod skupljig modela 960P, 970P je pravo uživanje. Kablovi se se priključuju na stalak monitora i monitor rotaciju slike odrađuje automatski, tako da je prelazak iz landscape u portrait mod pravo uživanje.

slazem se.... bas je smor resenje kod 940b... ali ne koristim ga.... (napomena 340 evra nije bas jeftino)

bilo mi je bitno podesavanje po visini...

Vrh Dno