Šta je novo?

Pitnje za unlock Bartona!

• Začetnik teme Začetnik teme ToxiC
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ToxiC

Čuven
Učlanjen(a)
12.12.2002
Poena
679
interesuje me jedna stvar oko otkljucavanja Bartona!
Da li se može procesor trajno oštetiti i upropastiti ako se presece pogrešan L kontakt, i tako prikljuci?
Jel gledajuci logicno ako presecem pogrešan L kontakt i ne dobijem željeni rezultat dovoljno je da ga samo
da ga spojim grafitnom olovkom ili ipak odlazi u vecna lovišta!
To pitam iz razloga jer sam na nekim mestima video da treba da se presece treci "most" na L5 kontaktu,
a negde sam video da treba na L6 kontaktu izvoditi poduhvate presecanja i ako se preseku svi kontakti dobija
se pristu multiplikatorima od 6x-24x!!!
i naravno pretpostavljam da se presecanje radi skalpelom i da se ne "ore" 🙂

to secenje na bartonu je mnogo nezgodno koliko sam ja video po netu... mozda ipak da ne radis, ako bas ne moras... po meni ima smisla ako je bas dobar primerak i imas bar preteranu memoriju, pa hoces 10x240 da teras npr... inace, puno muke, a slabi rezultati...
ako nece ni 11x200 da radi, bolje ga uvali nekom i nadji neki koji hoce...

ma radi 11x200 jako stabilno i bez ikakvog pregrevanja ali 11x240 !!!! to je bas mnogo a nebi bas voleo da mi mem. bude u asinhronom modu!!! 🙂

Ma mani se corava posla. Imam ja otkljucanog, pa nista ne mogu da postignem povecavanjem multiplikatora. U krajnjem slucaju mozes vrlo malo da dobijes.

bolje bolji primerak zakljucanog bartona
nego losi primerak otklujucanog bartona

lazo... i ne treba nista da se dobije povecanjem, nego SMANJIVANJEM mnozioca |>>
toxic koji mb imas? neke ploce nece ni na kom bartonu da menjaju mnozilac...

Pa,ako uspes da ga otkljucas, bices u mogucnosti da spustas mnozilac i bez presecanja L6 kontakta! A, opet, ako imas Nforce2 plocu ,veliko je pitanje da li ces uopste i to moci (gotovo sigurno da neces)!

Pa,ako uspes da ga otkljucas, bices u mogucnosti da spustas mnozilac i bez presecanja L6 kontakta! A, opet, ako imas Nforce2 plocu ,veliko je pitanje da li ces uopste i to moci (gotovo sigurno da neces)!

Sta li je sa ovim pisac hteo da kaze ???? :trust: :trust:
Bas ne kapiram ..... kakvo otkljucavane bez presecanja
(o tome se govori valjda) i sta to nece moci da uradi ako ina nForce2 ....bre !
nForce2 moze sve 🙂

Poslednja izmena:
Tarmi Ricmi je napisao(la):
Sta li je sa ovim pisac hteo da kaze ???? :trust: :trust:
Bas ne kapiram ..... kakvo otkljucavane bez presecanja
(o tome se govori valjda) i sta to nece moci da uradi ako ina nForce2 ....bre !
nForce2 moze sve 🙂
Pa, pisac je mislio na otkljucavanje Bartona proizvedenih posle 39 nedelje, a koji se ne mogu otkljucavati kao ranije zakljucani procesori, vec modifikacijom u Mobile Athlon spajanjem drugog s' desna L5 bridge-a, kako bi se koristio PowerNow i mogucnost promene mnozioca (i voltaze) on the fly!Tako se dobija mogucnost smanjivanja mnozioca, dok je za mogucnost povecavanja mnozioca potrebno preseci odredjeni L6 bridge! Problem je sto sve ovo nece funkcionisati na Nforce2 platformi (ipak ne moze sve 😀, bre)!

Ahaaaa........tako dakle .....
Iskreno nisam cuo za takvo nesto ..... pa zato nisam ni skapirao
sta si hteo reci
U svakom slucaju informisacu se na net-u o tome....
Pozdrav

Nazad
Vrh Dno